.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, September 20, 2010

..Di PaGie 1 Syawal 2010..

Hari raya pertama aku bergelar isteri sambut berdua.. tahun kedua bertiga.. tahun ketiga berempat.. tahun keempat berlima.. dan tahun kelima ini.. masih kekal berlima.. sebab tu si Ainna manjernyer kemain.. sebab dia yg paling lama jadik bongsu.. buat maser nie..

Raya tahun nie sambut di rumah mertua di Puchong.. dekat jer.. malam raya tu kitorang shopping kat Jalan TAR seperti yang dirancang.. tak der tempat nak letak budak² coz mak dah balik raya kat kampung.. nak tanak terpakser susahkan inlaws.. hehehe.. pegi kul 12.00 tgh malam.. balik kul 3.30 pg.. tak dapat lama sebab si manjer bonda merengek cari mak pak dia.. kalau ngan tok dia (mak aku) dia ok.. sebab dah biasa.. tapi biler tinggalkan kat umah FIL.. mula lar tak senang duduk.. sebab jarang ditinggalkan dorang sendiri kat situ.. dan terima kasih Mak dan Papa.. juga my nice SIL yg sudi tengok²an nak² dare notti tu.. dan maaf sekali lagi sebab terpakser menyusahkan sumer yg dah sedia penat..

Shopping tak enjoy sangat walaupon keadaan kat situ sangat happening sampai pening lar kepaler nie nak mengadapnyer.. fokus aku cuma utk beli baju kurung dan tudung buat stok keje... malam tu bleh lar bleh dapat harga kaw² merudum turunnya... rugi lar kalau tak beli kan.. sakit pinggang akak pilih baju tau.. and at last manage to grab.. 9 helai baju kurung dan 5 helai tudung... sekarang nie aku prefer tudung syria jer.. senang nak pakai.. tak payah pin² segala.. dan yang paling penting.. dok susah payah nak sterika.. sedia diguna bila² masa...

Rutin raya seperti tahun² lepas... lepas yg lain² balik semayang.. (yg lain² sebab aku kena tunggu rumah jaga nak² dare En. Ady.. mandikan.. siapkan.. dah bertahun  lar aku tak dapat semayang rayer semenjak beranak kecik nie.. tak sabar tunggu dorang besar.. bleh p semayang rayer sesamer..)

Biler sumer dah berkumpul.. sessi maaf bermaafan dan sessi kutip cukai atau sistem barter bermula.. (kutip cukai = kutip angpau / sistem barter = tukar² angpau bagi memasing yg dah beranak pinak).. tahun nie aku anak beranak dan Nawa & Hubby PAMA to be yg dah berkeluarga yg raya di rumah Papa.. yg bujang² of course lar di situ.. kakak dan adik ipar dedua beraya di rumah sebelah suami masing²..  macam nie lar adat orang dah berkeluarga kan.. jarang² dapat berkumpul semua.. tapi kalau cukup sumer korum.. meriahnyer lahai..

Lepas berampun maaf... dan handbag mak budak penuh ngan angpau hasil collection anak².. sessi bergambar pula bermula.. seperti di bawah ini.. tapi.. hasil gambar seperti biasa tidak memuaskan selagi kamera baru belom dalam tangan.. tapi yang penting ado kan.. hehehe..

Lepas bergambar.. baru ler makan ramai²... dan berombongan kami menyerang rumah² yg patut.. bagi sessi membuncitkan perut yg dah sebulan berpuasa... lepas tu.. ada lar yg memulas² perutnya.. sebab terkejut.. dalam satu hari.. macam² masuk.. hahaha...

Enuf said.. jom tengok gambar!

..En. Ady kena tengok²kan nak dare dia makan.. sebab bonda sibuk nak amik gambar!..
..kecik besar nie tak paham sangat aper mender yg orang dok bagi dan sibuk nak amik.. yang penting dia pon dapat samer..
..gambar dah cantik.. tapi sayang.. blur lar.. huhuhu..
..mommy to be.. tunggu maser jer nie..
..father to be.. tahun nie pegang anak orang.. tahun depan anak sendiri.. sure tak sabar tunggu moment tu kan..
..Ohh.. ini supergirl.. bersedia untuk menyerang mengutip angpau!..
..Me with the supergirl..
..seronok si Aisha dapat angpau.. sengeh hingga ke telinga..
..budak kecik nie ngan dunia dia..
..susah nak dapat gambar yg proper.. ada jer aksi² notti nak dare En. Ady..
..kami sefamili.. berlima lagie tahun ini..
..sessi cium mencium dan sayang menyayangi.. bagi yg mahram sahaja yer..
.."Bonda tengok.. Asah dapat duit rayer banyak.." Asah = Aisha..
..Yeye!! Sayer pon dapat jugak..
..Isi perut dulu.. tahun nie MIL tak masak rendang.. sebab selalu tak habis.. rendang diganti dengan daging goreng cili.. layan jer makan..
..budak² nie tak abis mengira duit raya.. walaupon dorang tak tau pon jumlah sebenarnya..
..saper lagie seronok.. yang memberi atau yang menerima.. hehehe
.."Wow.. kakak dapat 3 Juta!!"  Dasat woo statement si Alyaa.. itu ler ayat pertama yg kuar bila dia bukak sampul pertama angpau yg diterima.. hahaha!!
..Tok Mak dengan Ainna..
..Aku dan En. Ady..
..Sefamili with in laws..

..kami lagie.. :)

Next >>> Raya di Kampung..


4 comments:

~aSHa~ said...

meriah anak2 dara tu....bila dah besar lagi meriah kan kalo ada anak dara ramai....

byk tu duit raya...leh banje aunty ni...ehehhe

Ena said...

banyak gambo raya akak..
anis wat perangai di pagi raya.. susah betul nak amik gambo.. haihh!!

ena leh berangan j kak nak p soping malam raya tu.. budak2 tak leh tinggal.. si irfan tu tak leh ngan sapa2 kat umah Mil tu.. tidonye kuat bangun

Sricahaya said...

seronok tul anak2 dara tu dapat duit raya.. :)

aiDieNa said...

~aSHa~,
Bleh antie.. datang lar raya umah kitowang dulu.. nanti kitowang banjer eskem nak??

Ena,
Akak pon hampir² tak dapat pegi jugak.. sib baik plan menjadik.. hehehe

Sricahaya,
Mak pak dia pon tumpang seronok woo kira duit raya anak.. hahaha!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails