.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Sunday, March 28, 2010

Emo..Emo. go Away!..

Salam.. aku dan anak2 sahaja di rumah hari ini.. berseorangan ditinggalkan En. Ady buat aku tidak betah melalui hari2 yg seakan kosong.. aku raser mana2 pompuan yg dah berkahwin pon macam tu.. tidak suka ditinggalkan pasangan sendirian.. walaupon dengan adanya pasangan di depan kita membuatkan kita tidak bebas berblogging kerana terpakser berebut lappy dengan si dia yg asyik nak main games... tgk anime.. etc.. huhuhu..

Sebenarnya aku nak follow En. Ady ke Johor.. ohh utk apa? En. Ady dengan FIL, MIL & BIL ke sana utk menyaksikan konvokesyen adik iparku (yg kembar itu) mendapatkan scroll ijazahnya.. kereta tak besar.. manakan mungkin dapat pergi beramai2... motif sumer pergi naik keta kecik.. hmmm.. sebab yg berkereta besar masing2 ada hal.. my FIL pulak dah tak larat nak memandu dlm perjalanan yg jauh... sekali lagi.. apa gunanya ada anak lelaki kan...

Sebab aku tak follow? Aku tak dapat follow sebab si Alyaa ngan Aisha refused untuk ditinggalkan di rumah tok mereka (mak aku) for today... mak cuma boleh jagakan sorang sahaja kerana mak nak mengikuti kursus pengurusan jenazah di surau... kalau dedua mak jaga.. alamat tak jadi lar kursus itu.. sbb kalut menjaga cucu... makanya... atas sebab itu... aku rela ditinggalkan di rumah bersama anak2.. aku juga memikirkan.. perjalanan yg jauh itu tentu meletihkan dan aku mmg sudah terlalu letih semalam kerana kami menghadiri function dinner with in laws kat luar beramai2 sempena ulang tahun kelahiran MIL juga sempena my SIL mengandungkan anak yg pertama.. kechoh tul makan beramai2 camtu.. enjoy.. cuma tmpt agak sempit.. maklumlah kami ramai....

Selain letih.. aku raser agak leceh juga jika membawa budak kecik travel jauh2.. dan balik hari pulak tu... kesian jugak kat dorang yg sudah tentu akan rimas dan meragam bila terpaksa berkurung di dalam kereta selama berjam2... dengan nak bancuh susu... bassuh kencing dan berak.. sangat leceh... mungkin keadaan akan lebih selesa jika kami berkereta besar.. Insyaallah hujung tahun nanti.. jika tiada aral yg mendatang...

Keberatan melepaskan En. Ady pergi.. tidak kira ke mana yg memakser aku tinggal sendirian di rumah kerana.. aku sangat risau... risaukan diriku juga dirinya... aku risau jika ada apa2 berlaku di rumah kami yg masih belum bergrill... aku tak takot hantu... aku lebih takot manusia kepaler itam yg aku tidak kenal... aku seorang perempuan... tinggal di rumah bersama anak2 yg masih kecil tanpa adanya org lelaki.. aku merasakan amat tidak selamat... kalau apa2 terjadi.. apa yg harus aku lakukan... mungkin berserah sahaja kepada takdir... setiap malam aku berdoa agar dilindungi dari pandangan mata2 mereka yg berniat jahat terhadap kami... jauhi kami dari bala dan bencana.. semoga Allah melindungi kami di bawah kebesaran dan keEsaanNya...

Aku juga risaukan keselamatan suamiku di perjalanan... aku merasa risau jika dia memandu sendirian.. (ketika aku tiada di sisi)... aku takut dia mengantuk.. terlelap... ohhh... aku takut nak membayangkan yg bukan2.. sedikit kecuaian boleh mendatangkan penyesalan seumur hidup.. bukanlah bermaksud aku menolak qadak dan qadar... tapi aku manusia biasa.. merasa sakit jika ditinggalkan... aku tidak suka meninggal dan ditinggalkan... justeru merasa mereka yg pergi ke alam lain secara sekeluarga adalah sangat bernasib baik kerana tidak perlu melalui kepedihan ditinggalkan yg pergi dahulu...

Ohh.. maafkan aku.. kadang2 aku tidak dapat mengelak dari menjadi terlalu emo... Emo.. satu perasaan yg melengkapkan diri setiap insan.. cuma kena pandai balance Emo itu dalam kehidupan.. terlalu byk emo dalam diri akan membuatkan kita takut menghadapi kehidupan dan jadilah kita seorang yg moody...

Ohhh... Emo.. emo go away...
Come again another day..
Happy here all wants to stay..
Emo..emo go away...

3 comments:

.::WaNiE::. said...

selagi dorang tak sampai depan mata, mesti selagi tu hati tak tenang kan??

aiDieNa said...

Yer WaNiE.. sangat2 betul.. biler lar dia nak sampai nie.. huhuhu....

Ena said...

Nasib baik la ena nie dah selalu kene tinggal.. tp perasaan tetap ade. Yer la emo dalam bentuk mcm nie amat payah sebenarnye.. tp emosi yg boleh meletup cam gunung berapi tu lagi bahaye... huhuhu.. x suke emo yg mcm tu.. tp selalu terbabas dengannya..nasib baik ada anak2.. klu tak? Nauzubillah.. akal yg waras blh jd x waras kejap bile ade emo yg mcm dah x waras lagi...cam dah x der pertimbangan diri.. Uwaaaa.. apa yg ena nak sampaikan nie yeh!.. hu3x.. x pe2.. ena paham sendiri..tp rasenyer akak pun paham.. hehehe.. Sori, terlebih emo pulak sbb dah terkomen lebih tp komen tu utk diri sendiri.. huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails