.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, July 20, 2010

AnDa WaNiTa BerUsiA 31 TaHuN??

..WaNiTa CaNTiK SeMPUrNa pada uSiA 31 TaHuN..

18 atau 19 LONDON: Pakar penyelidik kecantikan berpendapat wanita berusia akhir 20-an dan awal 30-an beradi di garis puncak kesempurnaan dan lebih menawan berbanding gadis berusia 18 atau 19 tahun.

Hasil tinjauan pendapat 2,000 lelaki dan wanita, baru-baru ini mendapati kecantikan seseorang itu ditafsir berdasarkan kepada personaliti dan penampilannya.

Saintis juga pernah berkata kecantikan itu sebenarnya bergantung kepada mata yang melihat.

Antara selebriti yang berusia 31 tahun dan dianggap beradi di garis puncak kesempurnaan termasuklah pengacara TV, Christine Bleakley dan pengadil program Strictly Come Dancing iaitu Alesha Dixon serta Danielle Lineker.

Kebanyakkan wanita British yang mencecah usia 30 tahun sudah berkahwin dan mempunyai anak.

Lebih ramai berpendapat wanita mencapai kecantikan sempurna pada usia 31 tahun.

70 peratus responden mentafsirkan seseorang itu cantik apabila dia berkeyakinan, 67 peratus pula mengatakan kecantikan itu mempunyai wajah yang menawan sementara 47 peratus mentafsir kecantikan dengan tampil bergaya.

-Agensi

************************************


Petikan berita yang menceriakan pagiku.. setelah banyak perkara tak terduga melanda.. fikiran menerawang hati tak keruan... pergilah mendung... hujanlah tangisan.. berikanku pelangi.........
Aku wanita 31 tahun dan punya tiga puteri..

4 comments:

ratna said...

baru jer baca artikel ni dlm paper.. okay..kalau cam tu.. saya kena siap sedia utk tahun depan la ni utk jadi cantik.. hik hik..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lambat lagi lah me nak jadi cantik.kena tunggu 3 tahun lagi.hehehehe

aiDieNa said...

ratna,
Siler.. siler.. konpem cantik..

e.l.i.s.s.m.i.e,
Persediaan tu penting.. tak per.. byk maser nak prepare tu..

Ena said...

owh.. pulak!! heheh

camtu, ena kena tunggu tahun depan la yeh? tak lama lagi tu.. mrmmm.. maknanya skrg belum cukup comei la kan!> hik hik hik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails