.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, October 14, 2010

Hari Kelima di Kampung: 6 Syawal 1431 "GuNuNG JeRAi" - Part 4

 Hai... muncul lagi kita dalam kisah atas gunung yg tak pernah abis.. hehehe.. boleh buat modal blogging berminggu² tuu.. hehehe.. bukan aper.. sajer nak test memori.. kuat ker tak kuat nak ingat balik sumer nieh..

Okeh.. aritu setelah penat menunggu dan puas berposing bergambar bagai... mencuci mata dan merehatkan minda.. kami fokus pada agenda seterusnya.. Nak tido maner??  Tak kan nak pacak camp kan.. khemah pon tak bawak..hihihi.. lagipon maner pihak resort nak bagi kita pacak kat kawasan dia.. nak pacak kena cari camp site.. tapi kami nie beranak pinak.. kalau dulu time bujang ok lar kan.. makanya setelah berdiskusi kami pon capai kata sepakat.. kita tong² sewa satu bilik... lagipon perut dah lapar giller..

Register.. bayar deposit.. amik kunci.. dan chau cari bilik... ada yg berhajat kecik.. besar.. nak solat.. dan kebuluq nak mati.. hahaha... di bilik letak barang.. rileks jap.. yg solat.. solat.. yg buang hajat.. terbuang lar hajat.. dan misi penting.. memenuhkan perut yang dah berdendang sayang.. aku kan.. sebenarnya terkojut.. tgk Chik aku bawak barang makan yg sumernyer mentah.. kecuali biskut, roti dan kuih raya... aku nie mati² ingat ker lauk yg dah siap masak... ayoyooooo... time wait for no man... chef kami capai maggi dan memulakan tugasnya walau di mana jua... tak sempat nak masak nasi bagai dah.. kang ada yg pengsan!

Budak remaja belia tak lepas ngan laptopnyer.. kat gunung nie lar aku online sekejap aritu.. lepak² ngan sepupu sepapat.. borak² ramai².. riuh rendah.. memang seronok.. sib baik bilik kami jauh dari penghuni lain.. makan kan.. walau lauk yg simple.. sumer pon sedap.. selera tu orang kata bertambah² lar... janji kenyang kan!

Pastu.. kami kuar lagi ramai² jenjalan amik angin petang.. bukan senang oii nak hirup oksigen atas gunung nie.. alang² dah sampai.. gunakan sebaik²nya.. panorama di petang hari pon mengasyikkan.. angin yg sentiasa bertiup dan melihat matahari terbenam.. indah...

Layan gambar jerlah!

..masing² menyelesaikan hajat sendiri..
..maser baru sampai nie.. ini baru sebahagian dari kasut²..
..tu dia skill dari chef.. maggi pon kena ada skill maa..
..Syed Aminurashid.. adik aku no. 6.. biler lar nak kawen nie.. blom pernah tengok gf nyer..
..ini anak Mak Long aku.. Tengku Zaharah dan Tengku Aziah.. dorang nie ada kakak.. sebaya ngan aku kalau masih hidup.. kitorang kekecik dulu sangat rapat.. kemaner pon berdua.. tapi Allah lebih sayangkan dia.. dia meninggal setelah bertahun menderita sakit misteri.. katanya buatan orang.. ntah lar.. semoga dia berbahagia di sana..
..cayunk bucuk Bonda..
..apsal internet tak bleh² on nie.. betul ker password dia bagi tu Udin??..
..tekun si Udin mencuba buat kesekian kalinya utk mendapat access internet.. Mamat nyer lappy ok jer..
..akhirnya En. Ady yg dah puas landing cuba membantu..

..Bonda.. Asah biyak.. ohhhh noooo!!
..saper lar yg mengusik ratu nanges nie..

..leka dia nak pasang tali pinggang..
..dari duduk sampai terbaring.. tak berjaya lagie.. teruskan usaha..
..asyik amik gambor org.. haa nie aku nak interframe.. hehehe
..my mommy.. semoga mak cepat sembuh.. sedeh lar tengok mak sakit..
..bersama buah hati yg ketiga..
..with my Bonda..
..budak² energy banyak sungguh.. tak kenal rasa penat..
..Ainna pon.. asyik lar nak jalan sendiri..
..tengok... butterfly.. banyak tau kat sana.. yg excited hurmmm.. si Ainna lar..
..cucu baru mak.. hehehe.. cute kan budak nie.. yg bestnya dia pon tiga beradik pompuan dan.. dan kakak²nya both name Alyaa & Aishah.. cuma dia nama Alesha..
..Aisha menenggek atas bola..
..tiga bujang senang.. senang hati.. tu yg tersengeh² tu..
..nak jalan sendiri.. budak dah ada kaki.. bila jatuh.. huhuhu.. nangesss...

..me with my hubby..
..suker pic nie.. moment bawah sinar mentari yg nak terbenam..
..landskap kat situ cantik²..
..kami.. sebahagian sahaja nie.. ada lagi yg tak bergambar... suka gambar nie jugak!..

3 comments:

noor afzan said...

salam sis..wow panjang gila entry..
semua pasal raya yea..
hehe~

Ena said...

Ingatkan dah abis dah kisah Gunung jerai.. ada lagi upernyer.. dan gambar2 tu memg nampak happening je semuanya.. best la... bila la turn kitorg pulak.. uhuk!

Tihara said...

lawa tpt ni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails