.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, December 24, 2010

..aNuGeRaH SKriN 2010..

Riuh rendah Anugerah Skrin kat TV sekarang nie.. aku sebenarnya dah lamer tak amik port anugerah² nie.. cuma tengok biler ada... biler.. pukul berapa sumer.. dah tak follow sangat.. dulu²... zaman anak dara tak da gheja.. boleh lar duduk depan² tv.. get ready award nak mula.. macam nak tengok wayang kekdahnyer... pegi toilet or dapur biler ada iklan sahaja.. fuhh... dasat kan..


Time paling syok maser anugerah tadi maser si Diana Daniel kasik adiah pada Syamsul.. OMG.. kalau aku tak tau  lar nak berdepan cam maner kan... berjumpa dengan 'X' secara depan² dan di depan orang ramai.. sib baik mereka bersikap profesional kan.. walaupon nampak lar jugak gugup dia... leks² sudah.. dan lagie.. aku suka lar tengok time Sen.. Lisa dan adik Mia naik atas pentas sebagai penyampai anugerah.. sweet jer.. pakai sedondon merah... macam keluarga bahagia.. walaupon di alam nyata.. tidak seindah digambarkan.. aku suker jugak tengok Eja.. Pak Ajis dan Era kat pentas... bagaikan seorang bapa yang bangga dengan puteri²nya yang cantik rupawan.. berpakaian anggun sesuwai title mak² orang... sopan lah dalam menggayakan pakaian walaupon kita tidak bertudung.. unggulilah budaya timur yang tinggi kesopanan dan kesantunan... tak kira di mana kita berada... kita membawa jati diri kita... sakit mata lar biler tengok orang pakai baju bagaikan tak cukup kain.. berpakaian tapi macam tak pakai baju... aduhaiiii kenyang lar mata² keranjang di luar sana... yang cantik simpan baik²... yg buruk jangan pulak tunjuk²...

Persembahan² keseluruhan menarik mainan instrumental dari Ahmad Nawab dan 2 yang lain juga trio dari Jacklyn Victor, Adibah Nor dan Noryn Aziz.. menghiburkan.. gaun merah memang menarik pandangan.. menonjol dan garang..

Norkhiriyah yang preggy.. comey jer turun tangga amik adiah.. menang Anugerah Pelakon Wanita Terbaik..  Anugerah Yasmin Ahmad.. Shaheizy Sam dapat.. dia berlakon mmg best derrr.. slumber jer.. dan Nur Kasih menang Anugerah Drama Rantaian terbaik... citer tu memang berhantu kan... tertunggu² ending dia setiap hari.. dan ok per Awal Ashaari dan Vanida Imran sebagai host.. not bad.. walaupon pada mulanya macam kekok.. tapi chemistry tu datang..  and ending with Superhero menyanyi... agak gempak.. Faizal Tahir memang best!

Owhhh dah abis pon... ;)


4 comments:

Dilla Ady said...

layan anugerah skrin gak malam tadi..

tp frust tau bile lisa maghi menaghi tak menang..huhuhu

Ena said...

heeh..
ena lg dasat kak, lgsung tak tengko! hahaha.. layan mata baik punyer malam tadi siap bersambung2 lagi pg tadi.. muahahha..

Yan said...

huhu.. tak tengok.. tak taupun sbnarnye..

nur preggy??? hehehe dia menang tuk drama mane satu eh..

salam...
jemput undi anak saya klu sudi yer
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html
tq

aiDieNa said...

Dilla,
Hehehe.. rezeki dia lain kali.. :)

Ena,
Tu larr.. akak pon hampir² layan mata jugak.. hehehe

Yan,
Ok.. nanti saya undi yer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails