.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Saturday, December 4, 2010

..PaNCiT.. atau DiPaNCiTKaN..


Tadi Aisha had her last visit to the specialist... Insyaallah lepas nie mata dia akan sembuh.. tak perlu lar lagie ayah apply cuti semata² nak bawak Aisha p specialist.. Bonda tak bleh nak apply.. cuti Bonda dah kehabisan..  akibatnya keje ayah kat opis byk yang pending.. demi anakanda disayang.. tuntutan lain tolak tepi.. tapi kan... tapi... this is the sad part... pagi tadi maser nak bawak Aisha.. Ayah terpakser bertenggek tepi jalan.. tuka tayar keta... dah lar kena park keta jejauh... depan umah orang pasang khemah.. ader kenduri.. so nak tanak atas dasar kejiranan.. kena lar saling berkompromi... tak der pilihan.. kami park keta kat lorong antara rumah.. rasernyer idak ler mengganggu pengguna jalan yg lain... tapi ntah lar.. biler di check tayar yg pancit tu.. kami dapati skru tertusuk di bahagian tepi... bukan di tengah² tayar.. is it possible... iainya tertusuk sendiri.. melainkan ada org yang tusukkan.. ikut logik.. kalau kami langgar skru.. mesti lar skru tu lekat di tengah tayar... kan.. kan.. korang raser betul tak??

Entah lar saper yg tak berhati perut itu... ataukah kami sahaja berburuk sangka??  Uhuhuu... dah lar semalam pening kepaler tahan telinga orang berkarok sampai tengah malam buta... uhuhu.. sib baik lar esok cuti... tapi agak² lar kan.. ini bukan kampung.. kalau kampung pon.. tak kan lar nak berkaraoke sampai tetengah malam buta... sekuat² sound volume tuee... uhuhuhu... sib baik lar kami nie sabar... kenduri sekali sekala... tapi kalau titiap minggu camnie... pengsan!  Kesian lar kan kat org yang beranak pinak kekecik nie... payah nak tido... tau lar kenduri... tapi berpada² lar bila nak berhibur... jangan sampai kita bersuka ria.. orang lain pula terganggu...

Oooohoo.. sekarang mereka masih galak berkarok.. hopefully sat lagi settle lar... jangan bawak ke malam lagie...khemah pon kalau boleh selesai kenduri.. jangan dok peram lama² sampai seminggu baru nak buka.. macam kenduri yg dulu... aduhaiiii....


3 comments:

Rizziela said...

susah gak kalau dpt jiran mcm ni kan

Ena said...

ena ingat akak tak de umah kak.. ada upernye.. bab parking tu semalam petang balik kijer parking kitorg kena blocked gak ngan kete mana ntahhh.. tapi tau je la wan tu.. memg dier pantang betul org blocked pintu gate ni.. bila dah dorang alih.. tu yg wan bantai parking kete depan umah.. nasib baik sbb kami terlepas dari khemah.. kalo tak mesti jd cam akak jugak la..

cuma sian la kalo sampai dorang pancitkan tayar dan siap buh skru lagi.. memg teruk betul la kalo betul kan kak.. lgpun dah tepi jalan bukan sapa2 yg punyer pun.. sape cepat dier dapat la.. bukan selalu pun kan kak.. ishhhh.. geram pulak ena baca ni kak..

aiDieNa said...

Rizziela,
Memang susah.. serba salah kita dibuatnya..

Ena,
Tu lar kan.. sib baik umah Ena lepas dari khemah.. tapi bab pancitkan tayar tu.. hurmm mmg tak berhati perut!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails