.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Sunday, March 14, 2010

Akhirnya.. tak jADi..

Ohh.. akhirnya tak jadi.. punyerlaaa beria kami bersiap... dari pagi ke petang dok canang kat anak2 nanti petang kita ke KLCC.. sbb dah seminggu.. hari2 si Aisha dok ulang cakap yg sama "Ayah.. Aisha nak pegi KLCC Ayah.. Aisha nak tengok dainasoy (baca: dinasour).. dinasoy kat KLCC ayah besar.. nanti telur dia jatuh.. Aisha main ngan anak2 dia.." Ini pengaruh movie2 dinasor yg dorang tgk kat TV n lappy.. urghhh... kalau kartun Ice age tu.. berkali2 diulangnya tgk. budak2 tak pernah boring kan! Dan segala jalan cerita telah dihafal.. babak demi babak.. asyik diulang ceriter kepada kami mak pak pendengar setia.. imaginasi anak2 jgn dibunuh.. dengar dengan penuh minat sambil kita ajukan soalan2 yg bersangkutan.. we'll be amaze of how children mind expand and develop in the way they tell us the story..

"Hari nie Ayah ngan Bonda work.. ujung minggu nanti ayah cuti kita pegi KLCC yer.." itulah jawapan mak pak mithali yg tak mau harapan anak2nya dihampakan..

Tapi.. hari ini setelah selesai bersiap bagai... pakai baju cantik2.. siap suh dorang tido dulu supaya tidak letih berjalan nanti.. sementara mak pak siapkan kerja rumah.. siapkan baju bekal.. bancuh susu sumer... dan apabila melangkah sahaja kaki ke luar pintu... En. Ady terjengoi dgn mulut tersengeh lebar... "Yang.. bateri kita dah kong.. keta dah tak bleh start..." Aduhhhh... sebenarnya semalam lagi keta tu dah bagi warning... jam kat keta dah lewat 30 minit dari biasa.. bermakner bateri dah makin lemah.. biasa lar manusia kan... selagi belum bebetul kong... (ohh sekarang citer king kong kat tv.. hehehe) selagi tu lar tak bertindak.. hmmm.. kalau bagitau org.. mmg ramai yg tak percayer.. bateri keta kitorang nie tak pernah ditukar walaupon sekali semenjak hari pertama dibeli.. iaitu 4 1/2 tahun yg lepas... giller tahan kan...hehehe... kira ok lar kan.. nak tuka baru.. dah lama pon dia berkhidmat utk kitorang... khidmat yg sangat baik....

Okeh... kami tak suka sebenarnya nak hampakan hati anak2.. lalu janji ditanam lagi.. "Esok.. kalau Ayah balik awal.. kita pegi playground eak.." En. Ady menabur harapan... kening kuangkat dengan persoalan..

"Playground maner abg nak bawak dorang?.."

"Tu larr.. playground maner eak.."

Soalan tinggalan soalan... dlm hati... kesian kalau mereka dihampakan lagie.. entahkan awal entahkan tidak ayah selesai tugas di pejabatnya... sbb En. Ady mmg biasa balik lambat.... :(

Gambar2 di bawah ikhsan dari kamera adikku yg dipanggil Umie oleh anak2ku.. sedang sarat menunggu kelahiran anak pertama.. ntah waktu biler dia bawak bebudak ni p playground aku pon tak tau... at least ader jugak org lain boleh memenuhi kemahuan anak2 ini di kala kami mak pak tak berkempatan berbuat demikian... gambar si Alyaa & Aisha dengan salah sorang sepupu dorang Damia..



4 comments:

ratna said...

saya pun selalu jadi mcm tu tau.. bila nak bawak pi mandi swimming pool klcc..tetiba tak jadi sbb ujan. masa frust giler la anak yg tua tu.

aiDieNa said...

Hehe.. rasernyer sumer org pon pernah melalui situasi yg samer kan Ratna.. Yang pening cara nak pujuk bebudak yg dah frust tu... :D

Ena said...

alahai..

patutlah akak x kuar yeh smlm.. ena ingat memg sesaje x nak kuar sbb panas kat luar kan!..
kitorg nyer kete last week pon x leh idup kak, sampai kan wan pgl pomen dtg tgk kat umah.. pomen tu pon x tau kenape.. wan ingatkan sbb batery.. tp batery ok sbb baru jer tukar ms cuti CNY aritu.. sejuk kot sbb lupa nak panaskan engine pepagi sblm p kije mggu lps..
tp skrg dah ok lah.. tp smlm jenuh gak pk nak p maner.. sudahnyer.. sumer tertido.. hu3x.. dah malam baru terhengeh2 nak kuar..

aiDieNa said...

Heheh.. tu ler nak kena beli keta baru tue.. huhu ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails