.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, November 5, 2010

..PeDiCuRe..

Selalu bersihkan kaki biasa² jer.. guna penggosok kaki tu.. tu pon biler ada maser terluang dan tak tau nak buat apa.. juga dilakukan hanya sekali sekali.. sebenarnya penjagaan kaki nie penting kan.. kaki owg pompuan nie nipis..senang pecah... cuba tengok kaki owg lelaki.. susah kan nak tengok yg pecah².. sebab kulit dowang tebal... dan lagi bagi yg keje pejabat.. sokmo berstokin..

Hmmm.. aritu.. hari Isnin last week.. first time tau.. akak masuk saloon kaki.. buat pedecure.. kaki dah kasar macam kertas pasir.. pecah tu toksah cakap lar.. sesekali seronok jugak kan memanjakan diri sendiri..

Memuler.. dia akan cuci kaki kita dengan pencuci.. spray².. pastu lap kat tola kecik.. then dia akan sapukan satu layer cream mender tah utk lembutkan kulit tapak kaki tu..

..pastu dia wrap ngan plastik wrapper nie..

..dan balut dengan tola.. rileks dalam 15 min sambil baca majalah.. then..

.dia bukak balutan dan mengikis sumer kulit² mati.. perghh.. memang banyak..

..kemudian sesi kikis dan gosok menggosok pon bermula.. lamer jugak lar dia gosok kaki aku.. maklum ler kaki tak terjaga..

..dia sapukan ubat buang kulit² tebal.. dan krem mender tah.. dan teruskan gosok..

..buat dedua belah kaki.. dan akhir sekali.. dia spray ngan air.. lap bersih kaki dan balut ngan tola panas... best... dan rawatan kedua² belah kaki ini aku dikenakan RM40.00 hengget.. korang pernah buat rawatan??  Harga dia ok??  Ada tempat yg lagi bagus??  Kalau ada rekemen lar.. hehehe

2 comments:

MumMe said...

bestnyer bonda...mumme x sabo nk balik manjakan diri di mesia...mumme segan la nak buat kat mat saleh tu...kita ni mn la menelek kuku2,kutikel2 tu semua sgt...

aiDieNa said...

Alahaiii.. dorang pon macam kita jugak MumMe.. buat dek jer.. rugi lar tak merasa kat tempat orang.. nanti² ntah biler nak sampai sana balik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails