.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, April 23, 2010

PULAU SAH BESAR: jOM tENGOK BaNGLo..

Okeh.. ini dah siri ke beraper.. ermmm ke-empat kan.. pastikan korang baca yg dedolu kalau nak maklumat lengkap pasal percutian kat pulau nie... hurrmmm... seperti org lain yang bercuti.. tentu lar keselesaan kediaman sementara kita di situ menjadi keutamaan... hurmmm.. rumah peranginan persekutuan Tasik Kenyir kat Pulau Sah Besar nie bleh tahan... Banglo 3 bilik... besar dan memuaskan lar.. master bedroom ada satu queen size bed... dan bilik air sendiri siap ngan air panas.. lemari... sangkut baju.. meja mekap.. rak penyidai.. sejadah seperti bilik² biasa lar... bilik kedua dan ketiga.. ermmm dilengkapi 2 buah katil singgle setiap satu bilik... lemari.. sejadah... perabot lain.. meja makan 6 kerusi... set ruang tamu.. TV siap dengan astro.. bahagian dapur.. ada peti ais... dapur gas... rice cooker.. blender.. cerek letrik.. lesung batu.. periuk belanga.. besen.. penapis... pinggan mangkuk.. gelas cawan.. jug air.. sudu garfu.. pisau.. penebuk tin.. sampai ler ker pencuci pinggan.. sumer lengkap selayaknyer dapur kat rumah kita... so.. kalau nak masak.. tak yah ler pepening nak bawak bebanyak barang... bawak bahan mentah jer settle..

Hurmmm.. so.. aper yg tak der kat sini... ermmm... satu jer.. tak der sterika.. tapi aku ada tanya En. Alias.. dia kata akan provide upon request.. hurrmmm.. sepanjang tiga hari tu kitorang tak pakai pon sterika.. pakai t-shirt & track jer.. tudung pon yg saruk² tu jer.. senang.. so.. ketiadaan sterika tidak memberi sebarang effect... Ohh yer.. rumah nie juga dilengkapi penyapu.. mob.. baldi dan juga disertakan shower gel dan shampoo kecik utk mandi... yg tak der.. towel (bawak sendiri lar kan).. sabun basuh baju.. kalau ada raser nak membasuh... juga.. yg ketara.. di rumah nie tak der jam... satu pon takder... aku cadangkan BPH sediakan lar jam dinding.. satu pon takper.. nie tetiap kali nak tau waktu.. berlari ke bilik carik hp.. tak pon tanyer laki aku yg pakai jam tangan.. (jam tangan aku rosak.. sampai sekarang tak baiki.. huhuhu..)

Sebelum terlupa.. satu lagi.. RPP BPH nie blogger friendly tau... kat sini wifi zon... so bebas lar bagi blogger tegar untuk berinternet sepanjang berada di sini... tak jadik masalah... no problemo!

Aritu tak tau.. kalau tidak sure bring along the lappy... hehehe buat berat jer.. mana ada maser nak berinternet.. org nak menikmati alam semulajadi..
Okeh.. setakat nie dulu... jom tengok gambar... gambar kat dlm rumah kualiti sangat teruk.. maklum lar guna kamera hp jer.. hehehe
..En. Ady bersedia ke medan perang.. hahaha!!
..eh awat muka sedeh nie..

..papan tanda RPP BPH..

..jenuh berangkut.. barang banyak..

..kesian kat mak kena menapak anak tangga beribu.. dah lar kaki sakit..

..rehat jap.. mengah..

..bilik air master bedroom.. boleh lar kan.. cam kat rumah jer..

..air panas..

..kakak nak tido bilik nie..

..tok duk bilik nie..

..ruang tamu..

..veranda..

..pandangan dari veranda.. cantik kan..

..master bedroom..

..dining area..

..dapur..

..set tv.. radio ada sekali..

..kaki saper nie.. kureng asam sunggoh.. hahaha!!

..Ainna explore rumah nie..

..tengok budak² tu.. aku raser rumah kitorang lar yg paling bising kat situ..

..aper dibuat 3 beradik nie??..

..saujana mata memandang..

..veranda dia panjang..


3 comments:

zilajai said...

syoknyer....cuti2 Malaysia...=)

aiDieNa said...

Memang seronok sesekali dapat bercuti.. bagi org yg jarang dapat p bercuti cam sayer nieh! Hehehe

Aida Awie said...

Salam.. Xdapat nk bc sangat blog ni. Warna tulisan xcontrast dgn background. Harap dpt tukar ye. Nk tau sgt psl tmpt ni melalui blog you. Tq. Huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails