.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, December 22, 2010

..Novel Dulu²..

Baru dengar lagu nie kat radio tadi... hurmm.. memang dah lama ingat nak up lirik dia kat sini.. sebab melodi dia cam sayu sedeh jer.. menangkap di jiwa... korang dah tengok citer dia?  Aku tengok kat CD jer.. adik aku punya... citer dia tak berapa menangkap mata lar pulak... lagi best bacer buku... buku dia aku baca zaman muda remaja dulu.. zaman banyak masa dan tak ingat makan biler dah start baca novel..   Tak sangka sekarang citer tu dah kuar filem kan..



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

Lagi satu citer 'Pilot Cafe" tu pon best.. saper pernah bacer.. citer tu biler pulak nak dibuat filem... tapi kalau buat filem.. jalan cerita jangan lari dan lakonan musti mantap.. baru berbaloi² pergi menonton...


Di Pilot cafe satu lembaran cinta telah mula berputik. Kehidupan ini bermula di mana-mana…tak menentu indah ataupun gundah bila Maya kehilangan jantung hatinya..dia bertemu Ameer..lelaki yang hanya tau menodai cinta. Bermula dengan secangkir kopi panas di Pilot Cafe..segala-galanya berubah untuk mereka berdua. Ameer mula merasai apa itu cinta manakala Maya belajar untuk menolak cinta yang suci. Bagaimanakah berakhirnya kemelut dua insan yang sudah mula memutik bunga-bunga cinta ini…
Raser macam nak ulang baca larrr... bleh cari kat kedai buku secondhand.. kat internet pon ada jual.. :D Haa??  Tak tau lagie ker.. KakPah dulu memang kaki novel.. byk dah koleksi tersimpan.. tapi sekarang novel² beli kat pesta buku masa pregnant si Ainna dulu pon belum terusik.. masih elok berbalut plastik.. masa telah merubah segalanya.. bukan dah tak minat baca.. tapi keadaan dan masa mencemburuiku.. kalau bacer pon tokleh nak feel² cam dolu².. hehehe

3 comments:

Ena said...

best kan kalo dapat layan novel kan kak.. tapi tu la.. lama dah tak wat camtu.. tak sempat nak layan feeling.. kena kacau jekkk.. nak baca kena concentrate kan!.. baru leh berada dia wang2an gituw.. aahahhaha..

Dilla Ady said...

sib baik dilla nih kalu bace novel dak kecik tu tak kaco..die biar jek tgk tv sambil isap susu..asalkan kite bace novel sebelah die, jgn bace sorang2 dalam bilik..

btul la, bencik tgk LBS filem...jauh giler lari dari novelnye!

nieda said...

teringat blk zaman muda remaja...suka baca novel ahadiat akashah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails