.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, March 25, 2010

BoNDa's 1st Giveaway - Contest: Anugerah Terindah

Sticky Entry nie.. New entry kat bawah..;)
Haiii kengkawan yg dah kenal, baru nak kenal dan belom pon kenal... semoga semua sihat sejahtera dan berbahagia hendaknyer di samping keluarga dan insan yang korang cinter.. cheewahhh... begitu mukadimahnyerrr.. camnie.. setelah puas BoNDa pk... dan.. pk... dan pk... akhirnya pada hari yang bersejarah inie.. (pertama kali nie DeK Non..) BoNDa berasa amat berbesar hati untukmengeluarkan zakat menganjurkan cONteSt!!


Memandangkan BoNDa amat.. amat.. aMattt menyanjungi jasa dan pengorbanan seorang iBu.. makanyer.. contest ini secara rasminyer bermula pada hari ini.... ini dlm sejarah sekali lagiiee.. ahaksss.. dan akan berakhir pada tarikh hari lahir Ibu BoNDa Pn. NoR RiZaN pd 25 Mac 2010 yang ke--- tuttt!! nanti mak aku marah display umoq dia sila tanya Makcik Nor Rizan sendiri yerrrr... hehehhe

Pada anda yang berminat nak join contest ini sila baca Terms & Conditions seperti yang disenaraikan di bawah:

1. Terbuka pada sumer warganegara Malaysia yg tinggal di Malaysia juga (kalau jauh mati aku nak bayaq setem post adiah pulak..) yg ada blog sendiri... setinggan blog owg tak bley arrr... (bukan susah pon bukak blog kan..kan...hehehe)

2. Anda LeLaKi atau PeReMPuAn..BoNDa tak kisah... tapi contestant mesti lar org yg dah punya anak... (sorry.. setakat nie buat yg dah jadik mak pak dulu lar eak.. buat yg single mingle nanti² biler angin nak bayaq zakat dtg lagi... korang bleh lar join.. okehhh! ;)

3. Anda dikehendaki membuat satu entry di blog masing² bertajuk "BoNDa's 1st Giveaway - Contest: Anugerah Terindah" menceritakan pengalaman dan perasaan anda menyambut cahaya mata pertama dlm erti kata lain... pengalaman ketika nak melahirkan anak.... ceritakan sumer detik² yg dilalui se-ReAL yg mungkin... (tolong jgn ciplak citer org lain atau mereka cerita yg tidak sebenarnya anda lalui) bagi yg lelaki laks pengalaman menyambut dan menyaksikan sendiri isteri anda melahirkan... boleh??

4. Anda juga dikehendaki menepek sekeping gambar anda bersama anak yg anda ceritakan kelahirannya itu... gambar newborn lagi baik..yg kat spital tu... (kat umah pon boleh.. asal ada.. ok)

5. Bukan Follower??! Ikhssss.. naper tak follow?? Anda boleh join.. BoNDa tak kisah pon anda follow tak follow.. terpulang.... tiada istilah paksaan di sinie... ;)

6. Tepek banner yang dah susah payah aku buat tue di atas dlm entry dan side bar anda...

7. Link back Entry anda dan Side Bar Banner ke Entry contest ini.. (no linked back secara otomatik penyertaan anda ditolak..)

8. Tinggalkan link entry yg dah siap dlm comment box entry ini juga... BoNDa tak der maser nak godek entry lain yg tak der kena mengena.. jgn salahkan BoNDa kalau entry korang terlepas pandang okehhh...

BoNDa ada satu hadiah setakat ini..(mungkin akan ada hadiah lain.. kot² ada yg nak sponsor.. sumbangan anda dialu²kan.. pls contact me thru email aidiena@gmail.com or YM: airisha_79 ;) bagi peserta yang berjaya menyentuh perasaan dan hati BoNDa dengan cerita dan pengalamannya melalui saat pertama kali bergelar ayah dan ibu..

Hadiah dia MISTERI... kwang..kwang...kwanggggg.... TUNGGU.... biler pemenang diumumkan kelak.... ohhh yerrr... pemenang akan diumumkan seminggu sesudah tarikh tutup contest ini... iaitu pada 1 April 2010... (ini bukan April Fool yer.. ini betul².. hehehe)...

So.... sudah fahammm... sila lah meng-Entri-kan Diri... kang ader plaks yg menang tanpa bertanding...huhu~

INFO TerKiNi about THIS contest:

Sila baca

**Hadiah Untuk 10 Peserta Terawal
**Sponsored Gift

::Senarai Peserta::

1) asmieyra
2) chugie
3) anin
4) nurulhudaresad
5) Ieda
6) Azura
7) ummisofea
8) Ummu Adam
9) Mamalyna
10) Yatie
11) Bukhairiah
12) Nana
13) itacutevirus
14) maszlanz
15) LisaVsKhusairi
16) Asya
17) girl_perak
18) yunz_02
19) Nida
20) ummisofea2
21) mummymer



57 comments:

miss♥wahida said...

halamak....x kawen lagi la..kalo x leh masuk...hukhukhukhuk...

aiDieNa said...

Hahahaha..tu larrr.. p kawen.. wat anak cecepat.. :))

Emy said...

ala kak pah, harus nk perah idea kasik ayat2 novel nie...

aiDieNa said...

Maser nie lar nak asah otak yg dah berkarat.. igt balik memori terindah itueee... heheheh

Miss Marquis said...

ayo. sedih tak dapat join. kalau buat contest ini dengan emak tak boleh ke?

aiDieNa said...

Hehehe.. jgn lar sedey.. its a good idea.. akan difikirkan utk contest yg akan datang.. ;)Cenyummm sikit...

asmieyra said...

salam sis, kiter nak join....http://lilprincecharming-asmieyra.blogspot.com/2010/01/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

aiDieNa said...

Akhirnya.. ada yg beranie menyahut cabaran.. heheh.. akak dah bacer kisah asmieyra.. mendebarkan.. best of luck ya!

aisya said...

salam tuan umah....

sya ada cerita nk dikongsi tp rasenye kalo nk citer 'real' mmg pnjg berjela2..rase2nye..bape pnjg yg tuan umah larat nk membaca celoteh sya?heheh..bkn pe..kalo bab citer2 ni kekdg sya termeleret sket...

aiDieNa said...

Wohoo.. dah singgah blog.. bahasa apoo yg ditulis tu.. tak paham akak bahasa Jerman.. Hahaha.. celoteh.. pasal contest nie ker.. akak sanggup jer bacerrr... kalau u nak join.. sila lar meng-entri-kan diri yer..

zai kulim said...

bonda takkan satu jer hadiah mmg takder peluang ler nak menang..iskk..iskk..iskk

aiDieNa said...

Aduhaiii Zai Kulim.. camner adiah nak banyak.. tunggu awak sponsor tak sampai².. heheheh.. tgk lar yer.. pada contestant contestnyer.. kalau ramai yg masuk mungkin hadiah akan ditambah ;)Alaalaaa Zaiii.. tak masuk manakan tahu tuahnyer.. blom masuk dah kata tak der peluang.. ikhsss... menang kalah adat pertandingan.. tapi yg pasti kita dpt berkongsi pengalaman pahit manis dgn kengkawan sumerrr.... :)

Ena said...

kat sini upernyer contest tu.. mrmmm.. cam best jer kak!.. he3hx..

zai kulim said...

kahh..kahh camno nak sponsor hadiah zai sekrg pun tgh plan nak buat contest nie...
apapun nanti zai join ok...sekrg tgh busy keje byk daa...

aiDieNa said...

Hmmm.. tak per keep up the gud work.. tgh tunggu entry awk nie Zai.. ooo yer.. contest apa awk nak buat... nak join.. hahahah!!

M!Er4N said...

ala sy x kawin lg..x blh la join contest ni..hukhukhuk..

aiDieNa said...

Alalalala.. tak per.. next time kita pastikan sumer org bleh join.. ;)

~aSHa~ said...

best jugak ni..kena amik masa terluang dan releks..baru leh cerita dgn baik...best best

aiDieNa said...

Hmmm.. sila² take ur own free time.. amik feel dulu.. tapi jgn sampai terlepas tarih luput eak.. heheheh.. tak sabar nak bacer entry ibu² dan bapak² sumer nieh!....

nurulhudaresad said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nurulhudaresad said...

teringin nak nk msk..
masalahnya nurul takde gambar nurul dengan newborn Khayra...yg ada gambar newborn Khayra sorang je...camne??

---time2 dlm pantang takdok mood nak amek gmbr...budget kalo bukan dlm pantang cun bebenor la tu...kuang3..---

kak..reply kat blog nurul blh?heheheh...

aiDieNa said...

Nurul.. camnie.. bg kes Nurul nie.. boleh jer Nurul sertakan gambar newborn Khayra and a pic of Khayra & You masa dia dah besar.. umo baper pon tak kisah.. janji ada.. ;)

Be waiting for ur entry dear..;)

chugie said...

salam kenalan bonda..

emm saya pernah buat entry tentang detik masa saya melahirkan baby saya, bleh tak kalu saya just guna that entry??

aiDieNa said...

Boleh.. as long as mencukupi sumer syarat yg telah ditetapkan.. ;) Gambar jgn lupa aaa.. :D

chugie said...

ok.. dah buat dah.. sila ke link ini ye.. mintak cek mane2 yang tak berkenaan atau salah ke, sila beri komen ye..tq!
http://iezmierah.blogspot.com/2010/02/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

aiDieNa said...

Okeh chugie.. saya nak menerjah blog awak nieh.. saya tinggal komen kat sana k!

chugie said...

ok, kak saya dh edit entry tu.. g terjah balik ye.. TQ sangat2!

aiDieNa said...

Dah terjah.. gud luck yer !

anin said...

sudah join yeeee

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/02/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

nurulhudaresad said...

akak...
entry sudah siap..kalo tak cukup apa2 kasik taw yer...hehehe...

http://www.nurulazmichenta.blogspot.com/2010/02/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

hopefully diterima...:-)

Ieda said...

saya dah buat n3..sila jenguk yer


http://saraieda.blogspot.com/2010/02/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

azura said...

http://azura-azrul.blogspot.com/2010/02/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

SILA TEJAH YEA.. PENAT SY BUAT KARANGAN NI.. HIKHIK

azura said...

bonda.. tak tau caranya nak link back entry tu.. tp da link back gambar bonda n bbu tu kat side bar.. bukankah begitu??

aiDieNa said...

Senang jer Zura.. meh Bonda ajar.. camnie.. Zura edit balik entry Zura tu.. perasan tak kat bawah kotak utk tajuk entry tu ada kotak utk link.. haa.. Zura copy URL contest ini dan paste kat kotak tu.. otomatik ur entry dah link back to mine.. atau pon.. Zura boleh jgk copy paste html code seperti yg Zura letak kat side bar ur blog.. paste kan jer dlm entry... dah siap.. senang jer kan ;)

azura said...

da cuba sdaya upaya.. stiap kali masukkan link tu.. dia ckp error.. adakah daku disqualified?? plsss.. jgn buang daku dari kontez ni..

aiDieNa said...

Takper lah Zura.. memandangkan awk dah mencuba sedaya upaya... I still count you in.. dun worry. ;)

ummisofea... said...

nk join samaa..nanti jangan lupa melawat yer..
my blog...
http://khashfa.blogspot.com/2010/02/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

aiDieNa said...

Syahdu jer kisah ummisofea.. semoga Nur Asfa Sofea membesar sebagai anak yg solehah.. Sofea punya due date was the exact date my Alyaa's born.. dan mereka juga sebaya.. kalau lar Sofea lahir hari tu.. they'll share the same birthday.. :) Anyway.. best of luck!

ummisofea... said...

setiap kelahiran semestinya mempunyai kisah yg tersendiri utk dikongsikan..nway..tqvm for visiting

Ummu Adam said...

salam perkenalan.
bonda, jemput terjah

http://ummu-adam.blogspot.com/2010/02/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

::Mamalyna:: said...

kak, ejan join contest...ni link ejan kat blog contest yer...

http://ejanblog.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

wish me luck, hehehe

aiDieNa said...

Ok.. sila..silaaa... :D

yatie said...

Salam pah...aku akhirnyer dapat juga menaip kisah ku utk join kontes ko ni....kalau ada yg silap atau tak betul cara aku ni tolong bgtau aku yer...ko jengukla blog aku http://yatie-sweetpinkbaby.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveway-contest-anugerah.html....

yatie said...

pah..ajarlah aku cara2 buat sidebar banner tu...

bukhairiah said...

salam kenal n salam contest...
nk join contest...jom terjah

http://bukhairiah2.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

Nana said...

salam kenal
ni link saya
http://ibudamia.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

ita cutevirus said...

salam bonda,

ita da join...

http://ita-cutevirus.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah_16.html

maszlanz said...

mas dh join...
ni link nyer k...


http://maszlanzputri.blogspot.com/2010/03/assalammualaikum.html

Anonymous said...

Cool..

Try this blog,read few entries..i found it very funny and interesting!

www.fdausamad.blogspot.com

Seriously!

LisaVsKhusairi said...

OK..DH JOIN,,TERJAH YEK,..http://aidiena.blogspot.com/2010/01/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

Asya said...

Salam pkenalan.. sy dah join.. sila terjah yer:-

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

**kalo xckp syarat..inform erk..

girl_perak said...

kak sy dh join...
ni link sy;
http://girlperak.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

***kalo tak cukup syarat tinggal komen

yunz_02 said...

salam bonda,

kita dh buat entry to join the contest. nnt bonda tgk blog kita k.. thanks.. :)

http://luluzland.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

Nida said...

Salam..

Nida ingin mencuba nasib dan berkongsi pengalaman.. mudah2an ada rezeki

http://nisajijah.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

ummisofea... said...

Salam...

lagi sekali ummi nak kongsikan pengalaman disini utk anak kedua plak...hopefully diterima

http://khashfa.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

mummymer said...

Salam

saya join juga yer

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/03/bondas-1st-giveaway-contest-anugerah.html

terima kasih

aiDieNa said...

Terima kasih kepada semua yang telah menyertai contest ini... secara rasminya contest telah pon tamat pada pukul 12.01 pagi 26/03/2010 semalam.. sila maklumkan sekiranya nama anda tercicir dari senarai..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails