.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Sunday, August 8, 2010

Seronok kEr ARiE Nie??


Bosannyer.. seharian di rumah.. tak p mana pon arinie.. masak² dan kemas mengemas jer.. esok ada pot luck kat opis.. Department aku buat makan² sempena menyambut Ramadhan Insyaallah Rabu nie semua umat Islam akan berpuasa kan... dan esok juga merupakan hari yang tiap² tahun memberi banyak makna bagi aku.. hari aper?? Hehehe.. nanti ler.. akan ada entri tentang itu...

Aku dok pk dari aritu.. aku nak bawak aper.. beli jer ker.. masak??.. At first ingat nak bawak tapai.. tapi tak sempat lar... proses nak peram tapai tu amik maser 2 hari jugak.. nanti tak sempat.. tak sedap lar kan.. so.. rasernyer aku masak yg simple² jerlah kan.. yang mudah dan senang nak bawak... kalau korang.. korang nak bawak aper??

Kat opis sekarang nie dah rancak ngan bisnes raya.. yerlah.. jual kuih lar.. kerepek kacang lar.. tudung lar.. pinggan mangkuk lar.. baju raya lar.. macam².. semua orang nak menambah pendapatan nak menyambut hari kemenangan nanti.. aku?? Rasernyer sambutan sederhana sahaja.. beli kuih pon malas dah nak beria².. kuih raya tahun lepas pon tak abis.. aku pon bukannya jenis pemakan cookies.. for all times.. kuih fav aku cuma dua... tat nenas dan almond london.. cookies lain macam tgk ler kalau kena kat tekak.. rajin ler aku membukak balangnya.. selainnya aku lebih suka layan kerepek dan kacang.. kek suka jugak... tapi.. tu sumer kan akan menambahkan lagi berat badan... bila makan sendiri mau ingat.. risaunya..

Zaman kekecik dulu kan.. waktu yang paling ditunggu² ialah saat penyimpan mohor besar raja² nak berucap live dalam tv... time nak umumkan bila nak puasa dan time nak umumkan bila nak raya... kami semua berkumpul depan tv... senyap dan suspen jer tunggu apa yg nak diumumkan.. sangat excited... pastu bersorak ramai²... seronoknya masa itue..

Dulu... selalu ikut mak semayang tarawikh kat surau.. depan rumah mak jer.. dekat lar sangat.. gigih buat tarawih 23 rakaat.. pastu ramai² makan moreh.. meriah betul.. tapi.. sejak dah ada anak nie... dah lamer tak ulang momen² di masa lalu.. sibuk jaga anak... budak² nie kecik lagi.. kalau bawak sekali p semayang.. risau takot dia merayau tak tentu hala atau nanti mengganggu jemaah yang lain... macam nie lar nasib ibu² anak kecik macam aku.. boleh jer semayang kat rumah kan...

Ok lar aku nak buat sesuatu untuk bawak esok.. daaaaa.... selamat menyambut Ramadhan Al- Mubarak yer.. semoga ibadah kita diberkatinya... amin..


2 comments:

Adlina Husaini said...

suka la tgk awak pakai syria, mommy trendy!

IxoR@ said...

ermmm... kak pah masak special di hari yang special ye...

jeng jeng jeng....

;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails