.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, January 5, 2010

Jangan Berlalu Begitu Saja!

Ohhh yerrr... minggu lepas korang buat apa.. cuti yg panjang lagi kan.. rugi kan kalau cuti² panjang nie duk melengung jer kat umah... tapi tu lar.. nak p cuti² ker aper ker perlu ongkosnya jugak kan... sebenarnya my cousin a.k.a my SIL ada ajak kitorang gie PD tido umah abg dia.. yg bekerja sebagai Manager kat sebuah Hotel di sana.. aku nak p.. tapi En. Ady agak berat hati.. coz dia agak letih... dan biler jalan jauh.. byk ghak duit nak kena spend.. end up terpaksa say no to my SIL.. kita nak gie memaner kena lar dedua dlm keadaan happy dan ikhlas kan.. kalau sorang muker dok monyok cam terpakser.. tak sonok jgk kan nak berjalan... buat sakit hati jer.. baik tak yah gie... makanya... on that day.. Jumaat.. the very first day of this new year kitorang abiskan masa dengan berkelah sajer kat Bukit Belacan tempat rekreasi terdekat dengan rumah aku... 15 minit jer pon masa nak amik utk ke sungai tu.. lepas makan tengahari.. buat sandwich.. off we go after solat Jumaat...

Sabtu.. tak pi mana.. siang buat keje rumah jer.. tot.. tet.. tot.. tet.. dah malam... hari tu En. Ady tido besar... dari pagi ke malam.... hishhhh... alangkah ruginyer hari cuti dibiarkan berlalu begitu sahaja... makanya utk menebus siang hari yg tak dimanfaatkan.. En. Ady bawak kitorang p minum air buah kat Shamelin Perkasa... tapau Chicken Wing kat pasar malam... off we go.. but first pick up mak kat umah... mak tanak pegi sbb gigi dia masih sakit... (gigi mak aku tu dah kena masalah saraf... sensitif semacam.. silap makan sikit sakit dia dtg berdenyut²... aduhaiii.. kesian kat mak.. dah baper koyan ubat tahan sakit mak telan... dah baper RM terbang p jmp doc gigi.. tapi... gigi mak masih macam tu... sakit gigi tu kata org antara tiga kesakitan yg tak tertanggung ketika hayat dikandung badan... kedua sakit nak bersalin.. ketiga sakit di ketika sakaratul maut.. ader ker antara korang yg tak pernah sakit gigi??) Hmmm... Ady insist nak bawak MIL dia jenjalan... yelah.. kesian kat mak.. time kitorang cuti lar dia bleh cuti jaga cucu... saper lagi nak bawak mak jenjalan kalau tak kami anak²... mak dah tua.. abah plak dah tak der... dia pon kengkadang nak release tension jugak kan....

Balik malam tu.. memasing dah letih... kitorang tido depan TV layan citer 'Sky High' maser tu... ala² tgk midnight lar gayernyer kan.. tgk tv sambil makan pop corn (beli kat pasar malam jgk.. heheheh) Hari tak bekerja tak per tido lewat...

Ahad.. seperti telah dirancang... usah bazirkan cuti yg ada.. sekali lagi.. pick up mak kat umah... off we went to KLCC.. bukan naik skybridge lagi.. kali nie masuk Petrosains plaks.. aku dah pernah pegi sini maser bujang dulu... sekarang nak masuk lagi sekali bawak anak² pulak.. aku tak bawak stroller.. maklumler keta besar sgt.. hahaha.... tapi yg bestnyer kat situ dia dah sediakan stroller.. so lega lar sket tangan aku nie dari mengelek si tembam tu ke hulu ke hilir.. lenguhhh wooo... kitorang spent dalam 3 jam setengah kat dlm tu.. dari pemerhatian.. exhibition dia tak banyak berubah... guide dia tak banyak.. kadang² agak lost... benda banyak nak tgk tapi tak paham fungsi... kalau ada org yg jaga setiap station dan boleh terangkan segala benda yg dorang letak tu adalah lebih bagus aku raser.. yelar.. tak sumer org nak abiskan masa dengan membaca semata.. kengkadang ada jgk yg terkial² pegang itu ini.. tapi paham aper yg dipamerkan di situ.... ermmmm... agak bosan larr... (adakah aku bosan sebab aku dah pernah ke sini?? Hmmm mungkin..) Bebudak tu nampak seronok jer.. sumer benda dia nak cuba... kalau dorang dah sekolah.. mesti lagi best kan... boleh adaptasikan teori dan amali sains yg dorang belajar kat sini... hmm.. next time pegi Aquaria pulak... begitu ler adanyer ujung minggu kami yg tak mo dilepaskan begitu sahajer.. heheheh....


..seronok sungguh bebudak nie tiap kali nak kuar jalan..

..me n my doter.. hehehe.. kenaper tak percayer.. iyer.. aku mmg dah gumukkk.. :((

..2 notty princess..

..macam org buta jer aku dlm nie.. hahahah!!

..korang nampak apa yg aku bulatkan tu.. pengintai org mandi.. huhu..

..Ainna tgk jer kakak dia mandi maser nie..

..En. Ady dan anak² darenyer..

..dia nie baru bangun tido.. tak der mood sgt..

..cakkk!!..

..Ainna tengah tengok aper tu yer?..

.."Ermmm sedappnyer sandwich Ina buat nie.." Haha..

..Cik Piah mak angkat adik aku pon ikut sekali..

..sonok dia main air..

..cubaan menyembunyikan lemak.. hehe..

..Aisha takot air..

.. Ainna tak confident ngan Ibu (panggilan anak² aku pd adik aku yg nie..)

..tengok.. dah nangis.. tapi ngan bonda ok jer kan.. sbb dia condident ngan bonda dia..


7 comments:

miss♥wahida said...

bestnye mndi ayor tojun..mak buyung xikut ker?

aNisA aHmAd said...
This comment has been removed by the author.
aNisA aHmAd said...

cute giler aisha n alya buat peace! geram!!

aiDieNa said...

Mak Buyung layan blues kat umah kot.. pak buyung kan baru turun gunung.. heheh

Memang cute sgt.. aku pon suka pic tu... comel jer..

miss♥wahida said...

owh lupa lak pak buyung baru turun gunung...apa la pak buyung nie..sempat pnjat2 gunung lagi tu...haishhhh...

Anonymous said...

buat peace ala gaya vouge gitu.. hehr

aiDieNa said...

Harusss vouge... barulah ada gayerr.. heheheh ;)

Yda.. Pak Buyung tu nak kena babab.. ader ker patut tinggal Mak Buyung sorang².. tak patuttt..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails