.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Saturday, September 4, 2010

..Sahur? MaKaN aPa??..

Assalammualaikum... ada ker yg tengah bersahur macam aku sekarang nie??  Korang makan apa? Di penghujung akhir² Ramadhan ini.. otakku adalah sangat tepu utk memikirkan apa untuk dijamah di pagi hari.. En. Ady pon macam tu.. tapi kami bangun sahur... air dah buat.. and for the first time today.. En. Ady dah kuar pegi tapau something utk kami sahur..

Selalunya kitowang makan yg simple² jer.. di waktu pagi adalah waktu yg sangat malas utk memasak.. dan aku tidak suka dapur berkecah... kalau masak pon yg simple² jer.. biasanya kitorang akan sahur.. roti.. sausage goreng/rebus.. roti bun kedai.. biskut cicah air.. dan yg paling famous.. yg selalu makan lar.. maggi.. nasi goreng ngan mee goreng adalah sekali dua.. lauk panaskan semalam punya pon ada juga.. gillernyer pemalas kan.. tapi tak der mood lar nak makan pepagi... aku kan.. bangun sahur juga nie.. sebab satu sunnah nabi SAW.. dua.. sahur nie sama macam pentingnya breakfast di pagi hari.. sahur dedekat nak pagi lar.. sebab time posa kita tak bleh bf dah di siang hari... sahur nie consider bf lar utk kita... utk seimbangkan perjalanan kimia.. (wahhhh) dalam badan.. supaya sistem badan tak confuse..

En. Ady dah balik.. hurmmm... tengok aper dia beli... "roti manis inti coklat tu ngan susu coklat dutchlady..??"  Alahai.. aku bayangkan roti sandwich cicah kari ker.. roti arab ker.. nan cheese ker.. ahahahaa... dia kata sumer kedai tutup... singgah 7/11 dia kata makanan sandwich, bun etc sumer dah abis.. tu pasal dia beli roti manis sweetie tu jer.. duhhh... whateva.. asal boleh lapik perut kan.. makan dulu eak.. :)


1 comment:

Ena said...

ena inum susu & kurma je kak.. memg selalu pun ena makan camtu.. jarang makan berat.. wak je selalu makan.. ena temankan aje..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails