.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, November 10, 2010

..MaSeR KaMU DaLaM BeRBLoG..

Aku selalu tertanyer² lar kan.. baper banyak maser owang lain abis berblog setiap hari.. tetambah owg yg banyak sangat entrinyer.. tetiap 2 jam sekali ada jer entry kan.. walaupon autopublish.. tapi nak buat satu² entry tu amik maser jugak kan.. at least lar kan.. about 5 minit untuk satu entry bodo²...

Aku??  Masuk jer opis mmg harus on jer komputer bukak email dan blog.. kalau tak buat tak lengkap idup rasernyer... aku on blog aku dari awal on pc.. sampai lar time nak balik.. off pc.. maka blog pon off.. tapi aku idak ler sepanjang maser berblog... aku settlekan keje rutin aku... keje hakiki.. maner perlu segera.. mana boleh sambil²... ada masa.. terlalu biziii.. tak sempat langsung nak buat walau se-entri.. apa lagi nak jenjalan blog kengkawan sumer kan.. selalunya aku suka lepak blog² yg ada dalam senarai aku juga di dashboard blog aku follow... sapa ada entri baru / yang tajuknya menarik sasaran tikus aku.. hehehe..

Tadi kisah di opis kan.. kat umah pon.. kalau si keteng Alyaa tak konker pc boleh lar Bonda jengah² umah maya nie.. kalau dia dah on.. (yer dia pandai on pc dan key in password sendiri.. dan bukak citer katun yg dia suka juga bukak games yg dia nak main..) alamat sampai ke sudah lar Bonda nak kena tunggu sampai citer katun dia abis.. atau dia dah boring main games... tak pandai risau.. pandai sangat pon pening!

So.. tolak p tolak mai.. ada lar dalam 3 jam kot lebih kurang aku berblog... korang??




4 comments:

Ena said...

heheh..

ena pepagi sama cam akak, bukak blog dulu & fb.. wat auto publish.. yg jd sempat tu bila belah malam sempat wat 1 entry sambil draf entry utk auto post.. pg2 sampai opis just karang ayat... tapi entry ena tu biasa la.. entry yg tak berisi pun.. memceceh je lebih.. tu yg leh jd byk sikit.. tak banyak mana pung.. sbb merapu je kan!.. pastu banyak entry spontan.. ala cam diari gak la kan.. hari2 tulis walaupun benda2 kecik je.. hahahha..

ena tak kasi anis ngadap lappy.. nak tengok kartun tengok je la tv or cd.. sbb akut kita pulak yg tak sempat nak ngadap dier dah konker dulu.. nak2 pc or lappy memg tak de pswd.. tapi dier tahu nak buka semua.. cuma tak pernah google sendiri lagi kartun katner.. tau main game je.. tu pun bila nampak umi or abah terus lari kecuali memg abah dier kasi dier main.. hehehe.. yerla.. jenuh la kak kalo semua benda dier nak konker.. dah la tv tu pun asyik nak kena mengalah je nagn dier.. sudahnay ena yg jrg tengok citer... mrmmm..

Adlina Husaini said...

ina pun tak pasti berapa lama spend kat blog

sama gak,sampai opis bukak emel opis n emel yahoo

then buka blog

pastu siapkan keja..ina pepagi siapkan semua keja then lepak le layan blog ^_^

sw33tdarling.com said...

akak punya time:

masa kat opis, blog walking..
malam, schedule kan entry

aiDieNa said...

Ena,
Tu lar kan.. nanti nak beli lappy sendiri.. blogging senyap² lam bilik.. takyah kongsi².. hehehe

Ina,
Sama lar kita..

sw33tdarling,
Ohh macam tu.. masalahnya saya nie jarang² dapat buat schedule entry.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails