.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, March 4, 2010

Di BiLiK Mereka..

Petang tu aku hambat semua adik beradik nie masuk bilik sebab aku nak mengemas di depan... dan aku pelan² pegi intai tgk dorang buat aper kat belakang... sebab senyap jer.. kalau tidak tak henti aku dengar kicauan mulut² kecik itu bergado.. atau pon sakan bergelak ketawa bergurau senda... yang biasanya akan berakhir dengan tangisan mengadu dari si Aisha sbb gurauan terlampau si Kakak... hehehe... anak-anakku!

Di muka pintu.. aku hambat si kakak² nie sajer.. tapi Ainna yg kecik nie pon nak join sekaki.. macam tu ler selalunyer.. maner kakak² dia ada.. situ dia pegi... sonok eak ada adik beradik.. tingat maser Alyaa sorang dulu... kesian sangat... dia selalu main sengsorang... biler kitoran larat kitorang layan larr dia main... pernah terbangun di tengah malam... maser tu Alyaa seusia ngan Ainna sekarang.. dia tido ngan kitorang dlm bilik... tapi pagi tu terjaga... lepas dgr bunyi kok..kekk..kok.. kek... dan tengok dia tak der di sisi.... cecepat keluar bilik... risau lar kan... sekali tgk dia tgh sibuk main masak²... sorang² di tengah pagi buta...

Ainna takmo ketinggalan..

Aper dimain budak² nie...

..lumrah si kecik nak tumbuh gigi.. aper sajer dipegang hendak digigit...

..berdiri pulak..

"...ehhh!! Bonda amek gambar lar kakak.."

..asyik.. dua beradik nie..

..kakak selaku ketua... Aisha memerhati aper yg bakal kakak buat..

..seperti biasa.. kakak akan mengarah... Aisha mendengar kata..

..Ainna? Langut jer.. "Aper lar dibuat kakak²ku itue..?"



4 comments:

mrs.ecam said...

alahai cumel la....sume gegurl lak 2...men pong sopan jek ek...klu boboy abeh tunggang langgang la kot blk 2 ek...heeeeeee

aiDieNa said...

Tu time mood nak bersopan.. kebetulan.. cuba time memanjat.. sana sini kalah lelaki... ;)

chugie said...

siannye.. kene hambat masuk bilik ek..

alahai, yg kecik tu pn dah tengah tumbuh gigi ye bonda..

aiDieNa said...

Ha'aa.. entah biler lar gigi dia nak tumbuh... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails