.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, May 25, 2010

Aper kakak buat.. SeMuA DiA nak BUat JuGak..

Itulah lumrah adik beradik kan.. si Kakak lead.. si Adik ekot.. sangat seronok melihat perkembangan anak² depan mata.. Si Alyaa sudah pandai buat permintaan macam²... kalau beli untuk dia otomatik musti beli untuk si Aisha jugak... dan biler tengok si Alyaa ngan si Aisha nie ralit buat satu² benda sama²... si Ainna tanak ketinggalan nak join samer.. sangat cerdik si kecik inie... sudah pandai imitate whatever yg dia nampak... tak lamer lagi.. bonda ngan ayah kena beli everthing ganda tiga lar.. untuk tiga orang puteri yg notti inie..
..abaikan tilam buruk itue.. itu tilam bebudak.. habuan lapik atas tilam baru yg tak kami bukak pon plastik dia.. yelarrr.. kot² Alyaa terbabas terkencing atas tilam... so yg berjemur ulang alik kat depan tu tilam nie lar.. ada dua.. satu lagi utk Aisha.. biler nak latih bebudak tak pakai diapers tilam² murah inie harus ada...

..eh aku tak ajar tau Ainna cecara pegang pensel.. dia pegang sendiri tu.. tengok.. aku sangat kagum bab itu first time dia pegang pensel.. aku bagi pensel ngan kertas kat dia so that dia tak kacau² kakak² dia mewarna..

..yeayyyy.. saya pon nak conteng jugak..

..yer² jer tengok kesungguhan dia tu..

..macam budak dah sekolah gayernyer..

..apa nak tulis pulak.. kiri kanan dia pegang kaler pensel tu..

... selak tengok hasil karya kakak² sebelum nie..

..yg nie hasil si Alyaa..

..sangat tekun.. samer jer karektor dorang adik beradik.. cuma si Aisha cepat boring buat satu² benda..

..ditenung lukisan tu macam nak tembus ke lantai...

..tak sabar nak antar Alyaa pegi school..

..warna sumer dia pilih sendiri.. sangat teliti with every single particular yg ada kat lukisan tu..

..semoga maser belajar nanti Alyaa akan tekun macam nie jugak..


3 comments:

Ena said...

heheh..

comei betul dak ainna tu kan kak.. dah la chubby.. cerdik pulak tu..

budak2 skrg sgt cepat mengikut apa yg ada depan mate.. apa kakak buat itu la adik nak buat..

ainna tu pegang pensil mcm dah pandai nulis jekk.. hehehe..

aliya nampak tekun.. budak2 kalo mende yg dorg suke mcm tu la.. cube suruh yg mende yg dier tak suke.. kompem.. monconggg jek..

aNisA aHmAd said...

alahai..bestnya tgk dorg adik bradik..kita bygkan anak kita nnt pun cm alia..aisya n aina..
kakak mmg cepat blajar kan..nnt dah msuk scool musti cerdik!

aiDieNa said...

Hehehe Comei sangat ker nak dare saya tu.. ahahaha.. nak jadikkan menantu ker.. kihkiki... Pasal buat keje yg dorang minat tu.. hmmm.. mmg sangat setuju... ralit dan tekun jer..

Yerr.. ko tunggu lar Aufa tu besar sikit.. musti dia pon pandai cam Alyaa jugak.. org ada adik nie biasanya matured dia cepat.. berdikari dan pandai..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails