.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

..Music 2 My Ears..

Monday, November 3, 2014

Nak ARNAB Free??

Dah lama tak buat giveaway kan.. nak tanya antara ramai² pembaca blog Bonda nie.. ada tak pencinta haiwan.. berapa ramai yang minat rabbit dalam nie.. Bonda nak bagi sepasang rabbit giveaway.. tapi nak tgk sambutan dulu.. kalau banyak baru kita on.. 

Jadi pembaca² blog Bonda sila komen "Saya suka Rabbit" kalau nak join giveaway inie.. ;)




Wednesday, October 29, 2014

ZALORA Watches Malaysia.. bukan sekadar aksessori..

Pasaran jam tangan kat Malaysia nie agak besar..  terima kasih atas industri fesyen kita yang semakin rancak berkembang akhir-akhir ini..  permintaan yang semakin tinggi untuk jam tangan daripada pembeli juga merupakan salah satu faktor penting terhadap berkembangnya pasaran jam tangan di Malaysia.





Koleksi watches Malaysia boleh didapati dengan pelbagai pilihan jenama antarabangsa dan tempatan. Kepelbagaian pilihan juga sangat mengagumkan dengan banyak jenis jam tangan yang boleh dipilih buat wanita dan lelaki. Kita cuma perlu dapatkan jenama jam yang menawarkan seleksi pilihan jam yang bukan sahaja cantik tetapi juga praktikal.. ini penting sebab jam tangan bukan sekadar aksesori fesyen tetapi juga alat yang kita guna untuk mengetahui masa serta tarikh.


Jam tangan lelaki dan wanita di Malaysia juga semakin stylish dan moden daripada segi rekaan. Sesuai dengan kehendak pasaran yang memerlukan koleksi watches Malaysia seiring dengan trend fesyen terkini yang sedang hangat.


Kita mungkin lebih mengutamakan jenama dan harga tapi keselesaan jangan letak di tepi.. jam tangan yang berkualiti selalunya tahan lebih lama dan tidak mudah rosak.. Ini membolehkan kita memakainya untuk satu tempoh yang lama. Barang yang kita beli itu asset kita.. asset mestilah sesuatu yang berbaloi dengan wang yang dikeluarkan.


Tips dan review untuk cara menggayakan jam tangan yang betul ataupun koleksi jam tangan yang terkini boleh sahaja didapatkan di website ZALORA. Di sana terdapat seleksi watches Malaysia online untuk wanita dan lelaki dengan harga yang agak istimewa.. Tunggu apa lagi?? Jom layari website ZALORA Malaysia sekarang!


 







Monday, October 13, 2014

16 BE??!

Dah  bersawang blog nie tak berposting.. tup2 hari ini seperti hari² sebelumnya bila dilogin dan dilihat update pasal blog kat nuffnang... nah ini dia.. membuat mataku berkelip berkali²... realiti atau ilusi semata².. salah tgk ker.. salah kira ker.. aper ke banyak benor BE nyer... huhuhu... wahhh harus mak hapdet hari² lepas ini..  

 

Thursday, July 17, 2014

10 Malam TeRAkHiR..

Aku tertarik dengan perkongsian teman di FB.. sedar tak sedar kita dah memasuki 10 malam terakhir Ramadhan.. cepat betul masa berlalu kan.. _________________________________________________________________

Hari ini 17 Julai 2014 bersamaan 19 Ramadan 1435H.

Jika hari raya pertama jatuh pada 28 Julai 2014, ini bermakna kita hanya berpuasa selama 29 hari untuk bulan Ramadan pada tahun ini.

Oleh itu kiraan 10 malam terakhir dikira seperti berikut:

29 Ramadan - 0 malam hari raya
28 Ramadan - 1 malam terakhir
27 Ramadan - 2 malam terakhir
26 Ramadan - 3 malam terakhir
25 Ramadan - 4 malam terakhir
24 Ramadan - 5 malam terakhir
23 Ramadan - 6 malam terakhir
22 Ramadan - 7 malam terakhir
21 Ramadan - 8 malam terakhir
20 Ramadan - 9 malam terakhir
19 Ramadan - 10 malam terakhir

Semoga kita semua dianugerahkan hidayah dan taufik untuk menunaikan solat sunat terawih setiap hari sebagai anugerah hanya pada bulan Ramadan terutama menjelang Lailatul Qadr. (Malam yang lebih baik daripada 1000 bulan iaitu menyamai amalan selama 83 tahun 4 bulan).

Memperbanyakkan amalan sunat seperti tilawah Al-Quran, bersedekah dan lain-lain dengan tidak mengabaikan amalan fardu yang terlebih afdal iaitu Solat lima waktu yang menjadi syarat penerimaan seluruh amalan.

Wallahu A'lam

#SuhaimiMS
#Ramadan
 

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails