.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, December 24, 2009

..Belated Birthday Putri Aisha Ameerah..

Actually.. aku ada draf this supposedly post entry on the day of her birthday... tapi separuh jalan jer... tak post pon... so arinie aku nak siapkan entry itu... walaupon birthday nie dah lama berlalu.. iaitu pada 03/10/09 aritu... tapi.. masih fresh di ingatan utk aku baitkan di sini... Putri Aisha Ameerah so called birthday party...

Pagi tu.. only I remembered her birthday.. nyaris terlupa.. biasa arr org anak dah ramai nie... peluper sokmo... cian Aisha kalau tarikh penting tu dilupakan... dia masih lena tido pagi tu... teringat jer birthday dia arinie... aku terus bagitau laki aku yg ketika itu juga sedang tido... betapa perasaan bersalah menerpa diri ini seandainya tarikh itu benar² terlupakan.... ohhhh...

"Abg... ooo Abg.. abg ingat tarikh arinie tak??" Ady maser tu baru terpisat² bangun... blur....

"Arinie birthday Aisha larr bang... cian dia kita boleh lupa pulak kan..." Selalunya seminggu sblm birthday anak² kami saling ingat mengingatkan... untuk diraikan... walaupun hanya sebijik kek kecil dan sambutan yang sederhana... bagi aku that all doesn't matter... tapi yang paling penting.. ingatan kita betapa pada tarikh tersebut lahirnya satu lagi anugerah Allah buat kami... hadirnya Aisha ketika itu menambahkan keceriaan keluarga kecil ini... dan Alyaa punya teman bermain...

Atas perasaan bersalah dan agak lega hari bermakna itu tidak terlepas begitu sahaja... kami dekati dan cium Aisha di ubun²nya.... "Aisha.... happy birthday sayang.... selamat hari lahir.."

Aisha yang terpinga²... sambil menggosok mata... "epi birthday Aitah...?"

"Iyerr... arinie Aisha dah 2 thn tau.. Aisha dah besar.. jadi anak yang baik yer..."
Aisha senyum mendengar ungkapan ayah dan bonda... dan mengangguk²kan kepaler.. seolah berjanji utk sentiasa menjadi anak ayah dan bonda yang paling baik..

"Nanti kita beli kek eak..." Aisha senyum lagi... dan mengulang² "ebedeiutuyu Aitah arinie ye bonda.." Seolah mengingatkan dirinya sendiri....

Siang tu penuh dengan bermacam agenda.. selesaikan tugas di rumah.. tengahari ke Sogo claim hadiah Saucer Set.. dan malamnya... kami membeli belah di Carrefore.. beli barang² dapur dan barang budak².. perkara yang tak dirancang.. mmg laju jer kalau nak jadik... on the way balik rumah.. tepon n msg member.. jiran.. mak n adik badik terdekat.. ajak dtg umah kalau tak keberatan.. sbb maser tu jam dah pon 9.30 malam.... sblm sampai rumah kitorang singgah kedai kek dulu... beli kek yg ready made.. kebetulan ada yg agak ok... tunjuk bayar dan chow.. then singgah pasar malam.. beli sate...

Di rumah kelam kabut aku bersilat di dapur... masak kuew Mee Kung Fu.. dah itu yg paling mudah nak buat.... Syura member aku yg kebetulan turun ke KL tetamu yg paling awal sampai... elok jer aku selesai masak... sambil sembang tangan laju menyusun semua hidangan... bancuh air pelengkap jamuan... pukul 11.00 semua tetamu dah ada... lepas semua dah menjamu selera... aku bukak kek Aisha.. yang excited saper?? Alyaa.. dia kata itu kek birthday dia ngan Aisha... hahahah.... dia punya share harussss... mesti ada...

Tiba maser semua org pakat nyanyi lagu birthday utk Aisha... beramai²... kuat lar kan... Aisha bantainyer menangis... dia terkejut ker terharu.. aku pon tak pasti... tapi kelakar sungguh... dia menangis betul²... lama sampai kena pujuk... udahnyer.. lilin pon dia takmo tiup... aper lagie... bidan terjun dah sedia nak mainkan peranan.. dlm duk pujuk² Aisha tiup lilin... kakak dia si Alyaa dah selesaikan upacara... siap potong kek sekali... aduhaiiiii anak dare bonda yg sorang nie... mmg tak sabar... lain org punya birthday... lain org yg lebih²... ikhsss.. ikhs... ikhs..

So.. kat bawah nie gambor² yg sempat di snap malam tu... layannnnn.........

Hidangan yang sempoiii..

Kek tangkap muat.. harus pilih yg paling cute..

..the excited kids..

..birthday girl yg blur..

..basah dlm tangisan..


1 comment:

afayufu said...

Happy belated birthday! comel gitu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails