.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, November 15, 2006

..DatiNG...

Chess.. baru dpt call dari hubby aku yg terchenta.. byk keje lar plaks.. elok² dah plan nak dating.. terus cancel.. hmmm.. so jap gie aku balik sorang ler.. coz am sure si Nurul dah balik dulu.. coz aku yg suruh dia balik dulu tadi... sekali plan tak jadik larrr...

Sejak dah beranak nie jarang kami dpt habiskan maser bersamer berdua sahaja... coz Alyaa always on attention.. sekali-sekala ayah & bonda nak dating tak salah kan... rutin harian kengkadang melemaskan & sometime we really need some air... Ibu dan anak satu hubungan istimewa... isteri bersama suami juga perlu keistimewaannya... kalau tidak.. hidup ini akan hambar... keserian akan pudar..

Pernah tak kengkadang korang tercari² arah idup korang... apa tujuan korang hidup atas muka bumi nie... apa yg korang nak dlm idup nie... tak kan lar kita idup semata sebab blm terpisahnya nyawa dari badan... Pepagi gie keje... antar anak umah org... balik keje amik anak.. balik... tido... bangun balik esok hari... streka baju... mandi.. solat.. bersiap... salin diapers baby... gie antar baby kat umah org.. keje.. balik keje amik baby.. makan... solat.. tgk tv.. tido.... bangun balik esok pagi...... bla.. bla...bla............ berkitar semula rutin harian... Tujuan sebenar hidup kita sebagai seorang hamba Allah di atas muka bumi nie adalah tidak lain dan tidak bukan adalah untuk lulus dlm setiap ujian yg diberikanNya.. tidak kira susah atau senang... yg disuruh kena buat.. yg dilarang jgn buat... Biler Mati maka tamatlar ujian kita di atas muka bumi nie.. tinggal suami, anak.. mak bapak... sedara-mare.. sumerrr lah.. dalam satu bilik khas... ruang menunggu (kubor lar tu) kita kemudiannya akan menghadapi 2 pengawas peperiksaan yg amat strict... kira kita dpt agak lar apa markah yg kita dpt biler berhadapan dgn dia... dia akan bagi kita beberapa soklan cepumas... so.. kalau kita dpt jawab dgn lancar maka berbahagia lar kita... tapi kalau tak... berwaspadalah... eishhhh... takotnyaaaa waaaaaa.... bleh jawab ker idak aku nanti eak??


Pagi.. petang.. malam... pagi.. petang.. malam... pagi.. petang.. malam.... agaknyer aper yg dah kita capai sehari²... maser kian berlalu... umur kian meningkat... waktu kian singkat.. pahaler blm bertingkat... dosa tak terangkat... agaknyer macam maner nak dpt kehidupan yg berkat???

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails