.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, May 25, 2015

Nak KeNaL Saya??..



Saya layan awak ikut cara awak layan saya..

Bila awak rasa saya penting.. saya juga akan nampak kepentingan awak..
Bila awak jauhkan saya dari kepentingan awak.. awak juga berada di luar kepentingan saya.. kerasnya kata² awak pada saya.. awak akan terima jawapan yang lebih keras..

Saya orangnya mudah.. tak banyak cakap.. tak suka bercakap benda yang tak perlu.. tidak suka orang bertanya pada saya soalan yang sama berkali².. soalan mudah yang ada jawapannya sendiri..
Saya tidak bergaul dengan orang merapu.. saya tidak suka keganasan.. saya benci perbalahan.. saya tidak suka berada di tengah² pergaduhan..

Saya suka ketenangan.. saya suka berjalan dan melihat tempat orang.. saya suka alam semulajadi.. saya suka aktiviti lasak.. saya suka memerhati kehebatan keindahan ciptaan Allah yg Esa..
Saya suka makanan yang pedas.. masakan kampung.. manisan.. cheese.. coklat.. kek.. ice cream.. saya layan muzik klasik dan sentimental.. lite & easy..

Saya suka ketelitian.. kekemasan dan semua berada di tempatnya.. keserabutan saya selalu berpunca dari kebersepahan yang tidak dapat diuruskan dan kerja² tertangguh..

Saya suka berkawan.. tapi lebih suka memerhati dan melihat keserasian.. saya jarang telefon kawan² saya.. tapi saya tidak pernah melupakan mereka.. kenangan memori bersama tetap tersimpan kemas dalam ingatan..


Sekian, harap awak lebih paham saya..

Thursday, April 16, 2015

BiSKuT BeTuL LaR..!



Pagi tadi.. "Biskut betul bas nie!!".. aku lepaskan marahku kerana si panjang memasuki laluanku.. walaupon sbnrnya aku x patut marah..

Anak2: Biskut??! Kenapa Bonda ckp bas tu biskut.. (sbb mood aku ok pg nie.. aku berkenan memberikan explaination.. sbb bdk2 tu arinie masuk keta baik2 sumer.. x gado.. x menangis.. x bising.. sbb pakat baca buku.. bila aku tanya buku apa.. buku citer cinta ko.. omaigad... anak2...anak2)

Aku: Itu cara Bonda lepaskan marah Bonda.. Bonda x suka guna makian.. tp Bonda selalu ubah pd perkataan2 yg tak ada maksud x elok... itu cara Bonda lepaskan marah dan jaga lidah Bonda..

Anak2: Tapi knp Biskut.. bukan pizza ker.. roti ker...??

Aku: (Nie malas nak explain nie.. byk plk soalnya) yelah.. Bas tu kan mula huruf B.. B kenalah dgn B.. BISKUT.... ikhssss..

Note: Lg elok tukar pd zikrullah.. jangan biasakan anak2 atau org sekeliling mendengar maki²an kita.. jangan mengundang aura negatif... orang yang disapa aura negatif darahnya berasid.. orang yang keasidannya tinggi mudah ditimpa penyakit... :)


Wednesday, February 18, 2015

At Lasttttt....

Akhirnya.. berjaya juga kutakluki semula blog yg sekian lama diredirect ke page lain... kuang asam kan... sakit hati aku tau... sakitnya.. tu di sini.. di dalam hatiku... nak page ko fames ker aper ker.. tolong ler jgn buat keje keji lagi menyusahkan orang lain... banyak lagi cara lain boleh buat... susah nak melayari alam tanpa sempadan ini kalau ada manusia² macam nie yang suka mengganggu gugat ketenangan orang... huhuhu

Tima kaseh banyak buat En. Ady yang sanggup bersengkang mata menggodek HTML code blog aku.. :D  Berbaloi jugak berlaki orang IT.. kikiki... Okeh... here I am... at 8.46 in the morning.. typing this bebeling to all my viewers.. Insyaallah.. lepas nie aku akan rajin²kan diri mengupdate yer.. trimester pertama telah berlalu... sekarang trimester kedua... ok dah rasernyer mood bersimpang siur tu... tak banyak.. ok ler sikit...




Monday, November 3, 2014

Nak ARNAB Free??

Dah lama tak buat giveaway kan.. nak tanya antara ramai² pembaca blog Bonda nie.. ada tak pencinta haiwan.. berapa ramai yang minat rabbit dalam nie.. Bonda nak bagi sepasang rabbit giveaway.. tapi nak tgk sambutan dulu.. kalau banyak baru kita on.. 

Jadi pembaca² blog Bonda sila komen "Saya suka Rabbit" kalau nak join giveaway inie.. ;)




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails