.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, March 13, 2006

A Dizzy Day..


Sebelum balik kena lar update blogspot nie dulu kan... hmmm.. today is for the first day my hubby sent me to the LRT by car.. hehehe :D Finally.. our so own car!! I am so proud of him.. for his courage to face all the risks to drive on the real road.. so farr.. he's quite calm on his driving.. w/pun kelam kabut jgk on the beginning.. yelah.. kalau tak kita yg pandu keta kita.. sapa lagi yg nak pandu kan.. sia² beli keta kalau takot nak bawak.. what can we say.. everybody start from zero rite??
Well.. as for me.. :D Don't mention.. pemegang lesen selama 7 thn lebih yg boleh dikatakan tak pernah memandu.. :)) Quite weird isn't it.. well.. tu ler niat di hati.. biler dah ada keta sendiri baru aku nak pandu.. in fact I'm the one yg pandu keta baru we all nie.. just to make my hubby confident.. org yg dah lama tak pandu keta cam aku nie pon banie redah jalan bawak keta.. so.. there's no reasons for him to be afraid of.. the only way to master the skill is practise.. kalau tak disebabkan perut aku yg buncit dan kaki aku yg kerap cramp sekarang nie.. dah tentu aku pon akan bersama² seiring dan sejalan.. merangkak practise memandu bersama.. but for the time being.. biarlah laki aku selesa ngan keta tu dulu.. the only thing matter most is the safety of my baby! Bila sampai maser nanti.. aku pon akan bawak keta nie.. so far I've no problem to remember of what I've learnt to drive a car.. buktinya aku dah bawak on the day rendered the car..
Hmm.. my hubby call tadi :( dia kata aku kena balik naik bas.. coz tetiba ada keje.. so.. nak tunggu dia lambat.. suh aku balik dulu.. uwaaaa!!
Pagi tadi.. tak tau nak kata betapa peningnya paler aku.. berpinar² rasernya.. LRT yg ber aircond tu aku raser bahang jer.. tambah dgn org yg makin penuh station by station.. tak selesa sungguh aku.. nak menjerit pon ada.. tetiba angin dlm perut aku nie melonjak².. nak termuntah sgt².. tp terpakser aku control.. tak pasal² org yg kuar wangi² nak ke tmpt keje nie tersadur perfume muntah aku.. Sampai jer opis.. aku duduk jap.. pasang kipas.. sejukkan temperature yg nak meletup nie.. then terus p toilet.. with a tissue in my hand.. mmg betul aku muntah.. kuarkan menda yg menjolok² kerongkong aku.. putih jer.. cam air.. but acided.. masam semacam.. sah² perut masuk angin coz of late dinner semalam.. yelah tunggu mak aku nyer pasal.. (singgah umah mak kat Ampang all the way from umah my in-laws.. kat Shah Alam.. and my brave hubby yg drive) kena pulak aku minum nescafe & tea.. uhhh.. makin menjadi² ler gamaknyer..
Malas nak tunggu.. kitorang pakat² pegi Dagang Avenue utk isi perut yg dah tak tau keroncong utk siapa dah.. together we bring along Si Dompot Nurul.. yg quite kechoh ngan mulut kecik dia (siap tumpahkan air kat meja tu.. hiii.. sib baik ler kecik lagi.. should be understand by others :D) Adik aku Lilis pon tumpang sekaki.. ermmm.. makanan biasa jer.. tak der lah sedap sgt. aku ckp kat hubby aku.. if the cooking is like this.. I also can opened a restaurant coz I can cook better than this.. :)) berlagaknyer aku.. tapi itu hakikat.. tak semua org yg bukak restoran tu sedap masakannya.. masak cincai² jer.. sedap lagi aku makan masakan sendiri kat rumah.. dah terlanjur beli.. bayar dan makan jerlah... (teringin jgk aku bukak restoran aku sendiri.. satu maser nanti.. ya.. satu maser nanti...)
Balik umah.. baru mak ada.. tu pon adik aku p cari.. sembang punya sembang sambil layan citer Apprentice.. dah pkl 12 lebih.. so.. time for us to angkat kaki...
Sampai umah.. mak aiii.. seksanya nak cari parking.. maklumler.. apartment.. situasi berbeza ngan naik moto.. boleh jgk squeez² tolak kanan kiri sket.. ini dkt 20 min aku tunggu laki aku pusing² cari parking.. last² terpakser jgk buat double park.. what to do.. this is the life of living in the environtment of an apartment... tido tak lena malam tadi.. asyik dok tingat keta jer.. takut blocking keta org.. w/pun kitorang parking free gear.. but still we think of it..
So.. now is the time for me to park my hand of this keyboard.. tomorrow will come.. for a new story.. of my life...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails