.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, August 30, 2010

..TiAp TaHuN ToKei SOGO bERTaMBaH KaYA!!..

Assalammualaikum.. selamat pagi.. wah.. jalan adalah sangat lengang pagi tadi... smooth and steady.. cepat jer sampai opis arinie.. ramai kot yg balik bercuti kan.. especially orang² Selangor yg bercuti Nuzul Quran.. then membawak ker Merdeka... lama tu cuti... ada ker yg sambung cuti sampai raya??  Ehehee.. itu baru sakan... aku amik cuti 5 hari jer sempena Raya... korang beraper hari?? Cuti dah ujung² tahun nie tak lar banyak.. lepas cuti raya tinggal lar saki baki kot² kena emergency.. maklum.. owg ada anak nie tak sama ngan owg bujang... cuti tu simpan tuk dorang jer banyaknyer..

Sabtu aritu pegi SOGO.. menyambung misi yg tak kesampaian minggu lepas... Ya Allah.. pack nyer ngan kereta.. ngan manusia... giller ramai.. sampai aku pening nak tengok maner barang.. maner orang.. entah baper jutaan lar SOGO buat time Raya camnie.. untung²..

Sebelum sampai destinasi dituju.. biasa tawaf ler cari parking..pasal tu jer dekat setengah jam.. yer lah.. as expected.. jalan sana sini tutup... boring larr!  Kitorang parking maner??  Last² masuk parking Maju Junction jer.. next time parking jer situ.. senang pon senang.. murah pon murah.. RM5/flat rate Sabtu Ahad...

gambar dari http://www.maltastar.com

Kitorang menapak dari Maju Junction ke SOGO.. sampai jer terus mulakan misi.. kena cepat.. tak tahan duduk lama² dalam tu.. sesak pulak nafas nie... kalau tak tahan takyah lar pegi.. takot pengsan!  Aku main ambik jer baju² agak² sesuwai ngan anak² dara kami di rumah... aritu bawak Ainna jer shopping sama.. sib baik dia tak banyak songeh sangat.. cuma dedekat nak bayar tu.. dia cam dah lenguh asyik duduk dalam carrier.. merengek² nak turun.. nak jalan..

Abis jer shopping... naik customer service jap claim adiah birthday.. then chau... tak pandang aper dah.. penat wehh shopping time poser nie.. tekak kering.. pinggang lenguh... nak menapak lagie ke parking.. solat jap kat Surau... then dengan longlainyer.. balik... misi masih blm lengkap.. baju dan kelengkapan aku dan En. Ady tak settle lagi.. tapi.. bab anak² sumer dah beresss... lega.. bila eak nak sambung shopping lagi...?


1 comment:

IxoR@ said...

SoGo... tak yah tunggu nak raya... selalu sangat ada SALE...

huhhh... kayyooo Pakcik Tokeiii SOGO!

:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails