.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, December 16, 2010

..AyAH TuNGGaL..


Aisha tengah tido.. yer kat opis Bonda.. hari kedua Aisha di opis Bonda.. what to do.. kadang² keadaan mendesak kita melakukan perkara yg tak mahu kita lakukan... so far.. she's ok.. cuma dah 3 kali berak... baru jer salin diaper.. dah berak balik.. penat ko ulang alik pi toilet.. huhuhu... makannyer cuma seketul karipap... macam maner lar badan nak naik kan... masuk sekali.. keluar berkali².. kalau badan Bonda tak per lar jugak... kalau lar satu hari nanti diciptakan mesin pen-transfer lemak... cantik² lar badan manusia satu dunia... sumernyer sedang² sajer.. yg gemok.. transfer lelemak berlebihan tu pada yang kurus.. bahagianya raser dapat makan banyak² tanpa perlu nak risau berat yang akan bertambah... hooo teknologi... kenaper lar lambat sampai...

Esok aku ada team building kat PD.. tiga hari... tapi tokleh bawak family... ater bukannyer family gathering kan.. utk staff sahaja... ada sedikit kerisauan di situ... camner lar En. Ady nak jaga ketiga² orang puteri notti tu... dengan mata yg sakit lagie.. aduhaii.. harap² mereka tak mendatangkan banyak masalah pada si Ayah... tabah lar En. Ady menjadik ayah tunggal yer!

Owhh.. dah nak balik nie.. Aisha dah bangun.. berlari ke hulu ke hilir.. then stop minum air nescafe ais aku.. then lari balik.. then gelak².. then she bloated!!  Menyembur kat aku... aku tarik dia ke tong sampah.. abis dimuntahnyer dalam tong sampah aku yg bersih.. baju aku pon abis tersembur muntah... Aisha.. Aisha.. dah dua kali tuka baju.. sib baik lar bawak baju lebih kan... kid will always be kid...

Nak pi amik ayah nie.. daaaaaaaa!


3 comments:

Ena said...

owh.. arini akak ada team building la yeh!.. bestnyer.. ena teringin nak p.. nama naik masa awal tahun aritu tapi last minute cancel sbb kena balik kg pasal arwah kakak tu.. tak pe.. harap ada la lg pasni.. ena suka juga xtvt lasak cenggitu..

makanya jd bonda la pulak si ayahnya alya, aisha dan ainna..

selamat ber-team building kak.. ;D

sw33tdarling.com said...

harap2 semuanya akan OK jer...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

deidaa said...

Uiks 3 ari je ke team building ko?
Aku smpai 5hari xsilapnya.. best gile hehe.

So camne anak2 ko? Ok x?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails