.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, November 16, 2010

..AriTue.. KaMi MaKaN ExTrEMe CHeeSY 6 PiZzA..

The Extreme Cheesy 6 Pizza
"A mix of cheese so good, you’ll do anything to get it! It’s a whole lotta cheesy goodness that will satisfy any cheese lover!" 
Satu hari.. aku dapat request dari anak dara En. Ady... "Bonda.. Bonda.. Kakak rasa nak makan pizza larr.." tiba² kata² itu menyapa telinga.. "Bonda.. ajak lar ayah.. kita makan pizza... kakak dah lama tak makan pizza.."  Ayat pujuk rayu untuk mencairkan hatiku.. seperti biasa.. aku ibu yang tidak sampai hati untuk kempunankan anak... tambah² aku tahu.. Si Alyaa memang giller cheese.. stok cheese sentiasa harus ada dalam peti ais.. giller meroyan dia kalau buka peti beku tu tapi tak ada cheese di dalamnya... ikss..ikhss..ikhssss... tengok badan lar.. semakin lebar.. semakin tembam... berat tu toksah cakap.. dia memang membesar bagai johan.. tapi tak per.. cheese itu asal dari susu.. dan susu itu banyak khasiatnya bagi kanak² membesar seperti Alyaa..

Sebab apa aku kata cheese tu bagoss??  Haa baca fact kat bawah nie..

****************************
Maka.. dipendekkan cerita.. pagi tu lepas siap²kan apa yang patut.. aku pon dengan lapang dada mengajak En. Ady makan di luar.. kami bawak sekali mak bagi memenuhi korum.. sian mak asyik duduk rumah jer kan.. Aku tau Alyaa buat request sebab terpengaruh dengan iklan.. sebab aku pon terpengaruh juga.. dulu² kita dengar satu dua jenis jer topping cheese pizza.. sekarang dah macam².. dan sekali enam di atas sekeping pizza yg besar... waaaahhhh... terujernya rasa... tu belom raser lagi tu... maka seperti manusia biasa.. aku sukakan pembaharuan.. aku nak cuba pizza baru nie.. Extreme Cheesy 6 Pizza.. pizza² yg diadun sebati di atas loyang katanya parmesan, mozzarella, romano, cheddar, provolone and Monterey Jack.. wahhh.. banyak kan.. aper lar rasernyer eak.. aku order Extream Chessy 2 untuk 4 org makan.. baru RM38.00 satu set.. aku pilih topping pepperoni delight sebab mak tak makan ayam.. side dish pulak aku amik Spagetti Marinara dan 3 gelas ice cream untuk anak² dara En. Ady yang nakal..

Memula macam biasa kami dihidangkan side dish macam chicken soup.. garlic bread dan air.. and of course.. ais krim dah sampai dulu... dan... biler tiba saja pizza... tenng! teng! teng!  Saper lambat dia tak dapat.. hehehe... tengok lar.. tak sempat nak snap gambar.. tup.. tup dah tinggal 2 slice jer..

Manusia manerkah yang cekap menyerang itue??  Tu dia kat bawah nie.. hehehe..

Makan tak pandang kiri kanan dah.. sangat khusyuk..
Makan bang.. makan.. makan kenyang²...

E'ehhh baru perasan gambar kena snap.. hehehe sedap sangat ker pizza terbaru nie??
Jangan lepas peluang.. kena rasa juga nie.. kang rugi.. hmmmppp... raser dia kan.. macam cheese... ermm.. a new kind of cheese.. nak tau.. pi lar pizza hut terdekat... order dan rasa lar sendiri..  >--< lidahmu dan lidahku tebalnya tidak sama.. apatah lagi deria rasanya.. hehehe

Alamakkkkk!!!  Tinggal satu jer lagiiiieeee!!!

Siapakah yang bakal merebutnya??
Nak..nak..nak.... Ainna nak...
Kakak nak jugak... huhuhu... "Alarr.. kakak dah makan banyak.. kasi lar adik.."
Akhirnya.. peluang dah ada...
Yeayyyy!!!  Adik dapat!!!
"Tak per lar.. kali nie kakak mengalah.. jilat jari jerlah.. tapi lenkali.. Bonda jangan luper datang lagie tau!! You know..  I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!
  Ooooppppssss!!  Ayah lar pulak yang banjer.. hehehe


2 comments:

Ena said...

heheh..

Kita pun makan jugak yg cheese tu tapi kat umah jekk.. huhu.. bukan si anis yg request tapi ena yg kemaruk nak makan pizza.. hahaha..

g mana raya kak?
Selamat HAri Raya AidilAdha..
Ena esok pagi baru bertolak ke umah MIL sbb wan ada je kije dier.. hrmm..

aiDieNa said...

Heh.. kalau makan naper tak send entri utk nuffnang contest.. alahaiii.. ruginyer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails