.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, March 12, 2010

..BoNuS 2 iN 1..

Tak der per pon.. sebenarnya entry nie cam dah lemau.. tapi tak per.. aku nak post jugak.. hahahah.. haritu kan.. tgh jenjalan kat opis.. wohooo... satu dari tali kasutku lekang.. (putus.. sort of) sib baik masih ada tali² lain utk support my kasut yg macam selipar tu.. hehehe.. so.. jalan ler aku seadanya dari parking lot ke opis.. sampai jer kat opis.. pakai selipar jer lar.. sib baik lagi ader selipar spare kan.. itu mmg harus kasut basahan (basahan tuuu) utk ke toilet...

Hmmm... hari tu kan Hari Wanita kan.. dan mmg dah niat di hati.. balik kang aku nak beli kasut baru.... maka sebelum balik thumb print kat pintu keluar opis... aku stapler kan jer ngan stapler kertas yg gedabak tu.. hahah pandai tak.. pandai tak?? Iksh..ikhs..ikhsss... kesian kat aku?? (aku kalau pakai satu² kasut biar sampai cabuk.. baru aku ganti baru.. idak ler menyimpan koleksi cam kedai kasut.. hehehe) Jangan buang maser k.. sbb aku mmg sangat simple... maintenance tak tinggi... pakai pencuci muka pon yg murah² jer.. sbb kulit aku kalau pakai yg mahal² cepat jer naik macam²... barang kemas... ermmm aiii tak minat.. maksud aku emas larrr... aku takat pakai rantai seutas ngan gelang seurat or cincin sebentuk cukup lar.. (ohh.. lupakan lar niat kalau nak rompak haku.. buang karan jer!) So.. pada saper yg jmp aku.. tak yah lar nak kesian² kalau tak nampak barang kemas lip-lap² kat badan aku nie.. sebabnyer aku tak minat.. yg aku suka.. hurmmm aku suka gelang or barang yg bukan emas... kalau time remaja² dolu.. aku suka sgt pakai gelang org asli tu... hahaha... korang tau gelang aper tu... nanti ler balik umah aku snap... aku ada byk koleksi... sekarang nie minat gelang kristal or batu²... tapi tu pon jarang pakai.. leceh ler nak amik air semayang... lagipun anak kecik nie payah... kejap² dia nak tarik masuk mulut... igt gula² kot... ehhh aper daaa aku dah melalut nieh! Sebenarnya entry nie nak tayang kasut yg laki aku belikan nie jer... hahahah.... bagi aku pakai yg sederhana cukup.. berjenama ngan tak berjenama... hentam sajer... asal selesa dan berkenan aku beli... walaupon berharga lima hengget... lagi murah lagi bagus... giller berkira Kakpah nie kan value for money maaa... aku pernah beli kasut mahal... tapi samer jer ngan kasut rega 25 hengget.. kopak jugak... putus jgk... so buat per buang duit utk jenama... lain ler ko nieh mmg berduit sokmo... beli lah segedung pon tak luak... itu terpulang hak individu masing²... tapi ada juga org.. idupnyer biar pape asal bergaye... utang keliling pinggang boleh... nak bayar payah... ooopssss! Sorii ter melalut lagi... okeh... nie jer nak tayang kasut baru... :) sekali beli dapat dua... best!.. Best!!

..yang simple sahaja..

Thank you Abang! ;) Pasnie bagi bonus lain pulak eak... hehehe...


3 comments:

ita cutevirus said...

aidiena,

ita pon lebih kurang jugak.. kasut kalo tak putus, tumit tertanggal & koyak selagi tu pakai.. da tak boleh pakai, baru beli lain...
bukan aje kasut... henbeg pon same gak... slalu beli warna ita @ warna² gelap... senang nak match ngan kaler baju.. huhuhuhu...
life is simple kan??

Shida said...

best nyer..siap dapat 2 lagik..huhuhu..shida ni susah nk dpt peluang mcm tu..
for me,tak kisah mahal @ murah asalkan kita selesa..btl tak kak??tapi sesekali kepingin jugak mintak hubby blikan yg mahal skit..huhuhu..

aiDieNa said...

Ita.. life is simple.. we people complicate it with the situation we create.. handbag saya pon gitue.. pilih warna gegelap ghak.. sbb yg sama.. senang nak mix n match... ;)

Shida.. sesekali nak merasa yg mahal tak salah.. asal sajer suami ikhlas dalam setiap pemberiannya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails