.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Sunday, October 24, 2010

..Ujung Minggu Yg Biasa²..

Salam.. ujung minggu pegi mana??  Aku tak p mana.. cuma ziarah mak dan p makan nasi kenduri dan ziarah Cik Piah kawan merangkap jiran mak yg dah tak berapa sihat.. sejak antar anak p nursery raser cam lamer benor tak jumper mak.. rindu lar.. sebab biasa hari² mesti datang situ.. sekarang nak harapkan ujung minggu ngan time cuti jer lar nak tengok muka mak.. sib baik umah mak dekat kan..

En. Ady lak tak ada sama tadi.. dia with some of his colleague karpul satu keta ke majlis kenduri kawen kawan opis dorang.. so.. I'm a single mother.. dan keadaan menjadi sedikit renyah.. dengan tiga budak notti yg tak berapa sihat dan asyik nak meragam dan buat perangai ke sana ke mari.. keletihan bertambah biler Aisha muntah dan nak tanak terpakser membersihkannya... what to do.. anak ko.. ko ikhtiar lar nak jaga macam mana.. bukan mudah nak jadik superparent kan... alah bisa.. tegal biasa...

Semalam??  Gie Tesco beli barang.. ke umah office mate yg dlm pantang.. terus ke umah FIL dan akhirnya ke umah baru SIL di ntah aper ke nama tempat tu.. alar yang dedekat ngan pasar borong selangor tu.. umah setingkat luas dan besar.. kalau dapat beli umah kat situ memang berbaloi².. puas hati den.. (sekarang tak puas ati lar eak.. hehehe.. manusia memang tak pernah puas.. )

Okeh.. sajer nak bebel² sekejap.. aku nak masak Char Kuey Tiow nie.. sedap dimakan di kala cuaca ujan yg sejuk... marbelles.. nak bajar masak??  Nak resepi.. tunggu dalam Resepi Bonda yer.. ;)


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails