.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, January 4, 2010

I'm A FigHteR!

First day to work in the very new year... waaa... semangat ada baik kah?? Hmm.. ada beberaper entry masih terperap dlm draf.. tak berkesempatan utk disiapkan.. aku kalau kat rumah mmg agak payah sikit nak update blog... sebabnyerrr?? Ermmm... terlalu banyak gangguan.. kerja rumah.. anak².. dah En. Ady yg selalu berebut lappy ngan aku... arggghhhh... tapi kalau dorang tak berebut ngan aku pon.. aku masih tak punya masa... sebabnya... kalau aku melepak jer depan pc... rumah bakal jadik tongkang pecah... sebab tentera² kecik kat umah tu bukan reti diam.. ader jer akalnyer nak bagi Bonda extra job....

Pagi tadi pegi keje... kuar awal lar jugak dari biaser.. tapi jalan maiii aiii jammed sungguh... sib baik masih sempat sampai ke pejabat sblm jam punch card berlagu.. (ehhh.. maner ada lagu.. kitorang dah lama guna thumb print.. hehehe) Guna thumb print pon kena punctual jgk.. sbbnyer every end of month waktu kedatangan kita akan dicetak dan kalau banyak sgt kelewatannya... cetakkan tersebut akan diaju kepada si tuan punya ibu jari utk diberi justifikasi akan kelewatannya pada sekian² hari seperti yg telah dicetak. Ohh yer.. sebab apa jalan jammed?? Sebab hari nie kan first day budak naik ke sekolah semula... jalanraya kat Malaysia nie macam pasaran saham juga... ada masa naik.. ada masa turun... ada masa jammed ada masa lengang... ikut musim kan... so.. kpd pengguna jalanraya seperti kitorang nie... teramat lar perlu pandai membaca keadaan semasa... supaya.. tidak lah nanti terperangkap dlm kesesakan lalu lintas berjam² lamanya....

Ketika dalam perjalanan ke ofis pagi tadi.. di radio rancak membicarakan topik pengalaman pertama kali menghantar anak darjah 1 ke sekolah... tiba² terimbau kenangan zaman sek. rendah dulu.. aku bercerita kepada En. Ady tentang pengalaman tidak menyeronokkan ketika aku di sek. rendah... tidak mahu kukenang.. tapi kenangan itu datang jua.. mengimbau momen² silam yg telah kubenamkan ke dasar memori ingatanku.... kenangan itu sungguh menyentuh hati ini sehingga masih mampu mengocak kolam mataku yang tenang... sesuatu yang beharga dan tidak ternilai.. itu dikatakan pengalaman.. sesuatu yg korang dan aku lalui.. tidak sama dan melalui jalan cerita yang berbeza.. tanpa kita sedari sedikit demi sedikit terbentuklah personaliti dlm diri kita melalui setiap liku hidup yg kita lalui.. jatuh bangun.. jerih perih.. pahit manis meniti kehidupan membuatkan kita menjadi tabah dan teguh bersedia menghadapi segala rintangan yang mendatang.... I'm a fighter... not a looser!!!!


4 comments:

aNisA aHmAd said...

xnak ke cite pe kisah sedih tu? leh kita nagis same2..

aiDieNa said...

Hahaha... x best arr citer sedih².. nanti banjir JWN nie.. ahahahahhahhh...

fareast said...

haii..blogwalking here..
visit me back yaa..
www.fareastlurve.blogspot.com..
=)

aiDieNa said...

Ok fareast.. will do.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails