.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, October 26, 2010

..Dah nak LuNcH..

Hari yang kelam kabut.. dah lar ko bangun lambat.. lagi 10 minit pukul 7.00 pagi.. tu pun terjaga sebab si Ainna bising nak kan susu... kalau tidak masih lena bagai diulit syaiton.. aduhhhh... laki bini tak sedar.. biler dah tengok jam aper lagi.. kelam kabut lar bersiap.. ntah pukul berapa nak sampai opis kan..

Dlm perjalanan nak ke nursery.. bleh plak perut nie meragam nak menceri-beri.. memulas².. terpakser tahan sampai biru muka kekdahnyer kan.. tetiba raser banyak nor halangan terpakser dihadapi.. nak menuju destinasi pejabat teraser teramat lar jauhnyer... dengan jalan yg jammed.. keta yang bersimpang siur.. orang yg lulus lesen memandu tapi macam tak pernah bawak keta.. sumer berebut².. tu lar sumer bangun lambat kan.. termasuk lar org yg menaip nie sekali.. hahaha

Maser En. Ady turun ke opis dia dan switch driver.. bleh plak dia tinggal hp dia dlm keta.. urghhh.. tak kan aku nak kuar p cari dia yg dah jalan laju menonong ke mana hala tu kan.. kat tepi jalan tu maner lar boleh benti lama².. so tak pk panjang aku pon chow.. nak park keta dan jalan ke lif pon jauh jugak tu.. sampai jer opis redah jer masuk.. letak barang.. terus p toilet... giler lahhh...

Balik dari toilet.. En. Bos dah tunggu dengan tugasan diberikan.. dia nak segera sebab nak bawak p mesyuarat kat luar sebelum pukul 10.00 pg.. nak tanak.. settlekan keje dulu.. dalam kelam kabut kecik besar mata aku tengok tulisan bos yg kalah tulisan doktor... payahnyer nak baca... adudududududududhhh.. nak cepat jadi lambat.. settle keje.. dan bos kuar meeting ngan jayanya... baru bleh tarik nafas lega... boleh aku bersarapan dengan aman dan tenteram... kowang dah breakfast??

5 comments:

Lizzie Yasmin said...

cerita pagi yang pendek .. tiba-tiba jd panjang.. gara- gara sakit perot.. hahahaa...

Ena said...

alahai.. tu la kan.. kalo dah terlambat otomatik jadi kelam kabut..

dah sarapan dah tadi.. ngan nasi Lemak free.. heheh

*diera* said...

sy tak tau kenapa bila sy baca sy pun terasa sangat rushing.. hahhaha
jantung berdebar2 mcm sy plak mengalami.. aduh penghayatan...

noor afzan said...

hang ni SU ka?

aiDieNa said...

Lizzie Yasmin,
Tu lar pasal.. hehehe

Ena,
Sokmo lambat Na.. bila kelam kabut nie cam adventure lar pulak..

*diera*,
Bagus penghayatan tu.. teruskan usaha anda.. hehehe

noor afzan,
SU tu adakah bermaksud Setiausaha?? Kalau iya.. memang betul lar telahan anda.. chewahhh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails