.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, August 25, 2010

..20 TaHuN Dah SHiFA..

Siapa Shifa??  Laarr tak kenal ker.. rasernyer dah banyak kali aku kenalkan.. okey.. Shifa nie adik aku paling bongsu.. birthday kitorang pon dekat² jer.. beza 3 hari.. birthday dah lama berlalu.. baru hari nie aku nak up entri.. hehehe.. maafkanlah kakak yang perasan bizi nie..

Cepat betul masa berlalu kan.. pejam celik.. pejam celik.. anak² mak sumer dah besar.. ada yg nak kawen.. dah kawen dan dah beranak.. cucu mak sekarang total dah 10 orang.. 8 heroin dan 2 hero.. hehehe.. ingat ker tak der hero dah aritue.. hummppp... yerla.. asal kuar.. pompuan.. kuar lagi pompuan.. tapi tak kisah lar.. cucu pompuan ramai bleh tolong tok kemas rumah.. yerlah sangat kan.. hahah..

Dulu masa Abah pergi selamanya.. masa tu Shifa baru darjah 2.. 8 tahun.. masih kecik.. tak tau apa.. aku tak tau kenangan apa tentang Abah yang masih hidup dalam memorinya.. cuma aku masih ingat betapa mak citer kat aku masa balik cuti semester belajar kat UiTM dulu.. mak kata.. mak nampak Shifa peluk baju Abah senyap² sorang² kat bilik mak.. sedeh aku.. dia paling bongsu dan paling manja ngan Abah masa tu.. Abah dah tak ada.. mesti dia yang paling rindu.. kami semua rindu..

..Alyaa manjer sangat ngan Ayah.. tengok dia atas ribaan ayah.. En. Ady kata.. tiap kali dia marah Alyaa.. dia tak sampai hati.. sebab wajah Alyaa mengingatkan dia pada aku.. dia kata tak bleh tengok aku nangis.. sebab tu tak tahan jugak tengok anak dara dia nie nangis..
..Ainna nak main selalu.. hidup sebagai budak kecik senang.. celik mata.. inginkan perhatian.. disayang.. dipeluk.. dicium setiap hari.. buat salah pon orang tak marah.. comel... hahaha
..ini adik Yasmin.. nama dia Sharifah Wardina.. sebaya ngan Ainna.. tapi.. tengoklah.. bolatnyer dia.. geram sangat!
..perasan tak kepala Ainna tu benjol.. jatuh sana.. jatuh sini.. anak² aku memang sumer lasak²..
..time to cut the cake.. si Ah Chan yang beria nak celebrate birthday Shifa.. pagi² dia dah datang senyap² antar kek nie..
..This is a Cheese Blueberry Cake.. aku sangat suka..
..En. Ady yang sabar dalam penantian.. lewat giller kitorang tunggu nak sambut birthday nie.. dah dekat kul 11.00 malam masa tu..
..lepak² jap sambil makan.. makan kek jer dan minum air..
..Abg.. Dekly dan bini dia.. Fana..
..tu dia in laws to be.. akankah.. tu lar Ah Chan.. hensem tak??  Hehehe
..the family.. aku tak dak sebab aku yg snap gambar nie.. kualiti gambar adalah sangat kureng.. biasa lar.. asal ado..

3 comments:

Chaon Cornerz said...

happy birthday to shifa... semoga ceria2 selalu.. =)

Ena said...

walaupun hanya sebiji kek kan kak.. tapi nampak suasana tu meriah jer.. ;D

a'a alya macam akak kan!.. cantik!! bestnyer bila ayat akak kata tak sampai nak marah sbb muka macam bodanya.. sweet pulak ayat tu .. ;D

aiDieNa said...

Chaon,
Terima kasih..

Ena,
Tu lar pasal.. tak tau lar tang mana yg sama macam bonda tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails