.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, December 28, 2009

Biler aNaK²ku BeRMaiN..

Gambar nie aku snap ujung minggu baru nie.. tetiba raser nak amik momen² bebudak nie bermain... menan dorang banyak tapi sumer aku letak kat bilik dorang kat belakang.. aku nak latih dorang main dlm bilik.. so tak der lar menyepah satu rumah... tapi tu larr kan... bilik belakang nyer switch rosak.. kipas lampu sumer tak bleh idup... so bebudak nie mmg pandai lar sgt.. p belakang mengangkut segaler gheta medak bawak mai depan... main kat ruang tamu... walaupun macam² menan dibeli.. tapi yg paling bebudak nie suker tau aper?? Barang aku.. tu pasal botol² kosong... bekas bedak ker make-up ker.. deodoran.. losyen.. shower gel yg dah abis pakai aku tak buang... aku simpan bekas² kosong tu dalam satu beg... bebudak nie suker sgt main... susun².. berangan bukak saloon bagai... macam² lar imaginasinyerrr... kadang² botol deodoran tu dibuatnya botol susu... pastu kasik bear² dia minummm... digendong nyer bear² dgn lampin.. (nie keje si Alyaa lar.. ntah maner dia belajar aku tak tau lar.. selalu aku tgk dia buat..) mcm yg selalu ibu² kendong anak guna baby sling tuu... kreativiti budak² nie kengkadang di luar jangkaan akal kita... hmmm... aku tak manjerkan anak² aku ngan menan mahal... asal dorang suker main jer ler... kalau p shopping tu selalu jgk kalau nampak itu ini.. dorang mintak.. ikut mood n keadaan kewangan maser tu lar.. kalau duit ada n macam dorang nak sgt.. aku belikan jugak.. yelah... bonda kekecik tak meraser nak main menan macam²... biar lah anak² meraser pulak... tanak lar dorang raser camner aku raser kekecik dulu... dulu aku adik badik ramai... nak dpt segala mender payah.... aku tanak lar dorang kempunan cam aku kekecik dulu kan...

Satu lagi.. aku ada bacer artikel... nak tgk budak yg cerdik pandai... cara dia berfikir dan main selalu lain dari yg lain... imaginasi dia tinggi dan kreatif... cuba sekali sekala korang perhatikan cara anak korang bermain... kekusyukan.. keasyikan mereka..

..Aisha sedang berlagak cakap tepon guna flashcard.. super slim hp tuuu... hahahah...

..Ainna gigit ducky jer..

..biler main tak peduli apa dah..

..tengok tu..

..si Alyaa mmg kusyuk biler buat satu² benda..

..byk koleksi tu..

..Ainna nie dah ngantuk.. tapi nak join kakak² dia main jugak..

..main sambil nyanyi..

..sekali sekala tgk tv..

..apa yg dibeleknyer..

..Alyaa tenggelam dlm dunia sendiri..

..dia tak suka Aisha kacau barang dia..

..Aisha degil.. dah kena lepuk ngan kakak.. tgk tangan dia tu.. laju jer naik kat adik.. ikhsss..

..dah banjir.. menangis ngadu nasib kena pukul ngan kakak..

Ainna jugak yg COOL.. hehehehhhhh!!







2 comments:

Ena said...

he3x.. jgn mare ye ena gelak dulu.. bukan per.. cute lak bile nengok dorg dok main mende yg akak simpan tu.. ok la tuh.. tambah koleksi menan yg x yah nak kene beli.. tp tu la naper ekk bebudak nie suke nooo ngan bende2 yg bkn utk dorg kannn..

camtu la kak.. jap ader jap lg x der.. lom settle lg.. sbb nak kene wat 1 umah.. bkn 1 bhg jer.. check mane yg rosak pun dah kene bayar 100++, lom lg wat betul2.. huhhh!! Ngan Anis lg nak masuk sek.. sakit gak tue.. hu3x..

aiDieNa said...

Hmm.. tu ler pasal.. jimat duit.. bagi main yg tu jer.. hahahaha!!!

Hmm.. alahaiii cian.. umah kita nyer short circuit nie pon tak betulkan lagi.. tu lar sumer duit...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails