.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, November 19, 2010

..HaRi Nie.. Hari TaNDas SeduNia..

Baru hari nie aku tau.. ada hari tandas sedunia.. tu pon lepas dengar topik pagi di Hot Fm.. huhuhu.. giler ketinggalan aku nie.. aku tak tahu.. korang tahu??

Okeh.. sebab tak beraper tahu kan.. so I did some digging di dunia tanpa sempadan nie.. hmmm ruper²nya.. Hari Tandas Sedunia nie dideklarasikan pada 19 November 2001 oleh World Toilet Organization (WTO)yang ditubuhkan oleh saudara Jack Sim juga pada tahun yang sama 2001 bukan itu sahaja.. Jack jugalah yang menubuhkan World Toilet College (WTC) pada tahun 2005.  Dahsyat kan.. hehehe...

Tujuan penubuhan WTO dan WTC?? 
  • menambahbaik keadaan tandas dan sisa buangan di seluruh dunia
  • mempromosikan kebersihan tandas
  • mengemaskini sistem sanitasi dan tandas moden
  • berkongsi idea dan memperluaskan jaringan perniagaan dalam bidang sanitasi
Banyank lagi lar kalau nak tau lebih lanjut boleh refer di sini..

Tiba² aku teringat cadangan lucu Samy Vellu dalam sidang parlimen tak lama dulu.. wujudkan Menteri Tandas... hahaha... ok per idea tu... tandas tu penting okey... hari² manusia berak.... kalau tak der tandas tak kan nak berak dalam parit? Semak? Tepi Bangunan... euwwww... so... Menteri Tandas yg dilantik mesti lar di kalangan mereka yang layak setidak²nya graduan kelulusan WTC... hehehe

Bercakap pasal tandas.. aku geli betul lar nak masuk tandas yg kotor.. berdaki dan busuk.. tandas nie melambangkan peribadi penghuni rumah.. setuju??  Tandas juga tempat peberet setan² bermesyuarat.. sebab tu biler kita nak masuk tandas ada doa dia... bukan main serbu jer.. dan jangan lar dok bertafakur lama² dlm tandas melainkan atas urusan² yang wajib sahaja... dan satu lagi mesej penting... pada yg suka mencangkung... sila guna tandas cangkung... jangan lar dok bertenggek atas tandas duduk... pakai selipar pulak tu... kesian lar pada org yg nak guna lepas tu... jangan kotorkan sit tandas yang memang dikhaskan untuk duduk... tolong jangan selfish... geli tau org nak guna biler nampak ada tapak kasut atas pelapik mangkuk tandas tu... mencik arrr... kowang tau tak.. bahaya bercangkung atas tandas yg dikhaskan untuk duduk??

Ok lar.. stress akak bercerita pasal tandas... jom layan gambar jap...


********************************

 Tandas yang Mengerikan... Macam nie nak melepas pon terbantut..


 Tandas Orang kaya.. aka tandas merapu.. ikhss...ikhsss.. ikhsss..


 Tak dapat berpisah... macam belangkas.. sesuwaiii lar nie.. pi berak sama²..

Sofistikated lar nir kunun..


 Sila pilih ikut kesesuaian anda.. haa.. pada si pengcangkung jangan salah pilih..

 Tanda Bergerak.. kwang.. kwang.. kwang...


 Tandas dalam hutan??  Saper yang buat nie?

Waktu terdesak.. boleh sangat.. tisu tu spare dalam beg tau..



 Tak cukup tisu tandas.. haaa... amik ko.. jangan abiskan sumer pulak..

Menjijikan.. euuuwwwwww!  Sanggup ker nak makan..





Adakah otak En. Ady macam nie..

Jokes!! Hahaha.. betul lar tuu..





4 comments:

Zaidah said...

tak sanggup nak makan dengan mangkuk tandas tu....tak selera.....

syariza09 said...

baru tau ari ni ari tandas sedunia
geli geleman arr nk mkn kt restoran tandas mcm tu, mesti tringat something kannnnn

aiDieNa said...

Zaidah,
Memang tak sanggup.. kembang tekak nie..

syariza,
Sama lar kita.. hehehe

deidaa said...

Seminar Hari tandas ni buat kat Legend Hotel 22-23/11.
Sila la gi ye ni jabatan aku yg organize.. kije bagai nak mati sebulan lebih ni.. sabtu ahad keje smpai mlm tehhehe.

Kat hot.fm td ada nama dr hasnah bibon.. tu pengarah slh 1 bahagian kat jabatan aku.. tp aku xdgr pon hot.fm sbb aku xminat hot.fm huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails