.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, July 27, 2010

PERKENALKAN.. Ah CHaN..

"You ngan dia serious ker?" direct to the point.. akak tak reti kona²..
"Serious.." Muka dia dah merah.. ayokkk..
"Your mum dah tau?"
"Tau.."
"Pernah jumpa?"
"Belum.."
Cepat jer dia abiskan makan pastu.. dok kat dapur cuci pinggan sampai lar Shifa turun depan.. aduhhh... takut ker?? Ahahahaaa.... tu baru sikit polis pencen nie nak tanya.. tunggu soklan² akan datang.. sure pasnie tak banie nak jumpa aku..
..aku pon heran sejak biler lar anak² aku menjadi terlebih mesra ngan orang nie.. dorang dah selalu jumpa Ah Chan kot masa aku takder.. tengok tuu..

..dikerumuni puteri² keteng.. masak ko nak layan..

..Ainna pon tanak kalah.. sibuk menggendeng mengalahkan kakak²..

********************************

Inilah yang kami makan malam tu.. lauk pauk masakan Ah Chan... petang tu dia ngan adik aku p kedai.. beli sumer bahan masak.. cam tak cayer jer dia nak turun masak kat umah kitorang.. tak pernah jadik lagi lam family we all tau... bakal² turun rumah memasak... En. Ady dulu pon.. paling² kena belanjer pizza jer... hehehe

..masing² sangat kebulur malam tu.. elok jer lauk terhidang atas meje.. sumer yg dok kat depan.. SERANGGGG!!! Tak ingat aper dah... musti terkujut itu Ah Chan.. ini famili... manyak giler lar.. baru letak sudah abis.. hahaha

..tengok lar.. sampai aku nak amik gambar pon tak sempat.. betapa cepatnyer serangan berlaku.. abis tak kan aku nak tengok jer kan.. kang abis telan air liur pulak..

..Udang nie sasaran utama..

..tu dia bapak JUN yang mengetuai serangan..

Ermmm.. overall masakan lulus lar.. amboi² orang dah tolong beli.. tolong masak.. tolong basuh pinggan lagie.. beranie kata tak lulus.. hehehe tapi.. bab kemesraan tu.. masih malu²... tersipu² jer.. ngalahkan anak dara.. asyik lar dok kat dapur ngan adik aku sibuk nak cuci pinggan... apa daaa.... jadik aku jerit dari depan..

"Ah Chan aaa.. macam nie you kena datang selalu.. Shifa dia mana pernah masak.. " hehehe.. dia selalu masak yg simple² saje.. malas nak dare bongsu mak aku nie..

3 comments:

Ena said...

wahhhhh..
kalau dah masak2 tu tak lama lagi la tu yeh!.. ehehhe..

nampak sedap la..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehe lulus la tu...ksian tlg beli..tlg masak bagai..heheh bonda sedar tak, actually putri2 bonda tu tgh 'interview' bakal pakcik diorg!hehehe

aiDieNa said...

Ena,
Mudah²an Ena.. kalau ada jodoh..

Lin,
Betul lar tu dorang tengah interview.. hehehe.. ntah aper lar disoalnya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails