.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, July 29, 2010

..AkHiRNyA TeRCaPai SuDaH..

Dari minggu lepas² teringin nak makan nie.. tapi asyik lar tertunda².. akhirnya seperti yang dijanji.. abg kanda tersayang tak sampai hati melihat adindanya yg mengidam inie kempunan.. dibawa jua pergi bersantap di tempat ini... kat mana?? Kowang tau?? Hehehe.. teka.. teka.. kalau tengok gambar of course tau kan.. adinda tidak mengidam di tempat² dapur kayangan.. cukup sekadar memenuhi keinginan... dinda kan suka makan makanan yg lemak².. hahaha.. tu pasal badan nak kurus payah... nak gemok sat jer... ada sesiapa mahu bertanding menggemokkan badan??
Hari tu.. lepas sarapan lempeng omputih.. En. Ady p keje... di hari Ahad.. tetiap minggu keje.. ikhsss... aku melepaskannya dengan pakser rela setelah dijanjikan akan pulang dan bawa kami bersantap di tempat yg aku idamkan.. aritu aku tak masak pon makan tengah hari... petang makan kopok cicah sos jer anak beranak.. sanggup simpan perut nak penuhkan malam itu.. di bawah ini gambar² di snap sementara menunggu order tiba...

Mulanya agak teruja menjejakkan kaki dan menanti untuk dilayan.. kata bayar service tax kan tapi lepas tu.. tengok lar gambar kat atas.. disebabkan boring dengan kelembaban pelayan kat situ membolehkan En. Ady tido sesaat.. hehehe... betapa bosannya.. perkhidmatan kat sini.. tidak memuaskan.. kelam kabut.. tak sistematik dan slow.. sangat tidak puas hati..

..tengok muka boring Ainna pula..

..hampir 10 min.. kami masih belum dihidangkan air.. benda paling basic boleh dihidangkan sementara menunggu menu lain yg kena masak.. sup yg dah siap tu pon berjanggut tunggu pelayan nak antar.. aduhaiii..

..budak².. lama mana nak stay calm.. tak sampai 5 minit dah mula buat perangai masing²..

..tension dengar ayah berceramah..

..duduk elok².. jangan main tuu!.. arahan biasa seorang ayah yg tensi dengan kelaku anak daranya yg tak reti duduk diam..

..sengeh notty..

..apa yg ada kat meja sumer diusik.. diketuk.. belum masuk jerit² cakap kuat²nya..

..si kechik nie pon sama naik.. tak peduli kat orang.. nak lepas tak mo dipegang... tapi nak duduk atas meja.. wohooo.. tu yg malas nak makan kat luar tuu..

..En. Ady nampak tegang malam tu.. tak abih ngan kerenah budak².. tambah pulak satu group Cina datang makan belakang kitorang.. bingitnya suasana ngan suara dorang bersembang memeningkan kepala..

..anak² pulak tak reti bahasa..

..tak cayer.. haa tengok lar muka tu.. takotttt kan.. hehehe

..wajah Alyaa yg takot tengok ayah marah.. ahahahaha

..aku maintain cool... walaupon agak kelemasan..

..Aisha makan sikit jer.. satu pinggan tu suku jer yg masuk perut dia.. aku sangat risau ok.. dia kurus sangat.. makan memilih pulak tuu.. huhuhu...

..Ainna jugak yg senang.. rileks.. cool macam Bonda..

..ini lar yg aku idam²kan untuk dimakan.. taste.. hurmm.. nice.. aku suka.. order size sederhana sudah.. benda nie cepat kenyang..

..Bonda sangat suka tengok Aisha makan.. makan lar macam anak orang lain.. makan banyak².. jangan lar dok pilih sangat.. biar gemok macam Bonda.. awak kecik lagie.. takper.. besar esok nak diet.. diet ler..

..sampai jer makanan.. kitorang makan cepat².. malas nak berlama².. rimas... balik rehat kat rumah lagi nikmat..



4 comments:

Ena said...

mcm tu jugak la ngan si anis & ammar.. tu yg malas nak makan kat luar.. delivery je la selalunya.. sesekali pergi boleh la.. tapi makan dalam keadaan tertekan sokmo.. malu sbb org asyik pandang ke arah family kita je kan..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

sama la aidiena, kak mimi pun mmg dah rasa nak boikot jer tempat tu.. ingat tak entry akak http://farhan-emily.blogspot.com/2010/05/sori-lain-kali-tak-hingin-aku-nak-jejak.html ... ha sebijik macam apa yang kau cerita ni

aiDieNa said...

Ena,
Tu lar pasal kan.. agaknyer biler lar dorang nie boleh behave di meja makan kan..

K. Mimi,
Tu lar.. saya pernah bacer entry tu kat blog K. Mimi.. mmg tension kan biler service tak up to our expectation..

ratna said...

kak pahh.. perasan tak mkn pizza hut ni murah.. kami suka pegi pizza hut ni sbb murah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails