.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, May 12, 2010

PULAU SAH BESAR: Jom KiTa KaYaK..

Lepas balik dari Taman Herba petang tu.. kitorang curi2 kuar dating berdua.. kow tim ngan mak tinggalkan bebudak kat umah penginapan.. sesekali nak jugak spend maser tanpa gangguan kan.. eheheheh.. kitowang mmg dah plan nak berkayak.. alang2 dah sampai kan.. tak kan nak lepaskan peluang... sejak tinggalkan UiTM dulu.. baru kali nie aku meraser berkayak balik... bayaran utk berkayak kat sini murah jer.. RM7.00 sejam... tapi petang kitowang nak main kayak tu... brother tu cakap.. "Main lar sampai lebam.." Sebab... tak ada orang.. wahhhh... sangat seronok... 'berkayak lar kami sekueknyo... mengayuh lar kami sekueknyo... kayak mengayuh... poie potang balik sonjo..' sila nyanyi cam lagu ntah aku tak ingat saper yg nyanyi.. ahahaha..
Jom layan gambar... ;)

..kayak nie idak ler susah maner.. mudah jer.. even for the first timer cam En. Ady pon bleh master.. sekejap jer..

..me duduk di depan.. boleh lar rileks2 kan.. hehe

..En. Ady sangat terujer sebab sebelum nie belum pernah berkayak..

..ammacam.. ada stye tak.. hahaha..

.. melalui kayak dapat meng-capture- papan tanda pulau ini dengan sangat jelas..

..ini boya penanda had berkayak yg dibenarkan.. idak ler dibenarkan berkayak sampai ke Jeti..

..port belakang biasanya diduduki org yg mahir berkayak.. dan biasanya lelaki lar kan sebab nak guna banyak tenaga.. coz org belakang lar yg kontrol perjalanan kayak..

..yang depan nie mengikut jer.. cenyum cikettt.. ehehehe

..okeh.. tata.. ada hari boleh datang sini berkayak lagi... memang sangat menenangkan jiwa..



2 comments:

Ena said...

Bestnyerrr dating..

jeles arrr.. ehehehhe..

ye la kan.. nasib baik anak2 akak rapat ngan mak akak kan!.. ye la dok ngan dorang..

cam ena sesekali balik kg nak berdua tak de peluang langsg.. si anis ok sbb dier memg mudah mesra.. masalah ngan si irfan sbb tak kan kasi can nye nak tinggalkan dier sbb dier tak nak ngan org.. huhu..

.::WaNiE::. said...

sporting nye hubby u :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails