.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, April 21, 2010

BEN ASHAARI : JELAJAH BLOG IBU

Photobucket


Ben Ashaari?? Siaper dia nieh?? Korang kenal?? Aku.. honestly aku tak kenal.. first time nampak nama nie masa aku ping entry aku kat innit.... lepas sorang.. sorang member nuffy yg ping entry pasal nak En. Ben nie review blog dorang... hummmppp.. interesting... so sebelum dia jelajah blog aku... aku dah pon jelajah blog dia... boleh tahan... Abg encem.. wakakaka... nama ada aura glemer gitue... tapi apsal sebelum nie aku tak pernah dengar nama dia pon?? Hmmm sebabnyer En. Ben nie baru 6 bulan blogging... (correct me if I'm wrong..) tapi follower dah cecah ribu... rasernyer org yg dah terjah blog dia dah lebih dari tu... macam maner En. Ben nyer follower bleh mencanak² tingginyer?? Sebab En. Ben blogging with strategy... orang suka baca apa yg En. Ben bebel... aku pon sukerr.. hihihi

Sonok tau tgk blog baru... tapi follower beribu.... tahniah yer En. Ben kerana berjaya ke tahap itu... aku nie nama jer blogger veteren.. tapi suam² kuku jer.. dulu aku blogging for fun... sekadar ingin mempunyai tempat atau ruangan sendiri utk kuluahkan aper yg terpendam dlm hati inie... tempat lepas geram... tempat luah raser kecewa... tempat aku bercerita suka duka... tempat aku berkongsi raser gembira.... dan aku puas setelah meng-upload-kan satu² entry... dulu aku tak pernah nampak potential blog untuk menjana pendapatan.... tapi sekarang Alhamdulillah.. mata aku dah terbuka.. blog boleh buat duit ribu riban... tak cayer... tanyer En. Ben... boleh lar nak jana side income... ada yg terus tak keje.. jana duit secara online jer... jgn tak cayer... giler lah kan... so.. aper lar salahnyer kan... sambil menyelam kita minum air... rugi kalau tak rebut peluang... dan peluang yg En. Ben bagi nie pon... harus kurebut.... bukan senang nak mintak org review blog kita... tapi kalau ada yg offer aper salahnyer kan... lagipon aku tengok rata2 blog yg En. Ben nie review... mencanak2 jugak up traffic dia sehari.... dasat kan.... Ena jiran aku pon dah suh En. Ben review blog dia... abis.. takkan aku nak diam... hahahahah.....

Ironinya.. dunia nie kecil... satu hari aku tunjuk blog En. Ben kat En. Ady... terkejut sekejap En. Ady dengar nama tu.... "Macam pernah ku dengar nama itu.... tengok jap"

"Laa betul larr... dia nie kawan abg... sama tempat keje dulu" What a small world kan.... pusing²... kenal sama kenal...

"Dasat ooo bang dia nyer blog... dia nie founder GengBlogger.. pemes sekarang nie.. camner abg tak bleh wat blog cam dier..?" Jawapan yg aku dah tau sendiri... En. Ady seorang yg tidak suka menulis... ingat senang ker nak jadik blogger tegar... semangat.. ketekunan... dan yang paling penting minat... kita minat dan suka apa yg kita buat.... baru lar satu² perkerjaan tu jadik seronok dan kita tidak terbeban....

Ok En. Ben... sila lar komen tang mana lebih tang mana kurang.. kat blog saya yg serba kekurangan inie... saya tak sabar tunggu En. Ben bebel... wuhuuuuuu I loike ur tagline... ! Melekat di hati... heheheh...

Ohhh.. by the way.... kengkawan.... yg kebanyakkan nyer mak² orang kat sini.... jom.. kita kasik En. Ben bebel pasal blog kita.... saper tak join ghuuuugiii... sbb ko tak tau kuasa bebelan itu.... nak kena bebel?? Klik jer banner kat atas tu yer!


3 comments:

Ena said...

owyh.. jejak punyer jejak.. kawan en.ady rupenyer.. hehehe..

a'a.. en. ben dah review ena nyer blog.. dan hasilnyer traffic naik mendadakk.. heheh.. best gak la..

memg suke dier membebel..jarang jumpe blog owg lelaki yg suke membebel kan!.. hehehe..

aiDieNa said...

Wahhh.. setinggi maner itu traffic Ena... best kan!

mumyShaneQeisha said...

datang dari blog ben..follow u ya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails