.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, June 21, 2010

Penat.. tapi BeRBaLOi..


Susah nak digambarkan perasaan hati ini.. betapa puas dan lega biler event yang dirancang sekian lama.. akhirnya berjalan seperti yang dikehendaki.. penat lelah bagaikan terbayar.. melihat tetamu menjamu selera hasil air tangan sendiri dan kegembiraan yang terpancar di wajah puteriku Alyaa tak ternilai dengan wang ringgit..

Event aper?? Hehehe.. Alyaa fourth birthday... dah lamer dia mintak nak buat birthday party.. nak ramai² orang datang... (dan memang sangat ramai.. perghhhh licin mee rebus aku.. hihihi) sib baik cukup... ermmm ader ker yg tak meraser?? Memasak bagaikan nak rayer.. bulan Jun yang penuh dengan aktiviti dan sangat meletihkan... birthday party.. hari bapa.. kenduri kawen.. ohhhh... every week ada saja nak dibuat...

Bercakap pasal event boleh dikatakan agak payah nak handle oleh kami berdua.. sebab biasanya sambut kecik² jer.. beli kek dan sedara mara dekat saja... atau pon cuma makan di luar beramai².. hari tu... Jumaat malam Sabtu.. usai Majlis Birthday Wardina anak buah aku di Pizza Hut... bih kurang 10.30 malam... anak² eskport ke rumah mak... aku ngan Ady cecepat buat keje yg blm selesai... first of all pegi amik kek yg aku tempah kat member aku (kek itu sangat cantik.. dan memukau mata sumer yg memandang... especially budak² lar yang sangat excited) thanks a lot Elinnur for the lovely and delicious bake.. sangat puas hati! (esok² aku order lagi yer.. hehehe).. lepas amik kek.. terus ke Tesco.. cari barang lagi.. beli maner yg tak cukup... still tak lengkap... kul 1.30 pg maser tu.. terus balik rumah... kemas².. susun meja apa yang patut... laki bini bekerja keras demi kasih kepada puteri hati... mak bapak maner tanak tengok anak dia happy kan... kami tak tido... serius... En. Ady tolong aku potong² bahan untuk dimasak.. aku pulak sibuk di dapur... dia buat keje sambil tengok World Cup kat TV... lepas jer Subuh terus bersiap ke pasar.. sebab ada few bahan yg dapat dibeli kat Tesco... sementara En. Ady menjalankan tugasnya... aku settlekan keje² yg blom siap... dalam hati sangat risau takut tak sempat nak buat semua nie sebelum tetamu sampai.. majlis akan bermula tepat 3.00 petang.. aku mula masak sesudah subuh... our main dish is Mee Rebus... settle sumer kul 9.30 pg.. then masak nasi impit utk makan ngan kuah lodeh... dan sebelum tu dah masak puding... settlekan sumer tu baru goreng nuggets... dan semua siap kul 12.30 tgh... potong² nasi impit.. sementara En. Ady keluar sekali lagi untuk fetch budak² kat umah mak dan amik kuih karipap dan cubadak yg kitorang order dan beli ais.. siapkan bebudak.. baru aku mandi... dan... elok jer lepas solat... tetamu pertama kawan sekolah teknik dulu pon sampai... cikgu memang menepati waktu kan.. hehehe... lepas tu.. sorang demi sorang... terima kasih kepada semua tetamu yg telah bersusah payah memenuhi jemputan kami dan menggembirakan hati puteri kami... tetamu terakhir pamit pulang setelah jam menghampiri 10.00 mlm... elok jer tetamu pulang... kami laki bini pengsan sekejap.. tapi En. Ady terus coma... aku tak bleh nak sama² coma sebab rumah adalah sangat macam tongkang pecah... sambil vacuum carpet aku bleh terlelap... betapa letihnya ketika itu... dan terima kasih buat Rika yg stay back dan tolong K. Ina kemas rumah... kalau tidak mati jugak nak buat sorang²... selesai sumer baru boleh tido dengan nyenyaknyer... pukul 11.30 mlm me-release-kan otat yg kejang kepala ke tulang... merehatkan minda dan mata... nikmatnya dapat tidur lena!

Macam mana dengan birthday Aisha nanti... nak masak lagi ker buat kat luar jer... errrmmmm..

2 comments:

Ena said...

syoknyerrrr...

mee rebus ada lagi tak kak? ehehee..

rugi nye tak dapat datang.. apakan daya..

Sob sob sob..

aiDieNa said...

Tu lar Ena tak datang.. kita tinjau² jugak orang sebelah.. tapi tak balik² eak.. sonok ker kat JB??

Mee Rebus dah abis.. sok² nak buat laksa pulak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails