.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, March 8, 2010

**Selamat Hari WaNiTa!!**

Hari nie kat radio pepagi dok kechoh² "Hari Wanita Sedunia".. korang tau?? Haaa!! Tak tawwwwwuuuuuu?? Hukkkk... aku pon baru tau Hehehehe..

"Abang tak wish pon kat Ayg.." Aku buat muka merajuk.. sebenarnyer En. Ady pon tak pernah amik tau macam haku..

"Selamat Ari Wanita Yang.. buekkk!! (Sound effect bunyi lidah yg dijelirkan En. Ady) En. Ady menjawab slumber dengan mata sibuk mengadap jalan... maser tu kitorang on the way nak antar bebudak ke umah mak.. pastu baru p opis memasing...

"Chehhh!!" Aku sigung lengan En. Ady...

Okehhh.. first of all aku nak ucapkan "SELAMAT HARI WANITA" buat sumer kengkawan out there yg berjantinakan perempuan.... Wanita ini begitu tinggi di mata masyarakat... (ader ker hari Lelaki.. adeerrr??.. Ker aku tak tawuuu..?) sehingga diwujudkan hari Wanita.. tapi kan.. aku nak tau.. aper istimewanya hari ini jika tak ada org pon yg appreaciate wanita macam kami² nie?? Bagi tau aku baper ramai antara kowang yg diucapkan selamat dan dihargai pada hari ini?? Ohhh.. aku?? Aku secluded.. aku org gua.. tak jumper orang.. hahahah!!

Korang.. seronok tak dilahirkan sebagai wanita?? Suker?? Kalau lar.. aku bilang kalau kan.. sebelum lahir korang diberi peluang memilih jantina yg korang suker.. korang pilih jadik laki ker pompuan?? Aper lebihnyer lelaki Aper kurangnyer pompuan.. bagi aku... aku terima seadanya saper aku... dan bersyukur dijadikan wanita.. sbb?

Pompuan bleh banak... lelaki tak bleh... pompuan bleh makeup.. lelaki tak bleh.. pompuan bleh cuti semayang.. lelaki tak bleh... pompuan bleh pakai baju macam² pesyen.. lelaki.. hurrmmm.. limited... pompuan bleh membebellll... lelaki dengar!! Hahahahaha!!!!!


Nie.. terimalah lirik nasyid

Wanita
Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
http://liriknasyid.com


Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari tulang yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan


Ucaplah selamat buat Wanita yang anda sayangi! ;)

Sekian... Mekasih!

2 comments:

chugie said...

selamat hari wanita juga..

aiDieNa said...

Selamat Hari Wanita buat chugie juga! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails