.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, January 8, 2010

A Short One!

A quick and short one.. arinie aku tak berkesempatan nak berblog.. I'm preoccupied with lots of things... tgh hari tadi actually nak buat some search utk penuhi satu daripada wishlist aku tahun nie.. tapi member ajak jenjalan ke Sg. Wang pulak... ikut dorang beli sikit baju bebudak yg dah lamer tak terbeli since berpindah opis ke tempat baru nieh... kat opis lama dulu.. pantang ada maser... harus shopping.. (selalunya beli barang anak jer.. barang sendiri jarang sekali..) Kat tempat baru (opis skrg) aktiviti membeli dan belah agak terbatas... bukan tak boleh p.. tapi agak malas nak berjalan... cam jauh jer... lagipun kat Pavillion tu... apalah yg boleh dibeli... setakat jamu mata jer larrr.... aku nie beli barang berjenama biler time sales jer.. kalau tak sales.. mimpi di siang hari ler.. tak koser aku nak membazirkan duit beli baju budak yg merapu meraban price dia... harga kalah baju aku... ikhss.. ikhss.. ikhsss..... mengucap akak... sumer mak pak nak kan yg terbaik utk anak masing²... aku pon samer... tapi tgk masa dan ketika lar kan... lagipun bebudak nie cepat membesar... beli ala kadar jer... asal nampak comel dan raser berbaloi² utk nilai ringgit aku... baru aku beli... kalau raser dengan harga selai baju aku bleh dpt 10 lai baju yg bih kurang sama kualitinya di tempat lain... kem salam jmp lagi jer lar jawabnya... (jmp lagi bila ada sales.. hahahah!!)

Nie gambar xtvt makan dan minum air buah gelas besar kat Shamelin Perkasa aritu.... (tapi kitorang minum gelas size biaser jer pon.. walaupon dgn kacangnyer aku bleh minum satu gelas besar tu tanpa bantuan org lain.. hahaha!!) Layannnnn~!











2 comments:

comey_lote said...

saya pun camtu kak pah...beli something time sale jer..sbb rasa rugi je beli time tak sale, sbb bila sale mesti harga turun gila punya!kalau terlalu berkenan ada la jugak beli tp tgk harga la, kalau mampu beli kan...tp bila sale mesti nyesal sbb tgk benda yg sama lebih murahhhhh


oh ya..best la lagu background blog k pah ni..apa tajuknya?sapa penyanyinya? yg "alalalala life is wonderful" nih..

aiDieNa said...

Ida.. kat mana pon kita berada.. tetap kena jadi pengguna dan pembeli yg bijakk.. beli time sale tu bijak lar kan.. tapi kita kena amik tau harga sebenar sblm sale.. sbb kengkadang dia ckp jer sale.. turun as low as 70% padahal harga sebenar dia dah mark up awal2 dan harga masa sale tu lar sebenarnya harga asal barang tu...

Lagu background nie.. hehehe... lagu Jason Mraz.. dah pernah bagi entry lirik lagu nie pon bulan Disember last year..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails