.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Saturday, November 13, 2010

Ke MaNa PeRGi BLoGGer Tegar SeMuA??

Hai.. sunyi sepi jer ujung minggu nie.. ke mana pegi blogger² tegar semua.. cuti panjang ker??  Cuti Raya Haji?? Balik kampung... aku jer yg setia kat rumah kan.. tak ke mana² pon dari pagi tadi.. En. Ady tak der nie.. bawak FIL pegi hospital.. dengarnya teruk jugak sakit papa kali nie.. habis satu badan bengkak².. risau lar pulak aku.. adakah sakitnya seperti Allahyarham abahku?  Mudah²an sakit papa tidak melarat.. mohon diringankan kesakitan dan dipermudahkan urusan di hospital... dengan izin Allah.. penyakit itu disembuhkan.. amin..

Badan sengal²... pagi² tadi bertungkus lumus mengerjakan tanah yg sekangkang kera di depan... puas hati sempurna satu perkara... abis kasar jari jemari.. calar balar sini sana.. sib baik dah biasa.. maser menggoreng hotdog untuk bebudak tu pulak.. minyak terpercik kat muka.. lengan sumer kena.. adudududududududuhhh.. sib baik tak teruk sangat.. haiii.. masak sudah.. (makan belum).. kemas sudah.. bebudak.. makan sudah.. berak sudah.. susu sudah..  mandi sudah.. lantai melekit (budak tecit² nie makan bersepah) mop sudah.. baju yg dah basuh jer sidai belum.. baju yg dah kering pon lipat belum.. penat lar.. nak rest jap!


3 comments:

Ena said...

owh.. akak ada umah rupanya.. ingatkan tak de sbb kete tak de.. ena pun tak de la ke mana2.. sekadar pusing ikut wan settle kan kije dier.. walaupun tak de job tapi kije dier tak pernah abis.. ada je la.. tu pun sbb ena nak anta kain ke tailor, tu yg ngikut.. kalo tak dok umah je la kot..
banyak dah kije akak settle.. ena banyak yg lom settle tu.. ada hati tu bertenggkek kat sini lg.. hehehe

Moga FIL akak baik2 aje la ye..

IxoR@ said...

Blogger tegar semua busy...

Skrg ni, ramai yg ralit dgn twitter & fb.... blog agak suam2 sket...

hehehehe....

termasuklah saya!

aiDieNa said...

Ena,
Tu lar.. jangan tertipu dengan kereta yang tidak ada.. hehehe

Nana,
Owhhhh.. pasai tu rupanya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails