.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, July 9, 2010

..KeLaM KaBut..


Seperti dijangka.. aku terpaksa juga EL arinie.. sangat kelam kabut pagi2 tadi.. bersiap seperti biasa utk ke pejabat.. dan seperti biasa juga diapers budak2 harus ditukar setiap pagi.. masa nak tukar si Aisha... bocor.. seluar dia basah... aduhai.. salin seluar.. bersihkan tempat tidur dia.. then.. tukar pulak si Ainna punyer.. tepat seperti dijangka En. Ady.. bau semacam.. Ainna berak rupernyer... menangis2 lar maser aku cuci berak dia.. pagi2 air kan sejuk... dan maser aku letak dia di depan... sedang aku sibuk hendak menolong En. Ady menyudahkan sidaian basuhan baju malam tadi... bluek.. bluek.. bertepek2 si Ainna keluarkan isi perutnya.. dia muntah di atas bantal.. pekat likat.. sebab minum susu coklat kan... masammm... lagi sekali.. Ainna dibawa ke bilik air menangis2 lagi.. ditukar baju... dah lambat sangat dah maser tu.. rushing sumer masuk keta... tutup gate.. sedang berborak dengan En. Ady semasa memandu ke rumah mak.. Si Ainna muntah membuak2... terpancut ke sana sini.. kena seluar En. Ady.. tapi aku lar yg banyak terima bahagiannya.. Ainna atas ribaan aku.. dia muntah sebaik sudah minum susu... aduhaiii.. masalah bertimpa2 arinie.. tak tau nak buat camner.. lap jer sikit2 guna tisu dlm keta.. dan perjalanan diteruskan ke rumah mak...

Mak nampak lesu di atas tilam di biliknya.. tapi mak kata dia dah sihat... aku bagitau pasal Ainna yang muntah2.. ternyata air muka mak agak berubah.. berat rasanya nak menjaga anak kecil yang tidak sihat di kala diri sendiri tidak begitu sihat... ya.. I made up my mind akhirnya.. call my boss dan bagitau tentang keadaan yang dihadapi...

Pagi tadi.. cuma hantar En. Ady ke office.. semalam dia dah cuti.. tak kan hari nie nak cuti lagi kan... dan kemudian aku kembali ke rumah mak... lepak jap dan angkut budak2 sumer balik ke rumah...

Banyak kerja menanti di rumah... segala saki baki kerja2 pembersihan aku sudahkan.. kusyen kereta, handbreak.. gear.. sumer aku lap dengan kain basah.. dua tiga kali... bukan senang nak hilangkan bau masam disebabkan muntah... harap2 lepas kering tak ada lar teruk baunya..

So.. kepada kengkawan atau sesiapa sahaja yg pernah menumpang keta comel kami tuu.. maafkan lar atas keselerakkan yg korang tengok di dalamnya.. anak2 kecik nie mmg payah lar kereta utk selalu wangi dan kemas... plus.. tak ada masa nak kemas keta pon.. keta tu digunakan sebagai medium transit ke sana sini.. sampai destinasi keluar dan layan anak2.. masuk rumah.. buat keje rumah pulak.. bilernyer nak belek keta kan.. bila waktu lapang jerlarr.. dan ketika energy masih di tahap maksimum... :)


4 comments:

Ena said...

owh.. anak2 akak tak sihat ker? alahai.. siannya..

betul tu kak.. sama gak la ngan kete kitorg tu.. susah nak bersih & wangi2 sentiasa.. ada je yg tak kena..

Zaidah said...

sabar yer aidiena.....mungkin perut ainna tak selesa kot...tu yang dia muntah....biasalah klu ade anak2 kecik keta memang selalu bersepah...kekadang tumpahkan makananlah...air lah...pening..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

salam...anak2 bonda x sehat ke...ksian nya..and kesian kat bonda jugak, tp sape lagi nak wat 'keje2' kita tu kan...yg penting, anak2 kembali sehat and ceria..lin kalau anak x sehat, mmg slalu nak nangis je..nangis risau, n penat!hehehe smile~~~

AnisaAhmad said...

cuti..patut call opis x angkat..baru nk ajak lunch kat pavi..
ainna dah ok? hopefully.. mak tok ainna?
ala..kata menumpang kete..so jgn byk komplen! tumpang je..smpai klcc..trun!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails