.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, December 30, 2009

..iMpiAN & HaRaPaN..

Sedar tak sedar dah ujung tahun... bertambah lagi usia... berkurang hayat yg ada... soklan biasa.. apa azam tahun baru?? Tapi aku nyer soklan lain sikit... apa yg telah berjaya korang capai tahun ini.. aku?? Hmmm... aper eak... nak rewind balik memori sepanjang tahun ini....

1. Aku berjaya tambahkan satu lagi umat Muhamad SAW..

2. Aku berjaya menambahkan seorang lagi bakal pengundi di Malaysia

3. Aku dah penuhi keinginan renovate rumah untuk keselesaan...

Ermmm... ikhsss... itu jer ker... ermmmmm.... habis aper aku buat sepanjang tahun lepas? Aduhaiiii... takkan menambahkan lemak di badan dan dosa atas timbangan jer... ohhhh tidak.. aku perlu lebih tumpuan dan fokus utk mencapai lebih banyak matlamat dah impian tahun hadapan....

Matlamat itu...

1. Memiliki kereta baru (MPV is what we aimed for.. of course family members dah ramai.. keta sekarang dah cukup sempit..)

2. Pasang grill yg tak terpasang lagi lepas renovate aritu...

3. Nak buat kabinet dapur

4. Nak siapkan bilik tidur anak² aku cantik²supaya dorang mudah tido malam

5. Perabot baru yang lebih sesuai utk interior rumah

6. Nak buat kolam ikan kat depan rumah

7. Nak dapatkan satu kamera baru yg ok supaya dapat aku letakkan gambar yg lebih berkualiti kat sini.. heheheh.... ini asyik blur jer kan..

8. Nak ganti hp lama.. kalau ada rezeki lebih

9. Nak dapatkan body baru...hahahahhhhhhh yg nie payah sikit nie... berkilo² lemak nak kena buang... ada sesaper kekurangan... meh aku nak derma... hehe..

10.Nak jadi ibu dan isteri mithali.. anak solehah dan hamba Allah yg istiqomah malakukan yg diperintah.. meninggalkan yang dilarang...

11.Dalam bidang kerjaya.. hmmm.. nothing much I can do... dah keroje ngan gomen kan.. kalau keje private tu tak abis² larrr mencari better opportunity... better offer.. so on... kalau dah masuk gomen sector... hmmmm... tunggu jer lar tangga gaji yg ditetapkan utk naik setiap tahun sampai pencen... ooo yerrr.... sesambil tu leh ler amik exam utk peningkatan gaji dan kerjaya melalui PTK dan KPSL.. arrggghhh.. boring kan... hmmmm aku juga berazam utk menjadik pekerja yg berdedikasi dan efisyen... pasal integriti... guna tenet tgk blog pon kira dah kuar dari garis integriti... tapi tu larrr... tak kan aku nak melengung jer kan.. (tmpt bos aku nie masih lagi kosong... biler lar nak dpt bos baru... biler sibuk.. idak ler aku merayau di alam siber ini lagi... mungkin entry pon akan limited...)tengok blog pon ada jgk ilmu yg ditambah... bukan takat berlayar kosong eak......

Harap²... hendaknyer lar yer.. banyak lar impian dan harapan aku yg dapat ditunaikan tahun depan........ Korang laks camner??

3 comments:

ita cutevirus said...

hai aidiena...

i'm one of ur follower...

bagus la n3 u ni...cam same je impian saya... ehehe...

terutama skali no. 1,7,8,9,10 & 11....

ehehehhe... saya ibu kpd 2 org anak & keje gomen.. lemak pun berkepul² kat seluruh badan..

so, marilah kite same² berusaha menuju matlamat...

good luck!!

aiDieNa said...

Hahahaha.... tang lemak berkepul² tu mmg kena berperang....aduhhhh... mudah²an tidak tewas di tengah jalan..... :)

Ena said...

heh3x.. dah siap list thn depan ekk kak.. ena nyer wishlist 2009 pun ader yg lom setel.. uwaaa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails