.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, March 25, 2010

Sesuatu Yg Aneh TeLaH BeRLaKu..

Pagi semalam aku dpt msg dari my SIL.. bini adik aku..

"Kak cuti ke hri ni..pg tdi xnmpk pun kat bwh xde dlm blk pun xde" begitu exactly sms yg aku terima.. aku pon pelik ar.. apsal lar budak nie antar aku sms nie.. dia kata tak nampak.. ermm apa maksud dia.. mamai ker.. sah² pagi tadi aku hantar bebudak kat umah mak.. mak pon tak p mana.. duk umah jer dari pagi... hurrmmmm... salah taip/hantar kot... dan aku biarkan persoalan di benakku juga sms itu mati begitu sahaja.. full stop..

Kat umah malam tu... masa Fida balik dari keje.. lepak² tgk tv kat ruangtamu umah mak.. masa tu mak.. aku n budak² sumer kat bawah.. (aku lepak umah mak sementara tunggu laki aku balik keje.. tetiap hari Rabu mmg dia akan balik lambat sbb turn dia kena standby kat opis.. org IT lar katakan.. keje cam doktor jugak.. tapi ubatkan pc..)

"Fida.. sms apa Fida hantar kat kakak pagi tadi tu.." Tiba² aku teringat pasal sms tu..

"Haa.. tu laa Fida nak tanya kakak.. pagi tadi kakak datang umah mak tak?.. Fida cari Mak tak der.. anak² kakak sorang pon tak der.. Fida tgk dlm bilik sumer.. Nurul pon pegi cari Tok dia dlm bilik.. tapi takder.."

"Pukul berapa?.. " Aku agak hairan..

"Pukul 8.00.. sblm Fida pegi keje.." Lagi aku naik konpius..

"Biar betul Fida.. pagi tadi kakak hantar bebudak cam biasa.. lam pukul 8.00 lar jugak.. tak kan Fida tak nampak.. Mak pon tak p mana.. ader jer kat bawah tu.."

"Ikhss.. tu larr.. Fida heran jugak.. mana lar mak nie pegi.. igt ke mak tido umah kakak.. semalam kan kakak balik lambat.. " Fida memjelaskan apa yg difikirkannya ketika itu..

"Lor.. mak duk kat umah jer.. tak p mana pon... masa kakak sampai tu.. aku jmp mak kat bilik baru sudah solat.. pastu mak ikut kakak turun bawah..." Aku cuba membetulkan keadaan sebenar..

"Iyer kak.. Fida ngan Nurul tak jumpa mak.. kawan Fida amik depan rumah pagi tu.. masa tu Fida ada nampak Cik Maznah ngan Cik Ani dok borak depan rumah" (Cik Maznah ngan Cik Ani tu jiran umah mak)Ini dah macam misteri nusantara..

"Ikhsss.. peliknyerrr.. sbb kakak pon jmp Cik Maznah ngan Cik Ani jgk maser naik keta nak p opis lalu depan dorang.. siap senyum angkat tangan lagi... maknernyer waktu kita kuar bih kurang lar.. apsal tak nampak eak..? Kitorang tak nampak Fida.. Fida pon tak nampak kitorang... ngeeee.. ermm saper yg masuk dunia saper nieh??!"

Korang pernah mengalami misteri macam nie??


2 comments:

Ena said...

hohoho..

memg misteri tol la kak.. mcm di sorok2 lak camtu.. hehehhe.. agaknyer time tu puteri bunian telah turun dan menutup pandangan kot.. hehehehhe.. Ampunnnn!!

aiDieNa said...

Puteri Buniannnn???... @@) Hahaha.. yang cantik macam Nora Danish tu ker.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails