.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, December 23, 2010

..BiLa Dia "ReBeL"..

Dah berhari² Aisha ikut aku pergi opis... so far she is ok... selalunya sampai jer opis dia teman Bonda pegi Kafe.. beli sarapan.. selalunya dia aku belikan karipap then dalam bilik aku dia akan minum susu dan makan biskut/karipap... lepas tu borak².. tulis.. kaler².. lari ke hulu ke hilir.. main² kejap.. then tido... sampai lar tengahari.. lunch time aku kejut dia ajak pegi kafe lagie.. tapau nasi... kalau dia ada mood dia makan ler 5..6 sudu.. then dah kenyang... main lagie.. sekarang dia dah tak takut.. dah boleh adapt kot... most of my colleague dah kenal si keteng kecik tu... dia akan pakai kasut dan jalan² sekitar opis.. bertemuramah ngan uncle².. aunty².. kakak² dan abg²... tak larat ko nak layan soal jawab ngan dia... mulut kalah murai...


Tadi.. dia lambung² towel.. bawak leret² masa on the way nak balik bilik aku lepas basuh berak... aku angin lar... dah kata jangan dia buat jugak.. aku babab belakang dia... terus angin ko... merajuk... diam.. buat² tido tapi tak.. pastu aku tanya dia nak karipap tak.. dia makan karipap.. aku buatkan kapal terbang kertas.. tunjuk kat dia.. dia mintak dan aku terbangkan kat dia.. dia marah.. dan campak karipap tu... then baling semua pencil colour... haiii lah.. sabar.. sabar... aku kutip semua balik.. geram woo.. sib baik kat opis.. kalau aku layankan rebel si kecik nie bingit lar satu opis dengar dia nangis nanti.. then dia mintak susu.. padahal baru jer minum... aku pegi amik air dia ikut.. then dia minum air kosong jer.. mood ok balik dia sambung makan karipap yg dia buang tadi... Aisha.. Aisha... pastu dia main macam biasa balik..

Berlari² ke hulu.. ke hilir.. risau jer dia kacau konsentrasi opismate lain nak buat keje... tapi dorang layan dia.. potpet² berkicau mulut si kecik tu... ok lar.. dia tak dak kawan nak main... kawan ngan owg tua pon ok.. ikhs..ikhss...ikhss... kat opis nie sejukkkk.. tapi dia slumber jer ke hulu hilir takmo pakai baju luar yg aku pakaikan... kulit tebal walaupon badannya kurus.... hurmmm.. sabor jer lar kan Aisha.. ada seminggu lagi sebelum dorang aku antar tadika baru...


3 comments:

Ena said...

hehe..

si alya tak ngikut ker kak? tak nangis lak dier bawak aisha sorang je yeh!>. hehe..

ok la kalo aisha dah ok.. ena kalo anis tu.. huhu.. nehi nehi.. kalo irfan tak pe nak bawak dier.. bukan nak beza2kan ke apa.. tp dah tahu peel anak cam mana kan! so, jgn la cuba2.. kalo kejap tak pe.. kalo seharian.. huhu.. tak sanggup!..

sw33tdarling.com said...

tang melalak tu paling menakutkan... bos tak marah takpe laa...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

Dilla Ady said...

belum berani lagi nk bawak anak ke ofis...sbb tau nnti mesti dok ralit belek anak..keje ntah ke mana..

kalu aisha behave, good girl, okeh jek...ari2 bawak opis pun takpe kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails