.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, April 5, 2010

ABPBH SeMaLaM..

Saper tak tengok ABPBH semalam... Mender tu?? Tipu lar kalau tak tahu.. Anugerah Bintang Polular Berita Harian... Aku tengok sesambil update blog... hmmm... iklan jer aku lari p kat lappy.. hahaha...


Keseluruhan enjoy lar tgk Anugerah tu semalam.. walaupon secara sambil²... byk kata² artis kita yg bagi ucapan juga menyampaikan anugerah.. ada yang kelakar.. tak disangka juga lazer.. hehehehhh... yang paling tak bleh lupa.. kata² pasangan penyampai Ogy dengan David Teo.. giler lazer.. hahaha!! Bidas membidas macam acara berpidato pulak.. ko jual aku beli... aku beli ko untung.. aduhhhhh... memang takdak tapis² punya! Agaknyer kalau dorang 2 org yg jadik host sampai pagi esok pon Anugerah tu tak settle kan.. ikhss.. ikhss.. ikhss...

Lagak bersahaja pengacaranya Shahira dan Kak Engku sangat mencuit hati.. Shahira dengan anaknyer yg cumil.. waaa.. sempat enter frame lagik... mmg sangat padan biler geng Gedik Santai nie jadik host kan... orang kata sajakkkkk jer... rileks dan sempoi... sangat suker mendengar celoteh mereka.. paling tak bleh lupa biler Shahira secara spontan berjenaka mengatakan anaknyer pandai memilih mak angkat.. sambil melambai² Dato' Siti yang duduk di bawah sambil tersenyum.. mak angkat yg sangat cantik!

Kata² FBI yg menang kategori Penyampai Radio Lelaki Popular yang pada mulanya agak kelakar.. tetapi diakhiri kata² yg menyentuh rasa... dia kata "Din Beramboi telah menang di hati kita semua.." Yer aku rasa sangat benar sekali apa yg dikatakannya.. pagi tadi... maser mendengar era diselang seli hotfm dalam keta... kedengaran suara Pak Nil yg tidak seceria dulu... slot riuh pagi di Era dah tak seriuh dahulu... malap dan tidak bermaya! Sebut pasal Pak Nil.. aku tgk muka Pak Nil maser menang trofi Pengacara Lelaki Popular nampak semacam jer... sembab mungkin masih blm dapat terima kehilangan rakan setugasnya..

Begitu juga masih terngiang² kata² Pemenang Artis Komedi Wanita Popular Nur Khiriyah.. sangat kelakar biler dia jerit... "Rupanya aku ada peminat!!" Hahaha.. sangat puas hati dia menang.. lakonan dia mmg best walaupon bukan lakonan komedi.. citer air mata pon sedeh jugak..

Hmmm... rata² pakaian artis cantik² tapi ada ada juga yang keterlaluan.. kita orang Malaysia.. kena bijak mengenakan pakaian untuk ke majlis² rasmi seperti ini biarpun tidak terdedah.. rasanya artis akan tetap kelihatan anggun dan sopan..

Tapi kan.. korang dengar tak apa yg soksek² FF cakap kat hotfm pagi tadi... dia kata ada sorang penyampai anugerah mulut bau longkang... minum benda haram... hurmmm... tak baekkk.. tak baekkk.. tak baekkk... sebagai ikon di mata masyarakat.. tunjuk lar teladan dan peribadi yang baik... siapa lah gerangan empunya mulut itu agaknyer yer..??

Hmmm... sangat marvelous tgk persembahan penutup Anugerah bila tiga suara high range Black, Awie dan Jacqueline Victor bergabung menyanyikan lagu² rock.. pergh En. Ady tak kelip mata.. hahahah!!...

Owhh.. yang kat bawah nie penari iringan Adam & Stacy.. yang dirakam secara spontan pada malam acara berlangsung... hehehe




4 comments:

Siti said...

tak sempat tgk abis pun ABH smalam..tak larat nak bukak mata. letih balik dari keratong.

.::WaNiE::. said...

tak tengok tak tengok

apasal sume citer pasal abp hahaha

aiDieNa said...

Siti.. org Keratong? Keratong beraper? Saya ada kawan budak Keratong 6..

Haa tu lar pasal Wanie.. saper suh tak tengok.. ahahahahah.. :P

Adlina Husaini said...

ala semalam dengar kat radio je sebab pegi shah alam..tinginnya nak tengok anak shahira tu..kena tanya pakcik google le sat lagi..sapa agaknya yg depa maksudkan tu ek..pandai je nak soksek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails