.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Sunday, September 5, 2010

"BENGANG Duh.."

Baru balik dari beli belah lagie.. tak beli aper.. tapi beli susu anak.. dah keperluan harus ditunaikan.. susu kat dalam balang dorang memang dah kontang..

Kitorang ke tempat rakyat marhaen biasa bershopping.. Tesco jer.. one stop center.. tapi aper yg aku nak tulis nie adalah sebab aku tak berapa puas hati.. dengan cara promosi jualan murah yg diadakan..

Tadi kan aku ingat nak beli 1 cadar baru utk bilik Alyaa dan satu lagi utk katil bilik aku.. memang melambak lar cadar² kat dalam longgokan di bawah harga promosi... aku amik single bedsheet satu yg mana harganya aku tengok di tag yg dipamerkan RM19.90... dan satu lagi King size fitted bedsheet RM36++.. Kitorang amik barang tak banyak... sebab dah set priority utk beli susu budak... dan masa bayar sumer barang.. adalah agak mengejutkan bilamana harga keseluruhan belian mencecah RM405.68.. kenapa sampai macam tu??  So.. En. Ady membelek resit.. di situ tertera harga cadar tadi... RM141.80 utk cadang king size dan RM31.80 utk cadar single... giller lari berganda² dari harga yg terpampang.. keseluruhan RM173.60 utk dua set cadar... without comforter lagi... gillos... kalau dengan harga tu.. better aku amik a proper set comforter daripada beli cadar sahaja...

Aku ke customer service kat situ utk settlekan hal itue... dan dorang amik maser agak lama jugak lar bagi aku yg menggalas Ainna... dan Aisha dalam troley yg penuh dengan barang... (penuh sebab barang yg kami beli besar².. 2 biji bantal besar.. diapers.. susu etc).. Alyaa dengan perangainya yg betul² menduga kesabaran.. sementara aku menunggu di kaunter dorang pegi check harga sebenar.. En. Ady aku suruh pegi semak balik harga yg tertera di tag yg dipamerkan di longgokan barang promosi tu.. memang.. di situ tertera harga spt yg aku lihat.. tetapi utk comforter set..?? Comforter lagi murah dari cadar?? Pelik.. dan kenapa harga comforter yg tak der langsung batang idungnya di rak itu boleh di tag di situ... kat situ sumernya totally cadar sahaja... salah aku ker??  Atau salah staff kat situ yg mencampuradukkan barang² tidak berkenaan di bahagian tidak sepatutnya... strategi baru mengelirukan orang ramai??

Aku agak bengang... sebab tak ada sepatah kata maaf pon yg keluar dari mulut pegawai perhubungan pelanggan di situ... memang bukan salah ko macammana pon keadaannya boleh terjadi macam tu.. tapi bersopan lar sikit ngan customer.. u represent the company you work to... tak boleh ker ringan mulut sikit memohon maaf.. yang dia kata.. "Harga cadar nie memang RM141.80 kak.." seolah² memberi penjelasan macam aku salah tengok harga... aku bantai balik cakap.. "Kalau harga dia macam tu.. tak boleh lar letak sekali kat barang promosi... harga kat promosi lain.. barang diletakkan lain.. itu dah mengelirukan pengguna!!"  aku mintak refundkan balik bayaran credit card aku.. tak koser aku nak beli cadar beratus ringgit yg mana dengan harga yg sama lepas susu anak aku sebulan...

So.. to all shoppers out there.. beware ok.. tetambah jualan murah di musim² perayaan macam nie.. check the price first.. pegi scan utk kepastian.. jangan bayar buta² jer.. semak balik resit.. kita pengguna.. kita ada hak!!

p/s: Sayang.. tak der gambar sebagai bukti.. marah nyer pasal.. sumer dah lupa!


4 comments:

Ena said...

Lahai.. yer ker kak.. memg tak berbaloi tu.. rasanya kalau terkena pd kitorg pun, kitorg buat mende yg sama.. mana boleh mcm tu kan!.. suka hati je dorang nie.. tau nak kaut untung je..

kitog pun plan nak beli apa yg akak beli tu.. tapi tak pergi2 lagi.. anis belum sihat.. lembik je.. tak nak makan langsung.. badan tak bertenaga la..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hampeh nye staff tu..berlagak mcm la kedai mak dia..hahaha ganas tak lin..?? hahah yela, mana bleh dia buat camtu..soh diorgg refund kan..bagus2!..baik beli kat aussino je kalu mahal mcm tu! dah tentu kain 100% cotton kan.. :)

syariza09 said...

bahaya juga kalau kes mcm ni. Ye la dah sah2 brg2 kt ctu promosi, of coz kita nlk bli ngan harga murahkan. tuptup sampai cashier harga naik mendadak.mmg bengang.nampak sgt dorang ni mmg nk kelirukan pengguna

::Mamalyna:: said...

dugaan betul...cian akak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails