.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, July 1, 2010

Di Malaysia pon ada.. ikhss.. ikhss.. iksss...

Haa.. ini barulah dikatakan penegasan terang²an.. saper beranie bawak lar laju..

..mak aii.. dah tak der baby carrier.. plastik pon jadi.. ikhss..ikhss.. ikhss.. jangan cuba perlakuan di atas ke atas bayi anda.. lemas kang saper nak jawab??

..nak bergaya bermotosikal pon.. agak² lar handle tu tinggi mana.. mau kejung otot ketiak tu.. ikhsss.. penunggangan yang menyiksakan!

..dalam bas pon bahaya okayy.. biasanya bas² cenggini tak dak tali pinggang keledar.. so.. pakai topi keledar pon ok lar kan..

..Ludah pelan² tau.. kalau boleh jangan ada bunyi langsung.. nanti saya tak lalu makan lor..

..haa.. kalau berani curi lar.. curie.. ini mata atas juga ada tengok!

..Ayoo.. tengok sign kat luar gate nie.. (walaupon agak kelakar) bukan takat salesman.. peminta sedekah.. sedare pon tak beranie nak jenguk nie.. tak welkam langsung.. manyak takut lorr.. orang rumah nie musti anti sosial nieh! Aku raser orang yg datang umah nie org yg buta huruf jer..

..go.. go.. aunty.. gerenti lulus lesen basikal nieh! Aper ingat orang bawak moto jer ker sayang nyawa..

..haa ini aper pesen nyer camping nie.. kat buntut keta pon jadi?? Sangat merbahaya... adik² jangan tiru ok..



5 comments:

Ena said...

maa aihhH!!

sampai bawak anak camtu sekali.. adeihhh!!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehehe mcm2..tp syok gak ptg2 nie tgk yg pelik tp benar nie..lin tunjuk kat my nyawa, didi, melopong mulut dia..tak tau nak komen ape..last2 dia ckp, mama..org ni tak pandai ke..?..hehehe

~aSHa~ said...

ehehehe kelako plak...

baling batu tu...ehehee...habis tingkap2 pintu kete..

cctv plak original kat kedai buku tu..ehhee

yg bawak moto tu..ehehehe kalo dari KL ke Kuantan...rasanye...tangan tak leh nak turun dah...kejung

Emy said...

kak pah, gambar last sekali tu pernah kami alami sendiri.. dulu ms kt jengka, tikah bawak keta kancil, kami nk angkut meja, letak atas bumbung kancil pastu pegang ramai2 keluar tingkap..

aiDieNa said...

Ena,
Tu lar pasal.. nak kata kreatip.. tapi bahaya..

Lin,
Cakap kat Didi.. dorang sekolah.. tapi dorang pandai sangat..

aSHa,
Betul.. betul tu.. perkara² kat mmg di luar jangkaan kita.. kelakor pon yer..

Emy,
Yer ker.. ikhss.. tak sangka aku.. tapi biler dibayangkan nak tergelak pon ada jugak.. dekat jer kot jaraknyer eak??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails