.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, December 21, 2010

..EnTRy SaKiT HaTi..


Sangat.. sangat... SANGAT SAKIT HATI.. geram... my blood gone up the mountain you know... kenaper lar buat macam nie kan... tunggu dekat 15 minit.. gate tak bukak².. sorang manusia pon takder... call pulak tak berjawab²... berkali²... last² antar sms jer... sekarang aku sakit kepaler.. aku biler dah naik angin sangat memang akan sakit kepala.. dari hati naik ke kepaler...kitorang blah tak lamer lepas tu sebab si Alyaa dah tak tahan sangat nak terkucil... sib baik tak jauh dari situ ada petrol pump... sms pon di waktu sedang aku menaip nie.. masih belum berjawab...

Kalau korang.. korang marah tak... korang dah bayar.. bayar up front every month.. tapi biler nak antar anak.. nursery tutup tanpa sebarang berita... tak kan nak bawak tiga² anak pi opis kan... kang jadik keje lain plak... orang lain kat opis pon leh naik menyampah kan.. kita buat opis nie macam bapak kita punya.. bawak sumer anak beranak datang berkampung.. opis dah jadik taska kekdahnyer kan..  huhuhu..... luar nampak ok.. dalam hati sapa yang tahu kan... uwaaaaa!!!  Raser nak menangis tekup bantal dah nie...

Ooowwhh.. interuption.. baru lepas cakap ngan owner nursery.. sib baik dia call.. seperti biasa.. sorry sangat... staff yg patutnya standby sambut budak² dtg lambat sebab tayar keta pancit.. lambat inform dia... dia pulak tak jawab call sebab sibuk memasak di dapur dan telefon di depan... dan aku tanyer pulak.. abis parent² lain tak antar anak jugak ker?? Dia kata memang kebanyakkan tak antar sebab arinie one whole day tak der elektrik.. dia ingat dia dah msg aku spt biasa...  dia kasik msg pd sumer parent pada hari Ahad but biasa mmg dia msg tu yg aku pelik sbb tak dapat msg apa² then suddenly tak dak sapa kat taska... owhhh my... apa nak dikata yer.. dia mintak maaf.. dan aku kena lar maafkan... sedangkan nabi maafkan umat.. aku nie sapa kan... tapi... still aku raser taska nie kurang cekap dalam mengendalikan hal² tak terjangka seperti ini...

Sekarang budak² tu kat umah... En. Ady terpakser EL jaga anak².. aku dah tak dak cuti... dan lagie.. aku seriau lar.. dia banyak sangat cuti since conjunctivitis menyerang... keje menambun.. nanti bos pon tak senang... payah kan biler rutin harian kita terpakser bergantung dengan pihak ketiga... kadang tu bukan salah kita pon... tapi kita yg kena tempiasnya...


9 comments:

Kakzakie said...

itulah satu dari risiko menjadi ibu berkerjaya. ada bibik banyak kerenah, hanar nusery masalah lain timbul....

Sabaaaarrrr.......itulah saja.

mamaacha said...

memang GERAMMMMM........klau bg tahu awal boleh lah kita buat planning kan

eMMe said...

mmg patot sakit hati la bonda...
rileks..cool...takot sakit lain lak dtg, heheheh...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam

eh leh lak camtu ye? suka suki je
eh kita lak emo..grrrr

Dilla Ady said...

susah kan jadi ibu bekerjaya nih..

kekadang anta kt ahli kuarga sendiri pun byk yg menyakitkan ati..ni pulak ngan org luar..pendam jek la..huhuhu

Ena said...

tak patutttttt!! ishhh3x..

memg patut la akak geram.. nasib baik la ady ada cuti lg.. kalo kami la.. huhu.. memg terpaksa angkut la p opis..

ciK mOt ©™ said...

owhh kak ina...saya b aca pun sakit ati gini..haihhh

kella said...

hadoiii... geram sibuatnya! hmmm sabar je la...

sedang bergelek gelek di sini.. suka tengok 3 orang power puff girl bonda tu... chumel chumel je.. :) kiut...

sw33tdarling.com said...

mmg hazab ler masalah gini... kadang rasa nak berenti jaga sendiri anak2 tu, tp mana ler cukup duit tu kalo tak keje, kan...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails