.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, October 20, 2010

..KoMPLen BuDaK BaRu SeKOLaH..

Sunyi.. sepi.. bowink... tak tau apa nak naikkan balik semangat yg semakin hilang nie.. tak ada ker berita gembira nak sapa bahagia... ohhh... maafkan lah aku yg PMS nie.. tak der idea nak membelog aper...

Dah tiga hari budak² di nursery.. aku perhatikan perkembangan mereka.. so far nampak ok.. cuma ada 2..3.. perkara tak berapa nak berkenan.. semalam puting susu anak aku tertuka.. ntah.. mungkin agak awal nak judge kan.. kita bagi maser.. sib baik lar hari nie dia dah praktikkan berus gigi anak aku maser dimandikan.. kalau tidak terpakser lar aku buat² tanya.. yelah.. kebersihan tu perlu disemai sedari kecik..

Hari Pertama:

"Kakak belajar apa kat sekolah tadi.. teacher ajar apa??"
"Teacher tu asyik² tido.. asyik² suruh kakak tido.. bonda.. pagi² kakak tido.. pastu bangun.. kakak kena tido lagi.. bangun main jap tido lagi.. asyik² tido.. asyik² tido..."

Haa ko.. anak aku nie maner lar reti nap time.. dia nie sokmo penuh energy... kalau kat umah tok.. dari pagi sampai lar petang aku amik dia.. biasanya dia tak tido..

Hari Kedua:

"Bonda.. esok kakak tanak lar pegi tadika tu.."
"Ehh.. kan kakak baru sekolah kat situ.. kenapa pulak tanak pegi..?"
"Kakak tak suka lar budak² nakal tu.."
"Budak² maner yg nakal?"
"Budak kecik tu.. dah lar kecik... dia suruh kakak jangan masuk campur.." bercerita si Alyaa siap ngan jeling² buat muka meluat... hahahah
"Kenaper dia cakap camtu kat kakak?"
"Dorang tuuu... kakak nak tido.. dorang bising.. kakak cakap lar.. Boleh tak jangan bising.. kakak nak tido.."

Hmmm... padan pon... anak aku nie macam pengawas.. kalau dia tak puas hati satu² benda dia akan speak out loud..

Hari Ketiga:
Maser nak amik dorang balik tadi..nampak dari jauh.. dorang dok naik boyan... dah pandai berkawan².. dah pandai mix around.. tapi arinie dorang sumer kena selsema.. aduhaiii.. tu lar yg aku tak suka antar nursery nie.. penyakit mudah berjangkit.. aku dah bagi dorang scott's emulsion bagi kuat imune system tadi.. hari nie aku tak sempat interview lagi.. dorang dah tido.. penat sangat kot..


2 comments:

Ena said...

sian alya.. alya tu dah la bijak & dah pandai menilai.. harap hari2 seterusnya tu nanti ok la kan kak.. biasa la belum betul2 rapat lagi.. kao dah rapat nanti mesti tak mau balik cam anis dulu masa umur 3 tahun ke bawah.. dier kan duk nursery.. seronok main tak hengat nak balik.. haishhhh

.sw33tdarling.com said...

kita pun kalau tukar keje ke tempat baru, takes time nak suit dengan environment kaan... bebudak pun sama...

bila dah lama2, pandai ler depa berkawan.. mcm orang2 tua cakap "gaduh budak2"... kita tak sempat nak apa2, depa dah berbaik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails