.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, May 31, 2010

..Kau GeMBiRa.. Aku BaHaGiA..

Celebrate aniversary kat maner?? Hehehe... kat atas katil jer.. hahaha!! Rentetan entry ini akhirnya En. Ady bawak kami keluar.. ke mana?? I-City Shah Alam.. sampai sana dah pukul 11.00 mlm.. (sebab tunggu mak balik kenduri lamer sangat.. kalau tidak pas Isyak tu dah bertolak dah.. mak kul 10.00 malam baru sampai umah.. tu pasal lar lambat).. Sampai jer sana.. disambut cahaya lampu-lampa bergemerlapan... tot-tet².. tangkap gambar... satu persatu lampu dipadamkan... chehhhh... tak sempat kitorang nak meneroka lebih jauh lagi... sangat terkilan...harus next time kena datang lagi nieh!

Keluar dari I-City.. En. Ady bawak kami ke Uptown Damansara... makan dulu sebab perut dah lapar gillerrr... n then baru lar kami ukur tapak satu kedai ke kedai yg lain... dengan ketiga² org puteri kecik itu... shopping ngan budak kecik adalah sangat menduga mental dan emosi.. persiapan itu penting.. bukan mudah nak melayan karenah anak² yg tak reti raser bersalah nie lagi... sabar... sabar banyak²... sebab bukan kita jer boring... dorang pon nak berjalan jugak... tapi itu lar.. harus berjalan dengan pakej lengkap... kencing, berak, gado, nangis, lapar dan ngantuk.... itu perkara biasa... belum bab permintaan itu ini... itu bonuss tu.. tapi.. ok lar kan.. bukan selalu pon p jalan... kalau tak mak pak nyer yg layan... saper lagi nak layan kan... anak adalah harta kita... harta dunia.. saham akhirat... cantik didikan.. cantik lar akhlaknya nanti...

Ohhh... En. Ady beli kasut dan aku beli tudung syiria yg bersepah orang dok pakai sekarang nie.. sebab.. senang nak pakai.. tak yah nak gosok bagai.. saruk jer.. sudah pakai campak jer masuk mesin basuh... tak koser nak basuh² tangan.. anak sorang boleh lar kan... ini baju menambun nak basuh... nak melipat lagi satu hal... makanyer harus beli pakaian yg memudahkan pemakainya yg pemalas... hahaha!!

Ehhh.. aper daaa dah melalut kan... berbalik soklan di awal entry... celebrate kat maner aniversary... tak ke maner pong! Walaupon ada lar jugak planning nak ke sana.. ke sini... tapi masalah timbul biler bebudak tak bertempat untuk ditumpangkan... maka ayah & bonda terpakser lar melupakan niat berjimba² tgk midnite berdua... candle light dinner lagi ler.. sangat tidak berkesempatan merealisasikan sambutan... esoknyer hari Sabtu.. our aniversary date juga birthday my SIL.. pegi umah dia.. lunch dan piknik kat air terjun kat perkampungan orang asli... planning dah cantik... tapi.. sangkut pulak dlm jammed yg tak berkesudahan... 2 jam lebih kat atas jalan... sangat membazir waktu... lenguh lutut kematu pungkoq nak keluar dari perangkap jammed... fuhhh... sampai² jer langit sedang hebat menitiskan air matanya... aduh.. nak buat aper lagi.. terus makan.. solat n hujan reda... teruskan juga niat ke sungai... walaupon bagaikan mandi air samak.. (air tanah.. hahaha) rendam jugak... arus adalah sangat deras... tapi ramai jer manusia dok berkubang dalam air... aku main dedekat pasir jer... melayan bebudak... buat istana yg tak menjadik... sonok tgk dorang seronok... dan kami bertolak pulang ke rumah sesudah solat dan makan malam... sampai rumah aritu lam pukul 10.30 mlm... mata tak dapat ditahan²... dan aku tidur hingga siang...

Ahad... settlekan kerja² rumah yg tak sudah... dan petangnya ke rumah Bos En. Ady pulak.. ada buat makan² sempena masuk rumah baru... sebelum ke bertolak.. En. Ady cuci kereta.. yg dah macam tempat kucing beranak tu... dan baru lar kami bertolak.. di pertengahan jalan... "Alamak.. kasut budak² abg tertinggal kat rumah lar.. tadi abang dah cuci..." Alahaiii... tak kan nak berkaki ayam pulak budak² tu kan... dah satu hal.. meraound pusing² carik kedai kasut.. letih lar nak cari parking bagai... last² p beli kat pasar malam jer.. selipar bidan terjun.. hahahah... sangat kelam kabut.... lepas tu berpusing² pulak cari rumah bos yg cantik itu... akhirnya... lagi baper minit dekat nak maghrib baru kitorang sampai... sampai jer.. cari meja... dan makan... makan.. makan... lapar sekali menahan perut dari tengahari.. giloooo...

Balik umah bos.. singgah laks pasar malam tempat FIL berniaga... lepak² situ sambil makan kacang kuda... (FIL adalah sangat pandai merebus kacang kuda... lemak, lembut dan sedap dimakan.. tetambah time ujan kan... sangat layan!) dah puas lepak.. kami pamit pulang ke gagang.. ahahaha... hujung minggu yg sangat memenatkan!

Oh.. apa makner aniversary without any celebration?? Don't be too narrow minded... celebration yg sebenarnya adalah menghabiskan masa yg berkualiti bersama... kau gembira... aku bahagia! Itu sudah memadai bagi seorang isteri seperti aku.....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails