.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, December 30, 2010

..Yeay!! EsOK cOtiiii..

Pagi tadi maser nak mandi sangat excited.. En. Ady siap datang bilik air semata² nak bagitau aku "Yang Esok Cuti.. aku lagie lar.. ehh.. betul ker??  Tak dengar pon dorang bagitau.. betul.. tu kat TV.. rupa²nya PM dah announce dlm berita... bestnyer kan.. yeay tak yah drive sorang pi opis esok.. kalau tidak En. Ady cuti sorang² lepak rumah sebab dia nak abiskan cuti dia.. dan aku musti bekerja.. yerlah.. cuti dah abis.. huhuhu.. tak ahh.. ada lagi 3 hari.. tak per.. simpan utk tahun depan.. tup² PM dah annouce macam tu kan.. aper lagie.. pucuk dicita ulam mendatang lar... bagaikan mak buyong disurungkan bantal.. Opppsss!!

Gambar² kat bawah nie tak der sangkut paut dengan tajuk entri... sajer nak share kat sini... pic puteri² notti kami... hari pi 1Utama aritue... ok arrr... mood sik ada nak mengarang... layan gambar jerlarrr...






















..KaLaH TeTaP MeNaNG!!..



Ini lar kali pertama aku betul² tengok perlawanan bola betul² depan TV.. betul² tak ngantuk dan betul² tak boring... nervous lagi ada... over pon ada... huhuhu... tetiap kali bola menghampiri jaring gol.. aku lar yg over seriau.. ahahaha... En. Ady rileks jer.. apa²pon.. TAHNIAH atas kesungguhan pemain Malaysia beraksi di atas padang... walaupon kalah 2-1 ngan Indonesia.. tapi tetap menang atas agregat. syukur.. ALHAMDULILLAH.. Majulah Sukan Untuk Negara!!

Teruskan usaha... cipta Jaya!  macam slogan sekolah kebangsaan pulak.. ehehehe


Wednesday, December 29, 2010

..GuDeL PiLiH InDoNeSiA.. Aku PiLiH MaLaYSia.. KoRang PiLiH SiaPa??..

Bos tak der arinie.. yet banyak keje.. benda nak tulis ada.. tapi mood menerawang entah ke maner.. jauh aku berjalan arinie... berjalan di alam maya... jauh berjalan.. luas pandangan.. ramai sungguh yer penulis² kita yang berbakat.. maksud aku penulis blog iyerr.. sangat² kreatif dan innovatif dan superlatif.. apakah itue?  Hehe.. Aisha tengah tengok Upin Ipin tu.. rajin nor dorang melayan anak aku yg sorang tue.. dia biler dah tengok katun... statik dan fokus.. idak ler dia merayau ke sana sini... esok last day Aisha masuk keje.. next week akan mulakan pelajaran baru di sekolah yang baru... haluan kami pon akan berubah minggu depan.. belanjer pon makin bertambah.. bebudak tu akan masuk tadika kecuali Ainna di rumah pengasuh.. then Alyaa & Aisha akan transit di rumah pengasuh yg sama sementara kami balik keje... hopefully everything will go smooth as plan..

En. Ady baru call tadi.. berkobar² nak balik awal.. nak tengok final penentuan siapa yang akan menyandang juara piala AFF...  besar dugaan berlawan di tempat orang kan.. tambah² tempat yg orang²nya anti Malaysia.. personally aku raser adalah sangat.. sangat.. sangat tidak sesuwai lar bergado pasal sukan.. semangat tu boleh.. tapi jangan lar sampai bermusuh²an.. yang penting semangat itu disemarakkan secara sihat.. bukan perasaan kebencian.. maafkan aku kalau aku rasakan rakyat Indonesia agak emo dalam menghadapi pelbagai keadaan... tidak professional dan bersikap terbuka.. menang kalah.. itu kan adat pertandingan.. emo yang terkadang rasaku agak melampau... tindakan.. perlakuan dan kata² kita melambangkan tinggi rendahnya akal fikiran kita... jangan rendahkan diri dengan perbuatan yang tidak bermaruah.. bersukanlah dengan aman.. eratkan talian kejiranan bukan menyemarakkan api permusuhan.. di mana pon bumi yang kita pijak... asal kita tetap dari Adam dan Hawa... Islam itu bersaudara!


Ohhh.. saper bacer paper pagi tadi.. Sotong Gudel peliharaan Sea World, Ancol meramalkan Indonesia menang.. adakah ramalannya setepat tilikan Paul Piala Dunia.. kita tunggu dan lihat.. sotong² sekarang dah amik profession tukang² tilik... macam² kan...

Pesanan penaja:  Menilik itu haram di sisi Islam.. baca boleh.. percaya jangan.. >__<  !!


Tuesday, December 28, 2010

..HaRi YaNG MeNeGaNGKaN URaT LeHeRKu..

Hari yang sangat² mencemaskan.. menegangkan... memeningkan kepaler.. penuh dengan stress... explained why menjelang malam baru aku dapat update blog nie.. sorry lar pada sapa yang datang umah tak berpenghuni nie... aku baru jer balik dari hospital... Mak masuk spital lagie... tapi kali nie ambulans yg antar... patutnya appointment mak lagie sekali pagie tadi.. tapi mengikut kata adik aku.. mak tak dapat nak pegi.. sebab tak larat nak bangun... asal bangun.. muntah.. asal bangun muntah.. mak laks disuruh doktor posa supaya dapat jalankan ujian aper tah... adik aku bagitau buah pinggang mak doc scan bengkak.. banyak air dan doc takut infected.. apa² pon kena kuarkan air dulu... then baru boleh buat CT scan... ya Allah... risaunya aku dengan keadaan mak petang tadi maser terima call dan sms adik aku.. Allah sahaja yang tahu.. tak keruan rasernyer... jantung berdebar² sampai nak termuntah².. dapat call p semayang dan terus balik... of course with the consent of my bos dan admin... tu pon ada jugak pengawas lantik sendiri sibuk tanya aku maser aku off lampu dan tutup pintu bilik tadi... (bos aku kebetulan baru jer pegi meeting and akan terus fly ke Alor Setar.. aku dpt call sebaik jer settle flight booking and everything..) .."Hai.. balik awal Pahhh??  Atas izin siaper?"  terkesima aku... itu yg dia soal.. aper ingat aku suka² ker balik awal??  Aku bukan jenis tuang keje lar!!  Aku terkesima instead of asking kenaper aku nak balik awal dia tanyer aku soklan bodoh tu... aku ada otak... bukan keje ikut suka lar... aku tau pada sapa aku perlu mohon izin... aku tau aku makan gaji.... pleaseee larr.. lenkali nak tanya orang agak² sikit lar soklannya.... dengan kuat aku jawab slumber... "Atas izin tut (bos aku) dan cik tut (peg. bhgn sumber)"..  pastu terus blah.. tension kan kalau ada orang camnie...


Dan lagie.. siangnya aku memang bengang betul ngan sorang mamat yg perasan bagus kat opis aku nie... aku nie jarang² nak benci atau nak tak suka kat orang tak pasal².. melainkan orang tu betul² menyakitkan hati aku.. please lar.. ko jadik pegawai bukan maksud ko lagi pandai dari kitorang golongan sokongan nie.. ko jadik pegawai sebab ko bernasib baik dapat sambung pelajaran... kami yg dari golongan sokongan nie bukanlah bodoh atau layak diperbodoh²kan... kami nie cuma tak berpeluang lanjutkan pelajaran macam ko.. kami nie layak... pernah dapat tawaran pon... tapi keadaan tidak mengizinkan.. nasib kami tidak sebaik ko.. so pleaseee larrr... jangan perasan hebat sangat... tak kemaner tingginya ko boleh pergi dengan lagak dan sombong ko tuh!!  Salah ker.. jatuh ker kemaluan ko kalau bersikap budiman.. berbicara penuh sopan... kita rakan sekerja... cari rezeki perlu saling kerjasama... kita mudahkan kerja orang... Insyaallah Allah lapangkan kesulitan kita... jangan banyak birokrasi... bukan orang jer tak suka.. tuhan pon benci... aku harap ko berubah satu hari nanti... mudah²an... sebelum terlewat..

Tak cukup ngan pegawai di jabatan sendiri... aku terpakser juga berdepan ngan manusia² yang perasan bagus... dan satu lagie dungu I can say... aku kena hambur kat tepon tadi... aku nie punya lar melunakkan suara.. bercakap penuh sopan dan santun... ater slogan Kementerian "Budi Bahasa Budaya Kita".. aku minta dia sediakan dokumen mengikut prosedur... dia bleh soal aku balik... dengan speaking macam org tak der akal... "I don't understand why... I've provided my account no. and such and yet you still want me to fax the statement.. bla.. bla.. bla..." He spoke to me with his high pitch.. terkojut beruk aku... salah aper aku sampai dia harus meninggikan suara dia yg nyaring tu kat aku... aku cuma menjalankan tugas... bukan aku yg bertanggungjawab ada²kan prosedur tu sumer.. why ask me??  Ko belajar lagi tinggi kan... ko lawyer.. you tell me why... rugi lar belajar tetinggi perkara mudah macam tue pon nak suruh secretary cabuk cam aku bagi jawapan... common lar.. bukan sekali dua ko berurusan nan gomen... dah lamer kan... dah banyak pengalaman... ini lar contoh orang yang suka merendah²kan orang... dia pk dia ckp bagus sebab ada connection yg baik ngan orang atas... podah!!

Satu lagi yg buat aku hangen satu badan... biler maner seorang PA kepada seorang yg berpangkat tinggi jugak lar nie... dari aritue lagie aku dah minta dia providekan statement bank bos dia since that katanya bos dia pakai current account dan tak dak buku... fine.. you tak dapat provide muka depan akaun bank than give me the account statement... bukan aku nak tengok baper juta duit bos ko ada.. cukup cuma nama bank.. nama tuan punya akaun dan no. akaun... figure yg lain tu ko hide lar... tak der maknernyer aku nak tau... dia bleh jawab aper?? 

"It's not that easy you know I gonna get the document from him.. lagipun dia tiada di office sekarang.. and he got lot of thing to think of and always forget.. (shitttt.. bukan tugas ko ker seorang PA to remind your bos) I can't promise you that the document can be provided within this week.. may be next week... can you just issue him a checque or else..."

"That's not the issue.. dokumen tue bukan saya yang minta.. tapi our Account Department as per procedure.. kalau you lambat provide then lambat lar dapat payment.." 

"Ok then.. then just wait.."

"But the thing is I bukan buat untuk dia sorang.. I submit untuk orang lain sekali.. dia punya tak ada then everyone else punya payment pon akan affect.."

"Then I cannot do anything than have to wait.."  slumber jer dia jawab... per punya PA lar nie... aku dah berniat nak minta her boss phone no. and ask him myself since that dia nyer secretary sangat.. sangat susah nak ingatkan dia... benda yg mudah dirumit²kan...

Sekarang korang tau kan.. naper berurusan ngan gomen lambat... kami tak dapat kerjasama.. banyak orang banyak ragam.. bukan mudah nak handle satu²... dengan gomen.. everything goes to procedure... dokumen tak lengkap.. proses camner pon tak akan settle............. letih..~!


Monday, December 27, 2010

..No OrDiNaRy FaMiLy..

Television series terbaru kegemaran kitorang sekarang nie.. dah lama dah tak raser tertunggu² episod seterusnya macam nie.. layan tul citer tu... kebolehan istimewa... masalah keluarga.. suami isteri.. remaja.. masyarakat.. komedi.. thrill.. sumer dalam satu.. sekarang tiap² hari Isnin musti balik awal... siri harus follow..


The Powells are about to go from ordinary to extraordinary. After 16 years of marriage, Jim (Michael Chiklis, The Shield Fantastic Four) feels disconnected from his workaholic wife, Stephanie (Julie Benz, Dexter), and two teenage children, Daphne (Kay Panabaker, Summerland) and JJ (Jimmy Bennett, Star Trek). To encourage family bonding time, Jim decides the family will join Stephanie on her business trip to South America. When their plane crashes into the Amazon River, they barely enjoy a moment to celebrate their survival before returning to the grind of everyday life. But they will soon realize that their lives have been forever changed. Each member of the family starts to show signs of new, unique and distinct super powers. Will their newfound abilities finally bring them together or push them further apart?
"To me, it's a show about a family that is repaired in the unlikeliest of ways, whose new abilities allow each family member to feel special in ways each of them always wanted to, yet perhaps never thought possible.  It's a show about the blessings and burdens of being extraordinary." - Jon Harmon Feldman, co-creator/executive producer
Jim feels powerless as he realizes his life is not turning out the way he planned. His children are growing more independent, and his wife spends more time at the office than home as she rockets up the corporate ladder. His job as a police sketch artist only furthers his insecurities as he watches his peers fight crime and catch criminals. However, when Jim discovers that the plane crash left him with the power of super strength, he immediately feels a new sense of purpose and empowerment. With the aid of his best friend and confidant, George (Romany Malco, The 40 Year Old Virgin Weeds), he sets his sights on becoming a hero.


Stephanie struggles to balance her family life with working 80 hours a week as an award-winning scientist. Her boss and mentor, Dr. Dayton King (Stephen Collins, 7th Heaven), continues to guide and challenge Stephanie's research in the lab. While fearful of never finding balance in her life, something remarkable happens. After the crash, she develops the power of speed, which allows her to move effortlessly through her daily responsibilities. Always the scientist, Stephanie immediately questions the phenomenon and demands answers. She entrusts her lab tech, Katie (Autumn Reeser, The OC), with her secret, and the two begin to research the mystery behind the powers.

For 16-year-old Daphne and 14-year-old JJ, adolescence is hard enough. Daphne dreads distraction from her own fabulousness, but that's exactly what happens when she turns telepathic. Daphne hears other people's hopes, dreams, fears and joys, whether she cares to or not. Younger brother JJ struggles constantly to satisfy his parents and teachers as he grapples with a learning disability and bad grades. Already feeling inferior to his popular sister and brilliant mom, JJ hits a new low when everyone acquires powers except him - until suddenly JJ's mental abilities strengthen to a super genius level.

"It's kind of a fun throwback to some of the action-adventure series I watched so much as a kid.  As audiences get more sophisticated you try to blend genres. We wanted to make something the whole family could watch together." - Greg Berlanti, co-creator/executive producer
For the Powells, embarking on a mission to understand their new abilities becomes the key to rebuilding their family life, as they learn what defines and unifies them. Despite the fact they can collectively lift a car, run at lightning speed, read your mind and calculate the dimensions of the Eiffel Tower -- all before you say "superhero" - they are first and foremost an average family with everyday problems.


Korang layan citer nie tak??


..TahNiAH MaLaYSiA..


Salam... terlebih dahulu.. tahniah kepada skuad bolasepak negara kerana berjaya menundukkan pasukan Indonesia dengan 3 gol tidak berbalas... cayalah!!  Semoga semasa Perlawanan Akhir Kedua di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta Rabu ini akan menobatkan Malaysia sebagai juara baru Piala AFF... Malaysia BOLEH!!


Jalan lengang kan arinie... laju jer keta meluncur ker destinasi.. Aisha ada ngan aku kat opis nie.. minggu depan secara rasminya dorang akan memasuki alam pra sekolah... lagi awal lar kitorang kena bangun.. sebab dedua kena mandi.. bersiap.. uhuhu.. camner lar eak.. harapnya semua berjalan lancar..

Okeh.. nak sarapan jap!  Makan sumer.. :)

Sunday, December 26, 2010

..1UtaMa.. 2010..

Salam.. selamat malam.. sure sekarang ramai dok layan bola kat TV kan.. hehehe... bukan senang nak tengok Malaysia lawan ngan Indonesia kan... aku tengok ngan telinga jer.. ehehehe.. tak patriotik langsung kan!.. dengar jer pengulas tu cakap kat tv.. penonton setia harus En. Ady yang dok konker tv dari tadi.. setakat nie Malaysia mendahului.. yeay!!  Mudah²an Malaysia menang.. hoookayy.. semangat tu dah datang... pelan² dia mai.. teruskan menyokong peminat² bola 1Malaysia... menyokong lar dengan aman... suburkan semangat kesukanan... takmo gado² tau!

Dari pagie tadi aku nak update sebenarnya... tapi mood ilang biler tenet nie slow ya hamattt... bikin tensi kepale gue... uhuhu... geram doh... masa dah ok.. timing dah ok.. budak² tido.. bapak budak pon tido.. tapi.. tenet pon tido... so.. aku pon sambung tido jer...

Korang cuti krismas pi mana??  Kitorang jenjalan One Utama jer... cari baju keje En. Ady... sesekali kena pakai baju baru bagi mengembalikan semangat diri... aperrr? Tak ahhh... semangat tu ada.. cuma konfiden level tu ada sikit drop kan biler pakai baju lusuh... selain mutu kerja.. imej diri pon kena jaga... tu lar kan.. semenjak ada anak nie.. asal pi shopping complex jer.. beli baju baby.. beli baju budak².. itu cantik.. ini comel.. sumer nak kaut.. last²... untuk diri sendiri.. lupa nak beli.. nak beli pon.. tu lar malam raya tu pulun habis²an... huhuhu

Pagi semalam aku masak makaroni bakar lagie... kali nie lain sikit.. nanti aku up lam Resepi Bonda yer.. tapi bukan tu nak citer... nie haa... sedang aku sibuk berkemas lepas masak branch.. bf + lunch.. dengar sruppp.. sruppp.. benda dituang dalam mesin basuh... tau aper?? Budak tecit tu... si Ainna... dia tuang beras dalam mesin basuhhhh... adududuhhh... kena marah sedas ngan Bonda.. sebab Bonda dah penat... dia menambahkan lagie keje Bonda... satu hal lar pulak keluarkan beras² tu.. sib baik mesin basuh belum taruk air... Ainna... Ainna... pantang lepa... dia ingat sabun kot... hai lahhh... teringat dulu si Alyaa.. bih kurang seusia Ainna... panjat kusi... capai rempah kunyit aku... dikunyitkan baju gaun putih dia... tension betul lar aku maser tu.. budak² tecit nie macam² kan... kreatif dia lain macam... tapi buat notty macam maner pon.. dowang tetap cute... huhuhu...

Kitorang singgah umah abang aku dulu.. antar makaroni utk mak yg stay ngan abg.. sebab dia tak larat nak masak.. mak lum sihat sangat... pastu straight to Selayang Hospital... jengok FIL.. bawak makaroni jugak buat dorang... pastu baru pi shopping... sebenarnya badan letih sangat²... dengan tiga orang puteri notty nie.. berjalan tak keruan.. ayah sibuk pilih baju... aku pening kepala dok tengok gelagat Alyaa ngan Aisha.. sib baik si Ainna terikat dengan Mei Tai... itupon mengamuk nak turun... nak join kakak² main kejar² dan sorok² di celah² baju.. bukan takat celah baju jer.. bawah rak.. bawah meja sumer dia masukkk... aduhaiii... nak jerit marah... orang ramai... jengil mata.. dorang lak tak pandang.. last² tengok jerlar.. asal dorang tak pi tempat lain.. sudah lar.. ilang kang satu hal pulak kan... yg kelakarnya.. masa Alyaa ngan Aisha main sembunyi² tu.. ada sorang budak Cina nie.. baya si Ainna... ditariknya tangan bapak dia mengekor budak dua orang tu.. kemana sajer anak aku pegi.. budak tu ekot.. dia nak join sekali main kot... excited giler aku tengok dia tengok anak² aku main... penat lar bapak dia dok mengekor dia... anak²... anak²... tak cukup ngan tu.. nak dara galak dua orang tu bleh plak main dukung² patung peraga baju budak² kat situ... dia pegang.. dia peluk.. seriau aku takot mender tu jatuh.. pecah ker patah ker.. saper nak tanggung... dah katanya tak dengar kata... dorang gelak² jer biler kena marah.. diam kejap.. pastu buat balik.. huhuhu... betul² manaikkan darah aku.. sib baik tak hypertension.. mau pengsan kat situ laks kan... tengok video kat bawah nie.. kat meja makan pon masih buat kepaler sendiri... sabor jerlarr kan..


Ok lar... aku nak teruskan keje rumah... banyak lagie sedang menunggu... daaaaa!

Friday, December 24, 2010

..aNuGeRaH SKriN 2010..

Riuh rendah Anugerah Skrin kat TV sekarang nie.. aku sebenarnya dah lamer tak amik port anugerah² nie.. cuma tengok biler ada... biler.. pukul berapa sumer.. dah tak follow sangat.. dulu²... zaman anak dara tak da gheja.. boleh lar duduk depan² tv.. get ready award nak mula.. macam nak tengok wayang kekdahnyer... pegi toilet or dapur biler ada iklan sahaja.. fuhh... dasat kan..


Time paling syok maser anugerah tadi maser si Diana Daniel kasik adiah pada Syamsul.. OMG.. kalau aku tak tau  lar nak berdepan cam maner kan... berjumpa dengan 'X' secara depan² dan di depan orang ramai.. sib baik mereka bersikap profesional kan.. walaupon nampak lar jugak gugup dia... leks² sudah.. dan lagie.. aku suka lar tengok time Sen.. Lisa dan adik Mia naik atas pentas sebagai penyampai anugerah.. sweet jer.. pakai sedondon merah... macam keluarga bahagia.. walaupon di alam nyata.. tidak seindah digambarkan.. aku suker jugak tengok Eja.. Pak Ajis dan Era kat pentas... bagaikan seorang bapa yang bangga dengan puteri²nya yang cantik rupawan.. berpakaian anggun sesuwai title mak² orang... sopan lah dalam menggayakan pakaian walaupon kita tidak bertudung.. unggulilah budaya timur yang tinggi kesopanan dan kesantunan... tak kira di mana kita berada... kita membawa jati diri kita... sakit mata lar biler tengok orang pakai baju bagaikan tak cukup kain.. berpakaian tapi macam tak pakai baju... aduhaiiii kenyang lar mata² keranjang di luar sana... yang cantik simpan baik²... yg buruk jangan pulak tunjuk²...

Persembahan² keseluruhan menarik mainan instrumental dari Ahmad Nawab dan 2 yang lain juga trio dari Jacklyn Victor, Adibah Nor dan Noryn Aziz.. menghiburkan.. gaun merah memang menarik pandangan.. menonjol dan garang..

Norkhiriyah yang preggy.. comey jer turun tangga amik adiah.. menang Anugerah Pelakon Wanita Terbaik..  Anugerah Yasmin Ahmad.. Shaheizy Sam dapat.. dia berlakon mmg best derrr.. slumber jer.. dan Nur Kasih menang Anugerah Drama Rantaian terbaik... citer tu memang berhantu kan... tertunggu² ending dia setiap hari.. dan ok per Awal Ashaari dan Vanida Imran sebagai host.. not bad.. walaupon pada mulanya macam kekok.. tapi chemistry tu datang..  and ending with Superhero menyanyi... agak gempak.. Faizal Tahir memang best!

Owhhh dah abis pon... ;)


..Good MoRNiNG!!..


Salam pagie Jumaat.. tengahari dah pon hehehe.. sibuk pepagie uruskan itu ini.. pasal tu lar kan lambat bersiaran... nie pon urusan masih belom settle... sib baik Aisha tak ekot arinie kan.. sebab ayah dorang cuti.. abiskan cuti tahunan yg tak bleh carry forward... tinggal baper hari jer lagie kita nak melangkah ke tahun baru kan... banyak ker resolusi korang yang dah tercapai... aku?? Hurmmm.... ada resolution yg terpakser di carry forward jugak... timeline terpakser dipanjangkan atas sebab² tertentu... harapnya tahun depan tiada aral yg merintang jalan dan semuanya akan dapat dicapai dengan jayanya... Amin...  

Thursday, December 23, 2010

PILIH THEME BLOG sw33tdarling.com

Okeh.. dah lamer tak join GA kan.. tiba² diriku bagai diseru utk menjoinkan diri ngan GA nie.. syarat dia mudah dan senang sahaja... sapa² pon boleh buat.. okeh Cik Halimunan aka Sw33tdarling.. saya pilih theme blog di bawah utk wajah baru blog awak... sebab rasernyer sesuwai lar dengan tagline "aku - Halimunan" tu... sebab theme tu tak dak gambar orang.. permandangan jer.. awan² gitue kan... seperti yg kita tahu.. halimunan tu bermaksud seseorang yg tidak disedari kewujudannya.. orang tak nampak kan... penuh misteri kan... so do this theme... paling suka tang langit tu... kejadian dan keindahan alam nie memang penuh dengan rahsia dan misterinya.. lagi satu pasai apa eak saya nak awak pakai theme nie.. sebab nampak sedikit ekslusif.. warna gelap sok² kalau ubah/tuka header tak pening nak match warna... apa pon masuk kan ngan warna gelap.... dan lagie.. rasernyer tak sesuwai amik tema "Lady Green" sebab tema tu more to fantacy.. dan lagie.. header tu bekas header blog yg pernah saya guna dulu... tak syok lar kan masuk blog member teringat blog sendiri... hehehehe.. ;)


Okeh bagi melengkapkan syarat.. aku tag 3 orang untuk join GA nie..

1.  Ena
3.  Imah

Akhir kata.. join jangan tak jon ;)


..BiLa Dia "ReBeL"..

Dah berhari² Aisha ikut aku pergi opis... so far she is ok... selalunya sampai jer opis dia teman Bonda pegi Kafe.. beli sarapan.. selalunya dia aku belikan karipap then dalam bilik aku dia akan minum susu dan makan biskut/karipap... lepas tu borak².. tulis.. kaler².. lari ke hulu ke hilir.. main² kejap.. then tido... sampai lar tengahari.. lunch time aku kejut dia ajak pegi kafe lagie.. tapau nasi... kalau dia ada mood dia makan ler 5..6 sudu.. then dah kenyang... main lagie.. sekarang dia dah tak takut.. dah boleh adapt kot... most of my colleague dah kenal si keteng kecik tu... dia akan pakai kasut dan jalan² sekitar opis.. bertemuramah ngan uncle².. aunty².. kakak² dan abg²... tak larat ko nak layan soal jawab ngan dia... mulut kalah murai...


Tadi.. dia lambung² towel.. bawak leret² masa on the way nak balik bilik aku lepas basuh berak... aku angin lar... dah kata jangan dia buat jugak.. aku babab belakang dia... terus angin ko... merajuk... diam.. buat² tido tapi tak.. pastu aku tanya dia nak karipap tak.. dia makan karipap.. aku buatkan kapal terbang kertas.. tunjuk kat dia.. dia mintak dan aku terbangkan kat dia.. dia marah.. dan campak karipap tu... then baling semua pencil colour... haiii lah.. sabar.. sabar... aku kutip semua balik.. geram woo.. sib baik kat opis.. kalau aku layankan rebel si kecik nie bingit lar satu opis dengar dia nangis nanti.. then dia mintak susu.. padahal baru jer minum... aku pegi amik air dia ikut.. then dia minum air kosong jer.. mood ok balik dia sambung makan karipap yg dia buang tadi... Aisha.. Aisha... pastu dia main macam biasa balik..

Berlari² ke hulu.. ke hilir.. risau jer dia kacau konsentrasi opismate lain nak buat keje... tapi dorang layan dia.. potpet² berkicau mulut si kecik tu... ok lar.. dia tak dak kawan nak main... kawan ngan owg tua pon ok.. ikhs..ikhss...ikhss... kat opis nie sejukkkk.. tapi dia slumber jer ke hulu hilir takmo pakai baju luar yg aku pakaikan... kulit tebal walaupon badannya kurus.... hurmmm.. sabor jer lar kan Aisha.. ada seminggu lagi sebelum dorang aku antar tadika baru...


Visitor dari IsRaEL??


Tak cayer??  Haa tengok statistik kat atas nie.. actually nie jadual 2 hari lepas.. dok peram terlupa laks nak up... agaknyer apa kawan kita dari Israel nie cari yer??

Korang nyer visitor ada tak dari negara yg jarang² kita dengar... ??

Wednesday, December 22, 2010

..Novel Dulu²..

Baru dengar lagu nie kat radio tadi... hurmm.. memang dah lama ingat nak up lirik dia kat sini.. sebab melodi dia cam sayu sedeh jer.. menangkap di jiwa... korang dah tengok citer dia?  Aku tengok kat CD jer.. adik aku punya... citer dia tak berapa menangkap mata lar pulak... lagi best bacer buku... buku dia aku baca zaman muda remaja dulu.. zaman banyak masa dan tak ingat makan biler dah start baca novel..   Tak sangka sekarang citer tu dah kuar filem kan..



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

Lagi satu citer 'Pilot Cafe" tu pon best.. saper pernah bacer.. citer tu biler pulak nak dibuat filem... tapi kalau buat filem.. jalan cerita jangan lari dan lakonan musti mantap.. baru berbaloi² pergi menonton...


Di Pilot cafe satu lembaran cinta telah mula berputik. Kehidupan ini bermula di mana-mana…tak menentu indah ataupun gundah bila Maya kehilangan jantung hatinya..dia bertemu Ameer..lelaki yang hanya tau menodai cinta. Bermula dengan secangkir kopi panas di Pilot Cafe..segala-galanya berubah untuk mereka berdua. Ameer mula merasai apa itu cinta manakala Maya belajar untuk menolak cinta yang suci. Bagaimanakah berakhirnya kemelut dua insan yang sudah mula memutik bunga-bunga cinta ini…
Raser macam nak ulang baca larrr... bleh cari kat kedai buku secondhand.. kat internet pon ada jual.. :D Haa??  Tak tau lagie ker.. KakPah dulu memang kaki novel.. byk dah koleksi tersimpan.. tapi sekarang novel² beli kat pesta buku masa pregnant si Ainna dulu pon belum terusik.. masih elok berbalut plastik.. masa telah merubah segalanya.. bukan dah tak minat baca.. tapi keadaan dan masa mencemburuiku.. kalau bacer pon tokleh nak feel² cam dolu².. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails